Σκάνδαλο ΠΑΟΚ – Ξάνθη: Εγγραφα-φωτιά για μεταγραφές Ζίβκοβιτς, Μελιόπουλου και τη συμμετοχή τους στις 31/03/2019

13:13 7/1/2020 - Πηγή: To10.gr

Το ελληνικό ποδόσφαιρο βρίσκεται μόλις στην αρχή της διερεύνησης μιας ευθείας υπόθεσης πολυϊδιοκτησίας, που αναμένεται να προκαλέσει ακόμη περισσότερες σεισμικές δονήσεις το επόμενο διάστημα. Οι αποκαλύψεις του ONE Channel για την αγορά των προπονητικών εγκαταστάσεων της Ξάνθης και του ξενοδοχείου Le Chalet από τον ανιψιό του Ιβάν Σαββίδη, έναντι 10.000.000 € και το γεγονός ότι ο Ιωάννης Καλπαζίδης βρήκε τα συγκεκριμένα χρήματα, ενώ για πολλά χρόνια εργαζόταν ως σερβιτόρος στο Κιλκίς, φαίνεται ότι είναι μόνο η αρχή των αποκαλύψεων.

Η

Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού έχει καλέσει σε απολογία τον ΠΑΟΚ και την Ξάνθη την ερχόμενη Παρασκευή 10/01/2020. Οι δύο ΠΑΕ προσπάθησαν και επιμένουν ότι στην εκδίκαση δεν πρέπει να παρίστανται οι εκπρόσωποι του Ολυμπιακού, της ομάδας που έκανε την επίσημη καταγγελία στην ΕΕΑ για τις τριγωνικές σχέσεις Σαββίδη – ΠΑΟΚ – Ξάνθης. Ούτε και ο Αλέξης Κούγιας, ο οποίος επίσης έχει ενημερώσει ότι θα βρίσκεται στην εκδίκαση και μάλιστα έχει αναφερθεί και δημόσια στο σοβαρό ζήτημα, κάνοντας ξεκάθαρα λόγο για καραμπινάτη υπόθεση πολυϊδιοκτησίας και υποβιβασμό της Ξάνθης.

Οι αποκαλύψεις για της περίεργες σχέσεις ΠΑΟΚ και Ξάνθης, ωστόσο, συνεχίζονται. Και αυτή τη φορά στην εξίσωση μπαίνουν και ποδοσφαιριστές των δύο ομάδων. Με πρωταγωνιστή τον Ζίβκο Ζίβκοβιτς. Όπως είναι γνωστό, ο Σέρβος γκολκίπερ μεταπήδησε από την Ξάνθη στον Δικέφαλο του Βορρά το περασμένο καλοκαίρι. Ωστόσο είναι υπογράψει 3ετές συμβόλαιο συνεργασίας με τους Θεσσαλονικείς από τις 6 Φεβρουαρίου 2019. Όπως είχε δικαίωμα να κάνει ο ΠΑΟΚ, επειδή ο ποδοσφαιριστής έμεινε ελεύθερος από την Ξάνθη στις 30/06/2019.

Εδώ, ωστόσο, προκύπτει ένα πολύ σοβαρό ζήτημα αξιοπιστίας. Που ακουμπάει, τόσο στην Ξάνθη και τον ΠΑΟΚ, όσο και στον ίδιο τον ποδοσφαιριστή.

Όπως προκύπτει ξεκάθαρα από τα έγγραφα που παρουσιάζει σήμερα to10.gr, η ΠΑΕ ΠΑΟΚ, δια του Μάκη Γκαγκάτση, είχε ενημερώσει την ΠΑΕ Ξάνθη για την έναρξη συζητήσεων και την υπογραφή συμβολαίου με τον Ζίβκοβιτς από τις 5 Φεβρουαρίου του 2019. Και στις 06/02/2019 υπογράφηκε το μεταξύ τους συμβόλαιο, με ημερομηνία έναρξης 01/07/2019 και λήξης 30/06/2022, όπως σαφώς προκύπτει από τα σχετικά έγγραφα.

