Σε απολογία για προτροπή σε βία ο υπάλληλος του Σαββίδη για το «bullying στους διαιτητές» – Στο ΕΣΡ το Open
Αμεση ήταν η αντίδραση του υφυπουργείου Αθλητισμού και των αρμόδιων φορέων, μετά την πρωτοφανή δημόσια και σε ζωντανή μετάδοση τοποθέτηση τοποθέτηση δημοσιογράφου του τηλεοπτικού σταθμού OPEN, που περί «bullying» που πρέπει να γίνεται σε διαιτητές! Το μεσημέρι της Τετάρτης ανακοινώθηκε επίσημα από υφυπουργείο η κλήση σε ακρόαση» με έγγραφο υπόμνημα ενώπιον του Υφυπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού, Λευτέρη Αυγενάκη, του υπαλλήλου του Ιβάν Σαββίδη.
Η κλήση έγινε με βάσει τις διατάξεις για προτροπή και υποκίνηση βίας, ενώ όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται στην ανακοίνωση, η Διαρκής Επιτροπή για την Αντιμετώπιση της Βίας (Δ.Ε.Α.Β.), εισηγήθηκε την εφαρμογή των σχετικών διατάξεων, «…επειδή η εν λόγω δήλωση συνιστά ευθεία παρότρυνση σε πρόκληση επεισοδίων και εν γένει φαινομένων σχετιζόμενης με τον αθλητισμό βίας».
Επιπλέον, από το υφυπουργείο έγινε γνωστό ότι ενημερώθηκε σχετικά το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης, ώστε να ερευνήσει το θέμα και να επιβάλλει τις προβλεπομένες κυρώσεων, που αφορύν από πέντε χιλιάδες (5.000) έως πεντακόσιες χιλιάδες (500.000) ευρώ στους υπεύθυνους, τους ιδιοκτήτες ή εκδότες ή διαχειριστές των του Μέσου.
Ο Υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης, καλεί ακόμα μια φορά όλους τους εμπλεκόμενους, καθ’ οιονδήποτε τρόπο, με το ελληνικό ποδόσφαιρο να επιδείξουν σύνεση και αυτοσυγκράτηση. Το δόγμα της μηδενικής ανοχής, σε παραβατικές συμπεριφορές που αφορούν στην ασφάλεια στα γήπεδα και στην πρόκληση ή την αντιμετώπιση της βίας, είναι η μοναδική οδός αναβάθμισης του ποδοσφαίρου.
ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΥΦΥΡΓΕΙΟΥ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ
«Κλήση σε ακρόαση» εντός έξι (6) ημερών, υποβάλλοντας σχετικό έγγραφο υπόμνημα ενώπιον του Υφυπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού, Λευτέρη Αυγενάκη, επιδόθηκε στον δημοσιογράφο (αθλητικό συντάκτη), Βασίλειο Παπαθεοδώρου, κατ’ εφαρμογή του άρθρου 1, παρ. 1 και 2 του ν. 4326/2015, όπου προβλέπονται τα εξής:
«1. Κάθε φυσικό ή νομικό πρόσωπο που σχετίζεται με τον αθλητισμό, όπως και κάθε αθλητικός φορέας, οφείλει να προβαίνει σε κάθε δυνατή ενέργεια πρόληψης και αποτροπής φαινομένων βίας στο χώρο του αθλητισμού, εντός ή εκτός των αθλητικών χώρων.
2. Σε σοβαρές περιπτώσεις τέλεσης επεισοδίων, παρότρυνσης σε πρόκληση επεισοδίων, ρατσιστικών συμπεριφορών και εν γένει φαινομένων βίας που σχετίζονται με τον αθλητισμό, εντός ή εκτός αγωνιστικών χώρων, ο αρμόδιος για τον Αθλητισμό Υπουργός, με αιτιολογημένες αποφάσεις του, που λαμβάνονται ύστερα από εισήγηση της Διαρκούς Επιτροπής για την Αντιμετώπιση της Βίας (Δ.Ε.Α.Β.), μπορεί να επιβάλει στα οικεία αθλητικά σωματεία, Τμήματα Αμειβομένων Αθλητών (Τ.Α.Α.) και Αθλητικές Ανώνυμες Εταιρίες (Α.Α.Ε.), καθώς και στις οικείες αθλητικές ομοσπονδίες ή/και επαγγελματικούς συνδέσμους, αλλά και μεμονωμένα σε φυσικά πρόσωπα, μετά από προηγούμενη κλήση και ακρόασή τους, πρόστιμα ύψους από δέκα χιλιάδες (10.000) έως ένα εκατομμύριο (1.000.000) ευρώ, σε ιδιαίτερα δε σοβαρές περιπτώσεις μπορεί να προβαίνει και σε ανάκληση της υφιστάμενης ειδικής αθλητικής αναγνώρισης».
