Παναιτωλικός – Άρης 2-0: Άξιος της μοίρας του ο Άρης

19:15 26/1/2020 - Πηγή: To10.gr

Ναι, υπήρχε κούραση, υπήρχαν απουσίες, αλλά αυτό που δεν υπάρχει είναι δικαιολογία για αυτό που είδαμε σήμερα από τον Άρη στο Αγρίνιο. Διαγωνισμός λαθών από τούς παίκτες του Ένινγκ με αποτέλεσμα να δεχτούν δυο γκολ κόντρα στη ροή του αγώνα και να γνωρίσουν την ήττα με 2-0 από τον ψυχωμένο Παναιτωλικό στο Αγρίνιο.

Αυτή ήταν μόλις η δεύτερη νίκη για την ομάδα του Μάκη Χάβου που έφτασε στους 13 βαθμούς. Ο Άρης δεν κατάφερε να εκμεταλλευτεί και τα υπόλοιπα

αποτελέσματα , όμως παρέμεινε μόνος στη πέμπτη θέση της βαθμολογίας. Αν μπορεί να κρατήσει κανείς κάτι θετικό για τον Άρη στο σημερινό παιχνίδι, ήταν η παρουσία του Ντουρμισάι.

Στη κορυφή ο Ντουρμισάι

Ο Ένινγκ αποφάσισε να ξεκινήσει τον Ντουρμισάι στο βασικό σχήμα και στη κορυφή της επίθεσης στη θέση του τραυματία Ιντέγε. Αναμενόμενη ήταν και η επιλογή του Μπά ως παρτενέρ του Σάσα στα αμυντικά χαφ, ενώ ο Σόουζα επιστρατεύτηκε για το δεξί άκρο της αμυντικής γραμμής. Ο Μάκης Χάβος παρέταξε την ομάδα του με σύστημα 4-2-3-1 και τους Ντάλσιο και Ταχάρ στα αμυντικά χαφ. Ο προπονητής των γηπεδούχων χρησιμοποίησε τον Τζανακάκη στη δεξιά πλευρά της μεσαίας γραμμής και όχι στην άμυνα και τον Ντάουντα στη κορυφή της επίθεσης.

Πολλά λάθη στο ξεκίνημα

Αναγνωριστικά ήταν τα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης στο Αγρίνιο, με τις δύο ομάδες να υποπίπτουν σε πολλά λάθη, ειδικά στο χώρο της μεσαίας γραμμής. Οι παίκτες του Άρη δεν μπορούσαν να κρατήσουν τη μπάλα ,με αποτέλεσμα να έχουν πρόβλημα στην ανάπτυξη. Οι μοναδικές τελικές στο πρώτο εικοσάλεπτο του αγώνα ήταν για τους γηπεδούχους, με δυο σουτ των Τζανακάκη (στο 16′) και Ντάλσιο (18′), με τον Κουέστα όμως να αποκρούει εύκολα.

Μεγάλες ευκαιρίες με Σάσα και Ντουρμισάι

Ο Άρης έχασε σπουδαία ευκαιρία να ανοίξει το σκορ στο 24ο λεπτό της αναμέτρησης. Ο Ντουρμισάι με αυτοθυσία γύρισε στον Σάσα που σούταρε δυνατά από το ύψος της μεγάλης περιοχής και η μπάλα πέρασε λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι της εστίας των γηπεδούχων. Δυο λεπτά αργότερα ο Ντουρμισάι με πολύ ωραία ατομική ενέργεια προσπάθησε να σκοράρει χωρίς αποτέλεσμα.

Πλήγμα με Γκάμα

Ο Μπρούνο Γκάμα αισθάνθηκε ενοχλήσεις στο γόνατο στο 42ο λεπτό της αναμέτρησης, με αποτέλεσμα να γίνει αναγκαστική αλλαγή από τον Ένινγκ. Ο Γερμανός τεχνικός, πάντως, δεν άλλαξε τη διάταξη της ομάδας του με την είσοδο του Ντιγκινί, που έπαιξε αριστερά στη μεσαία γραμμή και ο Λάρσον παρέμεινε πίσω από τον Ντουρμισάι.

Σωστή χρήση του VAR

Στις καθυστερήσεις του πρώτου ημιχρόνου ο Τζανακάκης πέρασε τη μπάλα στον Ταχάρ, που από αντικανονική θέση τη γύρισε στον Ντάουντα, με τον τελευταίο να τη στέλνει στα δίχτυα. Η φάση όμως θεωρήθηκε ως μη γενόμενη και το γκολ ορθώς ακυρώθηκε, καθώς από το VAR επιβεβαιώθηκε ότι ο παίκτης του Παναιτωλικού που έδωσε την ασίστ, ήταν σε αντικανονική θέση.

Γκολ κόντρα στη ροή του αγώνα

Ο Άρης ξεκίνησε πιο δυνατά στο δεύτερο ημίχρονο και πήρε τον έλεγχο του παιχνιδιού.Σ’ αυτό συνέβαλε σημαντικά και η άνοδος στην απόδοση του Γιάννη Φετφατζίδη. Οι γηπεδούχοι, όμως, ήταν αυτοί που άνοιξαν το σκορ στο 58ο λεπτό, κόντρα στη ροή του αγώνα. Μετά από λάθος του Μπα που έστρωσε χωρίς να το θέλει τη μπάλα στον Ρόσα, που με σουτ την έστειλε στα δίχτυα της εστίας του Κουέστα.

Νεο τραγικό λάθος και 2-0

Ο Ένινγκ πέρασε στο παιχνίδι τον Τόνσο στη θέση του Μπα, θέλοντας να δώσει επιθετική πνοή στην ομάδα του. Ο Αργεντινός, πάντως, ήταν αυτός που έκανε νέο λάθος στη μεσαία γραμμή, δίνοντας την ευκαιρία στους παίκτες των γηπεδούχων να βγουν στην αντεπίθεση στο 73ο λεπτό και να πετύχουν και δεύτερο γκολ. Εκτός από το λάθος του Τόνσο στην αρχή της φάσης, πάντως, λάθος ήταν και η αντίδραση του Κουέστα που βγήκε αδικαιολόγητα εκτός εστίας με αποτέλεσμα ο Ρόσα να περάσει τη μπάλα από πάνω του και να τη στείλει στην κενή εστία. Στο 83ο λεπτό ο Ένινγκ πέρασε στο παιχνίδι τον Μαρτίνες και απέσυρε τον Κόρχουτ, αλλάζοντας το σύστημα σε 3-5-2, χωρίς όμως αποτέλεσμα.

Παναιτωλικός (Μάκης Χάβος): Κνετ, Γιοβάνοβιτς, Ταχάρ, Ρόσα, Ντάλσιο, Άλβαρες (82’ Μαλής), Κέβιν, Ντάουντα, Τζανακάκης (62’ Μουνιέ), Λιάβας (88’ Μαρσιάλ), Σιέστεντ.

Άρης (Μίχαελ Ένινγκ): Κουέστα, Σόουζα, Βέλεθ, Δεληζήσης, Κόρχουτ (83’ Μαρτίνες), Σάσα, Μπα (64’ Τόνσο), Φετφατζίδης, Γκάμα (42’ Ντιγκινί), Λάρσον, Ντουρμισάι.

Keywords
Τυχαία Θέματα