Παρότι, όμως, η Ξάνθη γνώριζε από την πρώτη στιγμή τη μεταγραφή του Ζίβκοβιτς στον ΠΑΟΚ, στις 31 Μαρτίου 2019, στην αναμέτρηση Ξάνθη-ΠΑΟΚ 1-2, τον χρησιμοποίησε κανονικά στο αρχικό σχήμα της. Θεωρώντας προφανώς ότι ο Σέρβος γκολκίπερ δεν θα επηρεαζόταν από την άμεση σχέση του με τους φιλοξενούμενους, που «καίγονταν» να πάρουν το παιχνίδι, για να κατακτήσουν το πρωτάθλημα. Στο ίδιο παιχνίδι, μάλιστα, που η ΠΑΕ Ξάνθη είχε προσφέρει ολόκληρο το γήπεδο στους οπαδούς του Δικεφάλου.

ΙΔΟΥ ΤΑ ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΑ ΕΓΓΡΑΦΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΖΙΒΚΟΒΙΤΣ

Εχει ενδιαφέρον να δούμε τη σύνθεση της Ξάνθης σε εκείνο το παιχνίδι. Διότι πέραν του Ζίφκοβιτς, προκύπτει ακόμη ένα πολύ ενδιαφέρον γεγονός. Η Ξάνθη, λοιπόν, αγωνίστηκε με την εξής σύνθεση: Ζίβκοβιτς, Ντίρεσταμ, Αλμέιδα, Κοβάσεβιτς, Καντά (64′ Κάστρο), Γέντρισεκ, Σιλά, Μελιόπουλος (72′ Μπρίτο), Λισγάρας, Κασάδο, Ντε Αμορίμ (78′ Σαρπόνγκ).

Όπως μπορείτε να διαπιστώσετε, στη σύνθεση της Ξάνθης υπάρχουν τα ονόματα, τόσο του Ζίβκοβιτς, όσο και του Δημήτρη Μελιόπουλου. Ενός παίκτη που στις 2 Ιανουαρίου 2019 πήρε μεταγραφή για τον ΠΑΟΚ και παραχωρήθηκε δανεικός από τον Δικέφαλο του Βορρά στην ακριτική ομάδα. Ο Μελιόπουλος ξεκίνησε βασικός και αντικαταστάθηκε στο 72′ από τον Μπρίτο.

Πού είναι το πρόβλημα; Η ΠΑΕ ΠΑΟΚ, κατά πάγια τακτική της δεν επιτρέπει ΠΟΤΕ στους δανεικούς ποδοσφαιριστές της, που αγωνίζονται σε άλλες ομάδες, να παίζουν εναντίον της. Αυτό είναι πάγια τακτική χρόνων και το ίδιο συνέβη και φέτος στις αναμετρήσεις με Βόλο και ΑΕΛ, αλλά και τα περασμένα χρόνια (π.χ. Ατρόμητος). Ομάδες που έχουν πάρει δανεικούς από τους Θεσσαλονικείς. Αλλά δεν έγινε στην περίπτωση του Μελιόπουλου. Και παρότι ήδη από τις αρχές του Γενάρη του 2019 ήταν παίκτης του ΠΑΟΚ, δανεικός στην Ξάνθη, χρησιμοποιήθηκε κανονικά.

Γιατί άραγε έκανε τέτοια εξαίρεση ο ΠΑΟΚ στην Ξάνθη; Γιατί η Ξάνθη επέλεξε να χρησιμοποιήσει τον Ζίβκοβιτς, ενώ γνώριζε ότι έχει ήδη υπογράψει στον ΠΑΟΚ; Ολο αυτό το περίεργο σκηνικό έλαβε χώρα λόγω ιδιαίτερα… καλών σχέσεων των δύο ομάδων; Υπάρχει κάποια άλλη εξήγηση;

Το κουβάρι ξετυλίγεται και είναι σαφές ότι ο ΠΑΟΚ, η Ξάνθη και η οικογένεια Σαββίδη έχουν σοβαρούς λόγους να είναι ανήσυχοι. Όπως με σαφήνεια προκύπτει από τις σπασμωδικές κινήσεις τους, αλλά και τη σπουδή τους να μην συμμετάσχει ο Ολυμπιακός στη διαδικασία εξέτασής τους. Ωστόσο, τα έγγραφα και τα επίσημα στοιχεία που βλέπουν διαρκώς το φως της δημοσιότητας είναι τόσο εντυπωσιακά, που δεν επιδέχονται οποιασδήποτε αμφισβήτησης.

Keywords
Τυχαία Θέματα