Παναθηναϊκός: Το σχέδιο μάχης για την ανατροπή

16:37 12/2/2020 - Πηγή: To10.gr

Καμία μάχη δεν είναι χαμένη πριν δοθεί… Αυτό είναι το μήνυμα που έστειλε ο Γιώργος Δώνης στους ποδοσφαιριστές του, κατά την προετοιμασία για τον δεύτερο προημιτελικό του Κυπέλλου Ελλάδας. Ο ΠΑΟΚ έχει σημαντικό προβάδισμα μετά το 2-0 της Τούμπας, όμως ο Παναθηναϊκός έχει αποδείξει ότι μπορεί να «στριμώξει» τον αντίπαλο του και να διεκδικήσει τις πιθανότητες

του για την πρόκριση στα ημιτελικά.

Ο Γιώργος Δώνης επισήμανε στους παίκτες του ότι το «πρώτο βήμα» είναι ο έλεγχος του ρυθμού. Ο προπονητής του Παναθηναϊκού έχει ζητήσει κατοχή της μπάλας, ηρεμία και σωστές επιλογές, για να φέρει το παιχνίδι στην περιοχή του ΠΑΟΚ. Ο ΠΑΟΚ υπερτερεί σε ποιότητα, όμως αυτή την περίοδο ο Παναθηναϊκός τρέχει περισσότερο, οπότε σε αυτό τον τομέα θα ποντάρει για να ισοσκελίσει το χάντικαπ του.

Το «κλειδί» για τον Παναθηναϊκό είναι να μην δεχτεί γκολ στα δύο-τρία καλά διαστήματα που έχει ο ΠΑΟΚ σε κάθε παιχνίδι και να εκμεταλλευτεί τα δικά του. Αν τα καταφέρει, τότε με τη βοήθεια της τύχης θα κυνηγήσει την υπέρβαση και την ανατροπή.

Για την ενδεκάδα, ο Δώνης εστίασε τις δοκιμές του στο 4-2-3-1, το οποίο φαίνεται ότι έχει επιλέξει για άλλο ένα παιχνίδι. Ο Διούδης θα υπερασπιστεί την εστία, οι Σένκεφελντ και Πούγγουρας θα συνεργαστούν στο κέντρο της άμυνας, ο Γιόχανσον θα καλύψει το δεξιό άκρο και ο Χατζηθεοδωρίδης το αριστερό άκρο, αντικαθιστώντας τον Ινσούα. Στη μεσαία γραμμή, οι Κουρμπέλης και Χρήστος Δώνης θα συνθέσουν το δίδυμο των αμυντικών χαφ, ο Ζαχίντ θα έχει ρόλο επιτελικού μέσου, ο Νάγκι θα παίξει δεξιός εξτρέμ, ο Χατζηγιοβάνης θα παίξει αριστερός εξτρέμ και ο Μακέντα στην κορυφή της επίθεσης.

Keywords
Τυχαία Θέματα