Παναθηναϊκός : Με την πλάτη στον τοίχο…

13:09 4/10/2020 - Πηγή: To10.gr

Ενα παιχνίδι με τον Αρη την περσινή σεζόν. Κατά σύμπτωση; Το τρίτο κατά σειρά για τον Παναθηναϊκό στο πρωτάθλημα. Ενα αποτέλεσμα που έφερε τον Γιώργο Δώνη κοντά στην πόρτα της εξόδου. Παραιτήθηκε εκείνο το βράδυ του Σεπτέμβρη στη Θεσσαλονίκη. Πείστηκε να πάρει πίσω την απόφασή του με την παρέμβαση των παικτών. Οχι μόνο έμεινε μετά από εκείνο το βαρύ και ασήκωτο 4-0, αλλά ο Παναθηναϊκός έκανε

πολύ καιρό να χάσει από τότε και μετά. Περισσότερους από τρεις μήνες.

Ενα παιχνίδι με τον Αρη τη φετινή σεζόν. Πάλι το τρίτο κατά σειρά για τον Παναθηναϊκό, έστω κι αν πρόκειται για την 4η αγωνιστική (οι πράσινοι έχουν ματς λιγότερο με τον Απόλλωνα). Ο προπονητής ξανά πρωταγωνιστής. Τούτη τη φορά πριν την έναρξη του αγώνα.

Το αποτέλεσμα αυτού, αλλά και η εικόνα του Παναθηναϊκού θα κρίνουν εν πολλοίς το μέλλον του στον πάγκο. Θα κρίνουν αν θα προκύψει το τέλος της συνεργασίας ή μια νέα αρχή. Με χρόνο, αφού ακολουθεί διακοπή, με φιλοδοξία, με αλλαγή σκηνικού στην ψυχολογία ομάδας και κόσμου. Ενός κόσμου που εδώ και μέρες ζητάει την αλλαγή του Πογιάτος, θεωρώντας πως δεν μπορεί να γυρίσει την κατάσταση.

Και αυτό είναι και το ερώτημα. Μπορεί ο Πογιάτος να γυρίσει την κατάσταση; Και πως βρέθηκε μέσα σε ελάχιστο χρονικό διάστημα με την πλάτη κολλημένη στον τοίχο; Τι πήγε λάθος για τον Ισπανό με αποτέλεσμα να παίζει έως και την παραμονή του σε ένα 90λεπτο, απέναντι μάλιστα στην ομάδα που τούτη την ώρα προπορεύεται στον βαθμολογικό πίνακα;

Το ρεπορτάζ και οι πληροφορίες αναφέρουν πως οι ποδοσφαιρικές ιδέες που μεταφέρει στους παίκτες ο Πογιάτος είναι εξαιρετικές. Ο τρόπος με τον οποίο αντιλαμβάνεται το ποδόσφαιρο, ο τρόπος που δουλεύει, ο χρόνος που ξοδεύει, δείχνουν έναν άνθρωπο ο οποίος είναι αποφασισμένος να κάνει σπουδαία καριέρα στο ποδόσφαιρο. Και έναν αληθινό γνώστη του ποδοσφαίρου. Ομως ο Πογιάτος φέρεται να χάνει το στοίχημα από τις ίδιες του τις ιδέες.

Παράδειγμα; Το σχήμα το οποίο χρησιμοποιεί. Ηταν ξεκάθαρο από την πρώτη μέρα πως ο Παναθηναϊκός που ο ίδιος θα έχτιζε θα βασιζόταν στο αγαπημένο του σύστημα: το 4-3-3. Ομως το ρόστερ που έχει να διαχειριστεί δε μοιάζει να ταιριάζει σε αυτό το σχήμα. Ή τουλάχιστον οι παίκτες που ο Ισπανός θέλει να χωρέσει στην ενδεκάδα. Το να χρησιμοποιεί τον Καρλίτος σαν εξτρέμ μόνο και μόνο για να μην αφήσει είτε τον Ισπανό, είτε τον Μακέντα στον πάγκο, δείχνει έλλειψη προσωπικότητας. Διστάζει να αφήσει εκτός ένα μεγάλο όνομα και ένα μεγάλο συμβόλαιο.

Η επίσκεψη του Γιάννη Αλαφούζου στο προπονητικό κέντρο της ομάδας το βράδυ της Παρασκευής και η συζήτησή του με τον Πογιάτος επικοινωνήθηκε ως κίνηση στήριξης στον προπονητή και το πρότζεκτ. Γνωρίζουν όλοι, όμως, πως όσο εύκολα εκδηλώνεται μια στήριξη, τόσο εύκολα μπορεί να αλλάξει μια κατάσταση. Διότι στην Ελλάδα τα αποτελέσματα τα κρίνουν όλα.

Keywords
Τυχαία Θέματα