Στην τηλεοπτική εκπομπή με την ονομασία «TOTAL FOOTBALL», που μεταδόθηκε στις 6-10-2019 από τον τηλεοπτικό σταθμό «OPEN BEYOND», σχολιάζοντας διαιτητικές αποφάσεις ποδοσφαιρικών αγώνων που διεξήχθησαν το Σαββατοκύριακο 5/6-10-2019, ο Βασίλειος Παπαθεοδώρου ανέφερε επί λέξει: «…οι διαιτητές, όχι όλοι, ας πούμε οι περισσότεροι, είναι άνθρωποι που έχουν βαθιά συμπλέγματα σε ορισμένα πράγματα, είναι άνθρωποι που θέλουν bullying σε ορισμένες περιπτώσεις…»
Η Διαρκής Επιτροπή για την Αντιμετώπιση της Βίας (Δ.Ε.Α.Β.), δυνάμει του υπ’ αριθ. πρωτ. 3463/8-10-2019 εγγράφου της, εισηγήθηκε την εφαρμογή των παραπάνω διατάξεων, επειδή η εν λόγω δήλωση συνιστά ευθεία παρότρυνση σε πρόκληση επεισοδίων και εν γένει φαινομένων σχετιζόμενης με τον αθλητισμό βίας.
Επιπλέον, ο Υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης, ενημέρωσε σχετικά και το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης (Ε.Σ.Ρ.), βάσει της παρ. 5 του άρθρου 1 του ν. 4326/2015 όπου αναφέρονται τα εξής:
«Σε περιπτώσεις στις οποίες οι παραπάνω πράξεις ή ενέργειες λαμβάνουν χώρα μέσω τηλεοπτικών ή ραδιοφωνικών σταθμών, ο αρμόδιος για τον Αθλητισμό Υπουργός ενημερώνει το αρμόδιο Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλέορασης, ώστε αυτό, στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων του και πέραν των λοιπών προβλεπομένων κυρώσεων, να επιβάλλει πρόστιμα» -από πέντε χιλιάδες (5.000) έως πεντακόσιες χιλιάδες (500.000) ευρώ στους υπεύθυνους ιδιοκτήτες ή εκδότες ή διαχειριστές των υπαίτιων Μέσων.
Ο Υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης, καλεί ακόμα μια φορά όλους τους εμπλεκόμενους, καθ’ οιονδήποτε τρόπο, με το ελληνικό ποδόσφαιρο να επιδείξουν σύνεση και αυτοσυγκράτηση. Το δόγμα της μηδενικής ανοχής, σε παραβατικές συμπεριφορές που αφορούν στην ασφάλεια στα γήπεδα και στην πρόκληση ή την αντιμετώπιση της βίας, είναι η μοναδική οδός αναβάθμισης του ποδοσφαίρου.
Η Πολιτεία, στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων της, θα το εφαρμόσει απαρέγκλιτα χωρίς διακρίσεις. Αναμένει και από τους λοιπούς φορείς και όργανα του αυτοδιοικούμενου ποδοσφαίρου να πράττουν αδιακρίτως το ίδιο, με «δυσμενείς δηλώσεις» και λοιπές ενέργειες οι οποίες εμπίπτουν στην αρμοδιότητα των πειθαρχικών τους οργάνων.
Μοναχά ενωμένοι, στη συνεπή και διαρκή δράση για αλλαγή των παθογενειών και της στρεβλής νοοτροπίας, θα δημιουργήσουμε εκείνες τις συνθήκες προόδου που αναμένουν οι φίλαθλοι για να επιστρέψουν στα γήπεδα και να αγκαλιάσουν ξανά το λαοφιλέστερο άθλημα».
