Ρότσα στο «10» : «Ο Παναθηναϊκός πρέπει να προστατεύσει τον Πογιάτος – Προσοχή στα Ελληνόπουλα»

23:49 10/9/2020 - Πηγή: To10.gr

Ο Χουάν Ραμόν Ρότσα τοποθετήθηκε για τα δεδομένα του Παναθηναϊκού ενόψει της νέας σεζόν.

Ο σπουδαίος Αργεντινός πρώην παίκτης και προπονητής του τριφυλλιού βρίσκεται αυτές τις μέρες στην Ηγουμενίτσα, προετοιμάζοντας την ομάδα του Θεσπρωτού για τη νέα σεζόν, και to10.gr επικοινώνησε μαζί του με αφορμή την έναρξη του νέου πρωταθλήματος της Super League.

Ο

Ρότσα τόνισε ότι όλοι πρέπει να στηρίξουν τη νέα προσπάθεια που γίνεται με τον Πογιάτος στον πάγκο, ενώ δήλωσε ότι ο Παναθηναϊκός δεν είναι σε θέση ακόμα να «σπάσει» την τριάδα Ολυμπιακού-ΠΑΟΚ-ΑΕΚ στην κορυφή.

«Είδα τα φιλικά με τον ΟΦΗ, τη Λαμία και τον ΠΑΟΚ. Αν μπορούμε να βγάλουμε συμπεράσματα από αυτά, είναι αυτό που περίμενα.

Ο Παναθηναϊκός κάνει μια ριζική αλλαγή. Ήρθε νέος προπονητής (σ.σ. Ντάνι Πογιάτος), νέο παιδί, χωρίς εμπειρία σε πρώτη ομάδα και χωρίς εμπειρία σε ένα πρωτάθλημα που είναι εντελώς διαφορετικό από όλα τα πρωταθλήματα της Ευρώπης – ειδικά από την Ισπανία.

Ο Παναθηναϊκός ως σωματείο θα πρέπει να προστατεύσει τον Πογιάτος και το επιτελείο του, και να τους βοηθήσει να φτιάξουν μια ομάδα για το μέλλον. Αν το κάνει αυτό, υπάρχει περίπτωση να δούμε μια συμπαθητική ομάδα.

Ωστόσο, βλέπω πολύ δύσκολα να σπάει η τριάδα στο πρωτάθλημα (Ολυμπιακός-ΠΑΟΚ-ΑΕΚ). Νομίζω ότι είναι εύκολο να διεκδικήσει ευρωπαϊκή θέση. Ο Παναθηναϊκός δεν είναι για κορυφή. Είναι μια ομάδα που θα πάει για την 4η-5η θέση».

Παράλληλα, ο 66χρονος προπονητής του Θεσπρωτού στάθηκε στο μέλλον του ελληνικού ποδοσφαίρου, στα «ελληνόπουλα», όπως τα είπε, τα οποία θεωρεί ότι έχουν δουλευτεί σε υψηλό επίπεδο και χρειάζονται στήριξη και να παίρνουν συμμετοχές.

«Σίγουρα το ελληνικό στοιχείο δεν πρέπει να λείπει. Τα παιδιά της ακαδημίας έχουν χρόνια εκπαίδευση. Ο Παναθηναϊκός πρέπει να παράγει και να πουλάει. Αυτό γίνεται στο ποδόσφαιρο. Προσοχή στα Ελληνόπουλα.

Αλλά αν προσφέρουν στα παιδιά ένα συμβόλαιο που είναι πολύ χαμηλό και έχουν περισσότερη ζήτηση και μεγαλύτερα συμβόλαια αλλού, θα φύγουν. Πρέπει να παίζουν και να ανταμείβονται.

Ο Παναθηναϊκός έχει παιδιά που δεν είναι τυχαία εκεί μέσα. Είναι επιλεγμένα παιδιά, παιδιά δουλεμένα σε πολύ υψηλό επίπεδο. Είναι οκτώ χρόνια στο σωματείο. Έχουν καλύτερη βάση από άλλους που έρχονται από το εξωτερικό. Οπότε, αυτό λέω ξανά. Προσοχή στα Ελληνόπουλα. Ο κόσμος πρέπει να τα στηρίζει».

Τέλος, ο Ρότσα αναφέρθηκε και στην ανάγκη δημιουργίας ενός τμήματος σκάουτινγκ στον Παναθηναϊκό, ενώ δήλωσε στενοχωρημένος όταν βλέπει να γίνονται επιπόλαιες κινήσεις στην ομάδα.

«Ο Παναθηναϊκός πρέπει να έχει τμήμα σκάουτινγκ. Υπήρχαν στο πολύ πρόσφατο παρελθόν αρκετοί που δούλευαν εκεί. Από το γραφείο, όμως, δεν μπορείς να κάνεις μεταγραφή. Πρέπει να παρακολουθείς παίκτες και να βρεις τις τιμές που μπορεί να ανταποκριθεί οικονομικά ο σύλλογος.

Ο Παναθηναϊκός είναι ένας γρίφος αυτή την ώρα. Να μην περιμένουμε πολλά αλλά ο κόσμος πρέπει να στηρίζει μια καινούρια προσπάθεια γιατί ο Παναθηναϊκός είναι ιδέα, είναι συναίσθημα, είναι πολλά πράγματα. Μερικές φορές γίνομαι καυστικός απέναντι στον Παναθηναϊκό γιατί μεγάλωσα εκεί μέσα και αγαπάω την ομάδα. Με στενοχωρεί όταν γίνονται επιπόλαια τα πράγματα στην ομάδα»

Keywords
Τυχαία Θέματα