Παναθηναϊκός: Κερδίζει και χάνει με τον Βέλεθ

17:38 19/2/2020 - Πηγή: To10.gr

Η χειμερινή μεταγραφική περίοδος ολοκληρώθηκε πριν λίγες μέρες, όμως φαίνεται ότι ο Τσάβι Ρόκα δουλεύει ήδη για το καλοκαίρι. Ο Καταλανός έχει προσεγγίσει τον Φραν Βέλεθ, τον συμπατριώτη του κεντρικό αμυντικό του Άρη και έχει βολιδοσκοπήσει τις απαιτήσεις του.

Ο Βέλεθ αγωνίζεται στο «Κλεάνθης Βικελίδης» την τελευταία διετία και έχει αποδείξει την αξία του, αποτελώντας έναν από τους πιο αποτελεσματικούς στόπερ της Superleague.

Στις 30/6 λήγει το συμβόλαιο του με τον Άρη, οπότε ο 28χρονος ποδοσφαιριστής έχει το δικαίωμα να συζητήσει με τον Ρόκα για την επόμενη σεζόν.

Ωστόσο, το ενδιαφέρον του Ρόκα για τον Βέλεθ προκαλεί εύλογες απορίες για τους άλλους αμυντικούς του ρόστερ… Γιατί ο Ισπανός δεν πρόκειται να έρθει στο «Καλαφάτης» με ένα υψηλό συμβόλαιο για να κάθεται στον πάγκο…

Η απόκτηση του Βέλεθ μπερδεύει την κατάσταση, αρχής γενομένης με τον Αχιλλέα Πούγγουρα. Ο Θεσσαλονικιός αμυντικός έχει παρουσιάσει τρομερή πρόοδο, έχει κερδίσει δίκαια τη θέση δίπλα στον Μπαρτ Σένκεφελντ και διορθώνεται στους τομείς που υστερεί.

Επιπροσθέτως, η έλευση ενός εν δυνάμει βασικού στόπερ «στριμώχνει» τον Δημήτρη Κολοβέτσιο, έναν παίκτη ο οποίος έχει επιρροή στα αποδυτήρια και στήριξε τον Παναθηναϊκό στη δύσκολη σεζόν 2018-2019. Τέλος, με την πιθανή απόκτηση του Βέλεθ, θα τελειώσει επί της ουσίας ο Φάνης Μαυρομάτης, αφού θα ισοδυναμεί με θαύμα να βρει χρόνο στο ροτέισον του προπονητή.

Σαφώς, ο Βέλεθ είναι ένας ποιοτικός αμυντικός και θα ενισχύσει τα «πράσινα» μετόπισθεν. Έχει ηγετικά χαρακτηριστικά, είναι αποτελεσματικός στον αέρα και κερδίζει τις προσωπικές μονομαχίες. Ωστόσο, υπάρχουν τα αλλά…

Ο Παναθηναϊκός χρειάζεται να άνοδο του ποιοτικού δείκτη του και αυτό δεν αμφισβητείται. Τουλάχιστον επίσημα, η ομάδα υπηρετεί ακόμα το πλάνο της ανάδειξη των ταλέντων και της δημιουργίας ελληνικού κορμού. Ένα πλάνο που δεν εξυπηρετείται με τη μεταγραφή ενός παίκτη με τα στάνταρ του Βέλεθ, που θα «κάψει» τρεις Έλληνες σε μία γραμμή που το έμψυχο δυναμικό θεωρείται γεμάτο. Εκτός και αν άλλαξε το σχέδιο, οπότε ο Ρόκα και η διοίκηση πρέπει να ενημερώσουν τον κόσμο…

Keywords
Τυχαία Θέματα