Παναθηναϊκός: Το φάντασμα του Πιεμπονγκσάντ… στοιχειώνει τους Κινέζους

21:11 10/5/2020 - Πηγή: To10.gr

Είναι ο Παϊρότζ Πιεμπονγκσάντ από την Κίνα; Όχι, από την Ταϊλάνδη κατάγεται. Γιατί, όμως, κάθε φορά που διαδίδεται μία φήμη με Κινέζους επενδυτές, οι φίλοι του Τριφυλλιού σκέφτονται τον Ταϊλάνδό επιχειρηματία και παραπέμπουν στο φιάσκο που κατάληξε η υπόθεση του;

Προφανώς, η εκ φύσεως δυσπιστία σε τέτοια σενάρια δεν άρχισε από τον Πιεμπονγκσάντ. Η ρίζα του κακού ανάγεται στον Βλάση Τσάκα και στους Πρίγκιπες από τη Σαουδική Αραβία που… άλλαζε σαν τα πουκάμισα.

Με όσα είχαν συμβεί τότε, οι οπαδοί του Παναθηναϊκού έπαθαν και έμαθαν να αντιμετωπίζουν επιφυλακτικά κάθε σενάριο με funds από το εξωτερικό. Ειδικά όταν πρόκειται για… εξωτικούς προορισμούς.

Όμως, ο Παϊρότζ Πιεμπονγκσάντ ήταν το αποκορύφωμα, διότι ήταν ένας καθ’ όλα υπαρκτός άνθρωπος με βιογραφικό στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο. Ο Πιεμπονγκσάντ συμμετείχε στην εμπλοκή του Σεΐχη Μανσούρ στη Μάντσεστερ Σίτι και σε άλλα deals στην Αγγλία. Είχε μετοχές στη Μουσκρόν του Βελγίου, συνεργαζόταν με τον μεγαλοατζέντη Πίνι Ζάχαβι και δεν ήταν ένα απρόσωπο όνομα, που το επικαλούταν ένας αναξιόπιστος μεσολαβητής.

Ο Πιεμπονγκσάντ ταξίδεψε αρκετές φορές στην Αθήνα, μίλησε στους δημοσιογράφους, οι συναντήσεις του με τον Γιάννη Αλαφούζο άφησαν πλάνα και φωτογραφίες, είχε επαφές με κυβερνητικά στελέχη. Μέχρι και τον γνωστό προπονητή Αβραάμ Γκράντ έφερε στο ΟΑΚΑ.

Παρόλα τα εχέγγυα του, ο Πιεμπονγκσάντ διέψευσε όσους τον πίστεψαν. Την κρίσιμη ώρα ο Ταϊλανδός επιχειρηματίας εξαφανίστηκε και αθέτησε την έγγραφη συμφωνία του με τον Γιάννη Αλαφούζο. Οι οπαδοί του Παναθηναϊκού έψαχναν να μάθουν νέα του Παϊρότζ από το Βέλγιο και εκτός από την εξαφάνιση του, διάβασαν ότι τελεί υπό έρευνα από την Εισαγγελία των Βρυξελών για παράνομο στοιχηματισμό, χειραγώγηση παιχνιδιών και «ξέπλυμα» χρήματος…

Όταν ένας πραγματικός αλλοδαπός broker, ο οποίος έκανε χειροπιαστές ενέργειες για να δείξει το ενδιαφέρον του για τον Παναθηναϊκό, μετατρέπεται σε φαντομά, πως μετά οι φίλοι του Τριφυλλιού να δώσουν σημασία σε πληροφορίες για εταιρίες κολοσσούς από την Κίνα, που όμως δεν έχουν αναγνωριστικά στοιχεία; Κανένας δεν πρόκειται να τις εκλάβει ως αληθινές.

Το φάντασμα του Πιεμπονγκσάντ θα στοιχειώνει για καιρό τις σκέψεις των οπαδών του Παναθηναϊκού. Μόνο όταν παρουσιαστεί μία συγκεκριμένη πρόταση από επώνυμο επιχειρηματία ή από εταιρία με όνομα και διεύθυνση, θα θεωρηθεί σοβαρή… Μέχρι τότε, η κάθε αναφορά για ανώνυμους ενδιαφερόμενους θα αντιμετωπίζει με αδιαφορία στην καλύτερη και με χλεύη και αναθέματα στη χειρότερη…

Keywords
Τυχαία Θέματα