Ολυμπιακός: Το… αγροτικό του τίτλου τώρα ξεκινά

18:07 2/11/2019 - Πηγή: To10.gr

Ο Ολυμπιακός έχει ξεκινήσει εξαιρετικά τη φετινή σεζόν, με την ομάδα του Πέδρο Μαρτίνς μετά τις πρώτες 8 αγωνιστικές να φιγουράρει στην κορυφή της βαθμολογίας με 22 πόντους. Σε 8 παιχνίδια οι Ερυθρόλευκοι έχουν 7 νίκες και 1 ισοπαλία, γεγονός που αποτυπώνει την εξαιρετική δουλειά που έχει κάνει ο Πέδρο Μαρτίνς.

Για να καταφέρουν οι Πειραιώτες, ωστόσο, να πανηγυρίσουν στο τέλος της σεζόν την κατάκτηση του πρωταθλήματος θα πρέπει να πετύχουν τρεις επιμέρους στόχους. Να είναι αποτελεσματικοί

στα εντός έδρας παιχνίδια, που μέχρι στιγμής τα πηγαίνουν εξαιρετικά, να πάρουν τα «εξάποντα» στα ντέρμπι και να είναι προσεκτικοί στις εκτός έδρας δοκιμασίες.

Το δύσκολο πρόγραμμα μέχρι το τέλος του 2019

Οι Ερυθρόλευκοι έχουν ένα… βουνό να ανέβουν μέχρι το τέλος του 2019. Πρώτο και πολύ δύσκολο παιχνίδι, το αποψινό με την Ξάνθη στα Πηγάδια. Στη συνέχεια ακολουθεί το ματς με την Μπάγερν στο Μόναχο για το Champions League, αλλά και ο αγώνας με τον Ατρόμητο στο Καραϊσκάκη, για την 10η αγωνιστική της Σούπερ Λίγκας. Μέχρι το τέλος του 2019 υπάρχουν επίσης τα παιχνίδια με Πανιώνιο, ΠΑΟΚ, Παναιτωλικό, Αστέρα Τρίπολης, ΑΕΛ και Βόλος, ενώ η ομάδα του Πέδρο Μαρτίνς θα αντιμετωπίσει επίσης τους Ερυθρό Αστέρα και Τότεναμ για τους ομίλους του Champions League.

Το απόλυτος εντός και οι… παγίδες στην επαρχία 

Το πρώτο δείγμα του Ολυμπιακού στη φετινή σεζόν είναι εξαιρετικό. Όπως προαναφέραμε, έχει 7 νίκες και 1 ήττα σε 8 παιχνίδια. Το μοναδικό που δεν κέρδισαν ήταν αυτό με τον Παναθηναϊκό στο ΟΑΚΑ, σε ένα ματς που ισοφαρίστηκαν στις καθυστερήσεις. Σε αυτό το διάστημα οι Ερυθρόλευκοι έχουν υπερασπιστεί «ιδανικά» την έδρα τους (5/5 με 12-1 γκολ, κόντρα σε Αστέρα, Βόλο, Λαμία, ΟΦΗ, ΑΕΚ). Έχουν επικρατήσει και στο πρώτο «εξάποντο» (αυτό της περασμένης Κυριακής που έστειλε την ΑΕΚ στο -8 από την κορυφή). Όπως βεβαίως έχουν… ανοίξει και το σκορ στην επαρχία (ΑΕΛ-Ολυμπιακός 0-1, 2η).

Ο –επίσης αήττητος- ΠΑΟΚ όμως ακολουθεί κατά πόδας, μόλις ένα δίποντο μακριά. Άρα δικαίωμα στο λάθος δεν υπάρχει. Ειδικά ως το ντέρμπι της 12ης αγωνιστικής. Εκεί που με όπλο την έδρα τους ο Ποντένσε, ο Ελ Αραμπί και η παρέα τους, θα έχουν εάν και εφόσον το δικαίωμα να «χτίσουν» το πρώτο σοβαρό πλεονέκτημα της σεζόν. Να φύγουν –μίνιμουμ- πέντε βαθμούς μπροστά από τους νταμπλούχους. Απαραίτητη προϋπόθεση βεβαίως, ως τότε να πάνε μόνο με νίκες.

Το… μαγικό 21

Στο φετινό πρωτάθλημα υπάρχουν 7 ομάδες από την επαρχία, οι οποίες εκπροσωπούν το 50% της Σούπερ Λίγκας 1. Αυτοί οι 21 βαθμοί λοιπόν μακριά από το Καραϊσκάκη είναι ένα από τα μεγάλα «δέλεαρ». Πέρσι ο Ολυμπιακός πήρε τους 19 από τους 24 (διότι οι ομάδες της περιφέρειας στο πρωτάθλημα ήταν οκτώ). Η συγκομιδή του ήταν πραγματικά πολύ καλή. Οι πέντε βαθμοί που χάθηκαν όμως ήταν το ένα-τρίτο των συνολικών απωλειών.

Οι πέντε βαθμοί επίσης ήταν η τελική διαφορά ανάμεσα στον Ολυμπιακό και τον ΠΑΟΚ, καθώς ο Δικέφαλος του Βορρά κατέκτησε τον τίτλο με 80 βαθμούς και οι Ερυθρόλευκοι τερμάτισαν στη δεύτερη θέση, έχοντας 75 πόντους. Δύο ομάδες, που έχουν ξεχάσει τη λέξη ήττα. Ο Ολυμπιακός έχει 1 στα τελευταία 31 ματς πρωταθλήματος από τον περασμένο Οκτώβρη! Ο ΠΑΟΚ καμία εδώ και 43 αναμετρήσεις. Κάθε χαμένος βαθμός λοιπόν μπορεί να παίξει καθοριστικό ρόλο. Ακόμη και αν φέτος υπάρχει και η διαδικασία των πλει-οφ.

Δυσκολίες στα Πηγάδια

Ο Ολυμπιακός απόψε (20:00) δοκιμάζεται στα Πηγάδια απέναντι στην Ξάνθη. Σε μία έδρα που παραδοσιακά δυσκολεύεται. Το περσινό Ξάνθη-Ολυμπιακός, το οποίο έγινε αρχές Δεκέμβρη, ολοκληρώθηκε με 1-1 και με τους φιλοξενούμενους να έχουν φρικτά παράπονα από την διαιτησία του Τζήλου. Επίσης, οι Πειραιώτες δεν είχαν νικήσει στα Πηγάδια, ούτε στο ματς κυπέλλου του Γενάρη (0-0), αλλά ούτε και στο προπέρσινο ματς πρωταθλήματος (1-1): Η τελευταία νίκη του Ολυμπιακού στην έδρα της Ξάνθης ήταν τον Γενάρη του 2017. Κοντά μια τριετία πίσω. Αν η ομάδα του Πέδρο Μαρτίνς καταφέρει να σπάσει το «μπλόκο» όντας προετοιμασμένη για όλα; Τότε έχει δύο διαδοχικές αναμετρήσεις (Ατρόμητος εντός, Πανιώνιος εκτός) στο λεκανοπέδιο, πριν από το πρώτο αντάμωμα της χρονιάς με τον ΠΑΟΚ. Καταλαβαίνει λοιπόν ο καθένας πόσο σημαντικό είναι το αποψινό.

Keywords
Τυχαία Θέματα