- Δημοφιλέστερες Ειδήσεις Κατηγορίας Αθλητικά
- Κουρμπέλης, Διούδης, Ινσούα: Προσεχώς ελεύθεροι και ωραίοι
- Η επίθεση της Ατλέτικο είναι η χειρότερη από το 2006 και ο λόγος έχει όνομα
- Ολυμπιακός: Η γνώμη του Μαρτίνς για τον Ραντζέλοβιτς
- Απίστευτο υποθαλάσσιο βίντεο δείχνει σπάνιο σάκο αυγών τεραστίων διαστάσεων που περιέχει χιλιάδες μωρά καλαμάρια (vid)
- ΑΕΚ: Οι αντίχειρες του Μπάρκα
- Μπαρτσελόνα: "Καμπάνα" στον Ντεμπελέ, χάνει το Clasico με τη Ρεάλ
- Εγκλωβισμένη στα σύνορα του Κοσόβου η αποστολή του Ερυθρού Αστέρα!
- «Το θηρίο είναι δυνατό!»
- ΑΣΕΠ: Ετοιμάζει ''διπλό χτύπημα''
- Θησαυροί και άνθρακες (;) των μεταγραφών…
- Δημοφιλέστερες Ειδήσεις To10.gr
- Κουρμπέλης, Διούδης, Ινσούα: Προσεχώς ελεύθεροι και ωραίοι
- Σε απολογία για προτροπή σε βία ο υπάλληλος του Σαββίδη για το «bullying στους διαιτητές» – Στο ΕΣΡ το Open
- Απίθανη αποκάλυψη για το GNTM: Παίκτρια τα… έκανε στην πισίνα του σπιτιού (vid)
- Η CF Benfica και τα τροφεία για τον Ρούμπεν Σεμέδο
- Δημήτρης Ράφτης: «Στόχος του Πετρούνια θα είναι το χρυσό μετάλλιο και τίποτε λιγότερο»
- Κλήθηκε σε απολογία ο ΠΑΟΚ
- Τσιτσιπάς: «Αισθάνομαι υπέροχα χωρίς τα social media»
- Φιλική ήττα για την Εθνική Νέων από την Ουκρανία
- Αρνείται τον συμβιβασμό με την πόλη του Μιλγουόκι ο Μπράουν
- Αυτός θα «σφυρίξει» στο Ιταλία – Ελλάδα
- Τελευταία Νέα To10.gr
- Σε απολογία για προτροπή σε βία ο υπάλληλος του Σαββίδη για το «bullying στους διαιτητές» – Στο ΕΣΡ το Open
- Αυτός θα «σφυρίξει» στο Ιταλία – Ελλάδα
- Κουρμπέλης, Διούδης, Ινσούα: Προσεχώς ελεύθεροι και ωραίοι
- Η CF Benfica και τα τροφεία για τον Ρούμπεν Σεμέδο
- Τσιτσιπάς: «Αισθάνομαι υπέροχα χωρίς τα social media»
- Φιλική ήττα για την Εθνική Νέων από την Ουκρανία
- Επίσημο: Νέος προπονητής της Μίλαν ο Πιόλι
- Δημήτρης Ράφτης: «Στόχος του Πετρούνια θα είναι το χρυσό μετάλλιο και τίποτε λιγότερο»
- Κλήθηκε σε απολογία ο ΠΑΟΚ
- Απίθανη αποκάλυψη για το GNTM: Παίκτρια τα… έκανε στην πισίνα του σπιτιού (vid)
- Τελευταία Νέα Κατηγορίας Αθλητικά
- Sin Boy: Τραγούδι του Παντελίδη με ειδική άδεια (vid)
- Ράφτης: "Στόχος του Πετρούνια είναι το χρυσό μετάλλιο, τίποτα λιγότερο"
- «Fiesta» με... Onirama και Σισέ, το επίσημο τραγούδι του Μουντιάλ μίνι ποδοσφαίρου SOCCA World Cup! (vid)
- Απίστευτο υποθαλάσσιο βίντεο δείχνει σπάνιο σάκο αυγών τεραστίων διαστάσεων που περιέχει χιλιάδες μωρά καλαμάρια (vid)
- Αστέρας Τρίπολης: Δούλεψε στη δύναμη ο Χιμένεθ
- Σαρικόπουλος: «Στη Λευκορωσία ο κόσμος φοβάται τον στρατό» (vid)
- «Το θηρίο είναι δυνατό!»
- Referee Analysis: Άλλα βλέπει ο τηλεθεατής, άλλα ο VAR
- Με τον Παναθηναϊκό ΟΠΑΠ στο Κάουνας
- Θησαυροί και άνθρακες (;) των μεταγραφών…