Πως ο ΠΑΟΚ μπορεί να έχασε το πρωτάθλημα από τον… Σεπτέμβρη

23:16 3/10/2020 - Πηγή: To10.gr

Έκλεισε ένας κύκλος για τον ΠΑΟΚ. Και συνέβη πετυχημένα. Διότι επιτυχία είναι πως ο Δικέφαλος σε αυτό το εντελώς μεταβατικό καλοκαίρι κατάφερε να εξασφαλίσει μια θέση στους ομίλους του Europa League. Ένα γεγονός που αφενός ενίσχυσε το ταμείο του με 11 εκατ ευρώ, αφετέρου δίνει το δικαίωμα στους ποδοσφαιριστές του Αμπέλ Φερέιρα

να ευχαριστηθούν τη συμμετοχή σε μια διαδικασία που του χρόνου… δεν.

Τι έγινε; Μήπως ξεχάσατε ότι του χρόνου οι ομάδες μας πάνε απευθείας σε αυτό το «Κόνφερενς» που θυμίσει το «Ιντερτότο» στους παλιότερους; Ο πρωταθλητής στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ. Και οι άλλοι στην… πλέμπα που δημιουργήθηκε για να απομακρύνει από το Γιουρόπα Λιγκ κάθε πικραμένο.

«Και συγγνώμη ρε φίλε, αλλά γιατί να πρέπει δηλαδή ο ΠΑΟΚ να συμβιβαστεί από τώρα στην ιδέα πως του χρόνου θα βρεθεί στην τρίτη διοργάνωση της UEFA; Ποιος αποκλείει ότι θα πάρει πρωτάθλημα» θα ρωτήσει κάποιος. Κάποιος που μάλλον του αρέσει να ζει σε μια δική του πραγματικότητα. Διότι όσοι καταλαβαίνουν τα αυτονόητα αντιλαμβάνονται και όσα έρχονται στη Θεσσαλονίκη.

Ο ΠΑΟΚ έχει χάσει ήδη 4 βαθμούς στις πρώτες τρεις αγωνιστικές του πρωταθλήματος. Τους έχασε σε ματς που πέρσι νίκησε, και αυτό κάνει την ισοτιμία ακόμη πιο δυσάρεστη. Στα ματς με τον Ατρόμητο στη Τούμπα και με τον Βόλο εκτός.

Προφανώς αυτή είναι μια διαφορά που καλύπτεται. Μπορεί αυτοί οι βαθμοί που χάθηκαν εκεί, να αποκτηθούν κάπου αλλού.

Μήπως όμως ξεχάσαμε τι έρχεται μέσα στον Οκτώβρη ρε παιδιά; Έχει τάξει η ΕΠΟ ότι θα μας κάνει τη χάρη με τα πειθαρχικά όργανα. Ότι θα συσταθεί εκ νέου η Επιτροπή Εφέσεων. Εκείνη που έχει στα χέρια της, την υπόθεση της πολυιδιοκτησίας. Της υπόθεσης που το CAS έστειλε πίσω για να ξαναδικαστεί.

Είχε φάει -7 ο Δικέφαλος του Βορρά προκαταβολικά. Αν η Επιτροπή αποφασίσει το ίδιο (που μεταξύ μας φαντάζει και το πιθανότερο καθώς δεν έχει αλλάξει κάτι); Η τιμωρία πλέον θα ισχύσει σε αυτό το πρωτάθλημα, καθώς ως γνωστόν μέσω του CAS ο Δικέφαλος το -7 το πήρε πίσω πέρσι.

Μπορεί κάλλιστα δηλαδή το -4 που συζητάμε σήμερα να είναι -11 σε σχέση με τον Ολυμπιακό και την ΑΕΚ που ως τώρα το πάνε με το απόλυτο. Αν λοιπόν συμβεί κάτι τέτοιο; Τότε προφανώς το πρωτάθλημα για τον ΠΑΟΚ έχει τελειώσει από τώρα, τουλάχιστον στην κουβέντα για την κατάκτηση του.

Προσοχή, δεν κάνω το δικαστή. Αυτά τα έκαναν άλλοι: Εκείνοι που υποβίβαζαν τον Ολυμπιακό κάθε δύο μήνες μέχρι που έγιναν ρεζίλι των σκυλιών. Το αυτονόητο επισημαίνω. Αναφέρω πως αυτοί οι 4 χαμένοι βαθμοί στην αφετηρία του πρωταθλήματος, ανάμεσα στους προκριματικούς της Ευρώπης, μπορεί να ζυγίζουν τελικά πολύ περισσότερο. Όχι τώρα. Στην οικονομία της σεζόν.

Το CAS την υπόθεση την έστειλε πίσω για να δικαστεί στην ουσία της. Δεν άλλαξε κάτι με την παρέμβαση του. Άρα λοιπόν όλα τα παραπάνω μπορεί σύντομα να συνθέσουν ένα παζλ από εκείνο που θα αλλάξει και τα χαρακτηριστικά της διαδρομής για τον Δικέφαλο που σημειωτέο αύριο φιλοξενεί τον ΟΦΗ.

Keywords
Τυχαία Θέματα