Παναθηναϊκός: Έξι κίνητρα για το διπλό στο αθηναϊκό ντέρμπι

16:31 9/2/2020 - Πηγή: To10.gr

Εξαιτίας των όσων συνέβησαν στην Τούμπα στον πρώτο προημιτελικό του Κυπέλλου με τον ΠΑΟΚ, ο Παναθηναϊκός έχει επικεντρωθεί στη ρεβάνς του ΟΑΚΑ. Το παιχνίδι με την ΑΕΚ μοιάζει με μία παρένθεση που πρέπει να διεκπεραιωθεί, αφού έτσι και αλλιώς δεν θα κρίνει κάτι. Ωστόσο, η πραγματικότητα είναι διαφορετική. Ο Παναθηναϊκός έχει κίνητρα για να επιβληθεί στο αθηναϊκό ντέρμπι και το «10» παραθέσει έξι λόγους…

* Τα αθηναϊκά ντέρμπι πάντα έχουν μεγάλο ενδιαφέρον και το γόητρο αποτελεί σημαντικό κίνητρο. Το σημερινό παιχνίδι δεν έχει τη σημασία του παρελθόντος, όταν αυτό το ζευγάρι έκρινε τους τίτλους στο πρωτάθλημα και στο Κύπελλο. Ωστόσο, έστω και έτσι, ο Παναθηναϊκός έχει το κίνητρο να επικρατήσει της ΑΕΚ και να πανηγυρίσει επί ενός μεγάλου αντιπάλου.

* Η ΑΕΚ καταλαμβάνει την τρίτη θέση της βαθμολογίας με 41 βαθμούς και ο Παναθηναϊκός έπεται με 37. Αν νικήσει, θα μειώσει τη μεταξύ τους διαφορά στον 1 βαθμό και θα έχει βάσιμες ελπίδες ότι θα την προσπεράσει στη βαθμολογία. Μία εξέλιξη που θα πιστοποιήσει την πρόοδο της ομάδας του Δώνη.

* Ο Παναθηναϊκός μετράει δύο νίκες, δύο ισοπαλίες και μία ήττα σε πέντε φετινά ντέρμπι. Είναι μία σημαντική βελτίωση σε σύγκριση με τις τρεις ισοπαλίες σε έξι παιχνίδια την προηγούμενη σεζόν. Αν νικήσει απόψε την ΑΕΚ, τότε ο Παναθηναϊκός θα έχει 3/6, δηλαδή ποσοστό 50% και ταυτόχρονα, θα πάρει το πρώτο «διπλό» σε ντέρμπι επί Γιώργου Δώνη.

* Η απόλυτη προτεραιότητα στο «Γεώργιος Καλαφάτης» είναι η ρεβάνς του Κυπέλλου με τον ΠΑΟΚ την Τετάρτη. Ωστόσο το αθηναϊκό ντέρμπι είναι μία ενδιάμεση υποχρέωση που θα επηρεάσει το κλίμα εν όψει του δεύτερου προημιτελικού. Μία νίκη επί της ΑΕΚ θα τονώσει την αυτοπεποίθηση των παικτών και θα προσελκύσει ακόμα περισσότερο κόσμο για το ματς με τον ΠΑΟΚ.

Ο Παναθηναϊκός προέρχεται από πέντε συνεχόμενες νίκες στο πρωτάθλημα και ασφαλώς, η πιο σημαντική ήταν η επικράτηση επί του ΠΑΟΚ την προηγούμενη Κυριακή. Αν διευρύνει το σερί του, τότε με το πρόγραμμα που ακολουθεί θα έχει τις προϋποθέσεις να το επεκτείνει σε επίπεδα πρωταθλητισμού.

* Οι αναπληρωματικοί τους οποίους θα χρησιμοποιήσει ο Γιώργος Δώνης θα έχουν την ευκαιρία απέναντι σε έναν ποιοτικό αντίπαλο να δείξουν την αξία τους. Συνήθως καλούνται να αγωνιστούν σε παιχνίδια χαμηλότερου επιπέδου, οπότε η περίσταση τους βοηθάει να πείσουν τον προπονητή του Παναθηναϊκού ότι δικαιούνται πιο ευνοϊκής μεταχείρισης.

Keywords