Σπανούλης: «Οφείλω να βοηθήσω τα νέα παιδιά για να προσαρμοστούν»

18:53 22/8/2019 - Πηγή: To10.gr

Η σεζόν ξεκίνησε και επίσημα για τον Ολυμπιακό, με τους Ερυθρόλευκους να πραγματοποιούν την πρώτη τους προπόνηση στο ΣΕΦ ενόψει της νέας αγωνιστικής περιόδου.

Η ηγετική παρουσία του Βασίλη Σπανούλη δεσπόζει και σε αυτήν την προετοιμασία, με τον αρχηγό των Πειραιωτών να μπαίνει στην τελική ευθεία της επιστροφής του στα παρκέ μετά την εγχείρηση που έκανε στα μέσα της προηγούμενης χρονιάς. Ο Σπανούλης μίλησε στους εκπροσώπους του

Τύπου και στάθηκε στη νέα ομάδα που ετοιμάζεται αλλά και στην δύναμη που δείχνει ο Ντέιβιντ Μπλατ.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του αρχηγού του Ολυμπιακού:

«Ο φετινός Ολυμπιακός θα είναι μια τελείως καινούργια ομάδα, ήρθαν πολλοί νέοι παίκτες και περιμένω να δω κι εγώ πως θα δέσουμε στο γήπεδο. Είναι σημαντικό μέσα από τις προπονήσεις και τα φιλικά να καταλάβουμε τι κάνει ο κάθε ένας. Κάποια παιδιά είναι έμπειρα, κάποια όχι. Θα προσπαθήσουμε να φτιάξουμε μια καλή και ανταγωνιστική ομάδα.

Πρέπει να αντιμετωπίσουμε κάθε κατάσταση που θα βρούμε μπροστά μας. Όλα τα ματς στην EuroLeague θα είναι δυνατά, πρέπει να προσαρμοστούμε σε αυτή τη νέα πραγματικότητα. Θα πρέπει να προσαρμόσουμε το κορμί και τις προπονήσεις μας γι’ αυτή την κατάσταση. Κάθε ένας έχει τα δικά του κίνητρα, η ομάδα θέλει πάντα να πρωταγωνιστεί. Σίγουρα θέλουμε να επανέλθουμε στις επιτυχίες.

Για εμένα κίνητρο είναι να δίνω επιτυχίες στην ομάδα, αυτό είχα στο μυαλό μου όσο βρισκόμουν εκτός. Δεν με ενδιαφέρουν τα ατομικά επιτεύγματα, με ενδιαφέρει να είμαστε μια καλή ομάδα. Πάντα θα υπάρχει η επόμενη μέρα. Πρέπει να ευχαριστήσουμε όλα τα παιδιά που ήταν εδώ και έφυγαν, ζήσαμε πολλά χρόνια μαζί. Ήρθαν νέα παιδιά, έτσι είναι η ζωή και εγώ οφείλω να βοηθήσω τους νέους να προσαρμοστούν στο σύνολο.

Ο κόουτς έχει ένα σοβαρό πρόβλημα υγείας, αλλά είναι δυνατός χαρακτήρας και το δείχνει στην καθημερινότητά του. Είναι παράδειγμα για όλους».

Keywords
Τυχαία Θέματα