Ολυμπιακός: Κρατάει χρυσάφι στα χέρια του ο Μπαρτζώκας

21:41 21/3/2020 - Πηγή: To10.gr

Βρισκόμαστε εν μέσω πανδημίας με την αγωνιστική δράση να έχει σταματήσει τις όποιες δραστηριότητες.

Αναμενόμενο θα πει κανείς, ενώ τα πρωταθλήματα και οι λίγκες είναι στον αέρα χωρίς να γνωρίζει κανείς τι μπορεί να συμβεί στην συνέχεια και πότε και εάν θα έχουμε συνέχιση των πρωταθλημάτων.

Στην Ελλάδα η κατάσταση είναι ίδια. Οι ομάδες κοιτούν τον προγραμματισμό τους ενόψει της φετινής σεζόν αλλά και της επόμενης που θα έρθει.

Δεν γίνεται να

μείνει πίσω ο σχεδιασμός τους, ειδικά όταν υπάρχει στο μυαλο και η επόμενη μέρα τους.

Ο Ολυμπιακός έχει βασικά γρανάζια της μηχανής του έτοιμα για την σεζόν 2020-21.

Το ζητούμενο όμως του Γιώργου Μπαρτζώκα είναι τι έρχεται από πίσω και πως θα κρατήσει… ζεστούς και τους νεαρούς που έχει στο δυναμικό του.

ΤΟ ΦΑΙΝΟΜΕΝΟ ΠΟΚΟΥΣΕΦΣΚΙ

Ένα ακατέργαστο διαμάντι. Ο Αλεξέι Ποκουσέφσκι, σε ηλικία 18 ετών και με ύψος 2,15μ (με παπούτσια) είναι ένα από τα παιδιά που έχει ξεχωρίσει ήδη το ΝΒΑ για το ντραφτ που έρχεται. Ο Σέρβος φόργουορντ είναι πρότζεκτ που στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού τον κοιτούν με ιδιαίτερη θέρμη και τον τοποθετούν ακόμα και στην 16η θέση των επιλαχόντων για την επόμενη σεζόν!

Στον Ολυμπιακό λοιπόν αναγκαστικά περιμένουν τι θα συμβεί στην περίπτωσή με το ΝΒΑ. Αν θα τον διαλέξει όντως κάποια ομάδα ψηλά στα draft και ποια θα είναι η τελική της απόφαση. Εννοείται πως για να συμβεί αυτό, υπάρχει και κάποιο αντίτιμο που πρέπει να κατατεθεί στους Ερυθρόλευκους. Ένα υψηλό αντίτιμο. Πολύ υψηλό αντίτιμο.

Όπως και να έχει μιλάμε για ένα πρότζεκτ που ο Γιώργος Μπαρτζώκας κοιτάει με ενδιαφέρον. Θέλει μπόλικη δουλειά αναφορικά με τον σωματότυπό του, όμως η πρώτη ύλη είναι εξαιρετική.

Ο ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΟΣ ΧΑΠ ΤΗΣ ΚΡΕΜΟΝΑ

«Μου είπε τα καλύτερα και ο Μιχάλης Καλαβρός που ήταν από πριν στην ομάδα. Απλά, πρέπει να καταλάβει και να βρει την θέση του, γιατί είναι κάτι μεταξύ “4” και “5”. Όπως καταλαβαίνεται πολλές ομάδες θα τον θέλουν του χρόνου με τις εμφανίσεις του», τάδε έφη Γιώργος Μπαρτζώκας για τον Ίθαν Χαπ στην πρόσφατη του συνέντευξη σε ελληνικό Μέσο. Ο τεχνικός του Ολυμπιακού έχει παρακολουθήσει την πρόοδο του Αμερικανού ψηλού. Εννοείται πως και ο ίδιος όμως, δεν έχει κατασταλάξει απόλυτα πως μπορεί να επωφεληθεί από την παρουσία του την επόμενη σεζόν.

Είναι από τα παιδιά που θα διεκδικήσουν το καλοκαίρι μία θέση στο ρόστερ της ομάδας του Πειραιά και θα είναι ανάμεσα στους 6 ψηλούς του Έλληνα τεχνικού των Ερυθρόλευκων.

Ο ίδιος ήταν εξαιρετικός στην Κρεμόνα από την στιγμή που δόθηκε δανεικός από τον Ολυμπιακό, αποτέλεσε πρωταγωνιστή της ομάδας του Σακέτι στην εξαιρετική της διαδρομή στην Ιταλία και είναι καθαρά απόφαση των Πειραιωτών για το που θα παίζει το επόμενο καλοκαίρι.

ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΕΠΕΝΔΥΣΗ Ο ΝΙΚΟΛΑΪΔΗΣ

Δεν υπάρχει καμία απολύτως βιασύνη για τον πρώην παίκτη του Μαντουλίδη. Πρόκειται εξάλλου για έναν παίκτη που η ομάδα του Πειραιά έχει επενδύσει πάρα πολλά επάνω του για το μέλλον. Ήδη πήρε το βάπτισμα πυρός στην Ευρωλίγκα, ξεκίνησε με αργά και σταθερά βήματα στην αναπτυξιακή ομάδα του Ολυμπιακού με τον Δημήτρη Τσαλδάρη να τον διαχειρίζεται εξαιρετικά.

Ο Αλέξανδρος Νικολαΐδης απέκτησε τεράστια αυτοπεποίθηση από την στιγμή που έπαιξε στην Ευρωλίγκα των αντρών (νωρίτερα είχε… οργιάσει με Κολοβέρο σε αυτή των U18 στην Βαλένθια με την ομάδα του Ολυμπιακού). Από εκείνη τη στιγμή και έπειτα, ο νεαρός γκαρντ… πετούσε στην αναπτυξιακή ομάδα. Έπαιζε κανονικά στην Α2 με τον χρόνο του αλλά και τον ρόλο του να αναβαθμίζονται.

Τον πιστεύουν, τον έχουν από κοντά στον Πειραιά και τον υπολογίζουν για την επόμενη χρονιά.

ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ Η ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ ΟΜΑΔΑ

Ο Ολυμπιακός δεν αστειευόταν όταν μιλούσε για την ομάδα της Α2. Ότι από εκεί μέσα θα υπάρχει… χρυσάφι και με την πορεία θα κοιτάξει πως θα το εκμεταλλευτεί αυτό. Κάποιοι άλλοι περίμεναν πως με το καλημέρα θα έπρεπε να καούν τα ελπιδοφόρα ταλεντάκια της Ακαδημίας της ομάδας, σε μία κατηγορία όπου και επικρατούν οι βετεράνοι.

Μεθοδικά μπήκαν αυτά τα 18χρονα παιδιά στο ροτέισον του Τσαλδάρη. Και από ότι έδειξε η πορεία, οι Ερυθρόλευκοι δικαιώθηκαν απόλυτα.

Τι θα γίνει όμως με αυτά τα παιδιά όπως ο Βασίλης Χρηστίδης, ο Ανδρέας Τσουμάνης (προερχόταν από τραυματισμό και άργησε να μπει), ο Ιωσήφ Κολοβέρος ή ακόμα και οι μικροί Μωραΐτης και Οικονόμου; Αρχικά πρέπει να δούμε τι ακριβώς θα γίνει με την Α2; Που θα τερματίσει η ομάδα, ποιες οι διαθέσεις των Πειραιωτών και ποιες οι αλλαγές σε όσα έχουν εξ αρχής απαιτήσει για να συμβαδίζουν σε μία διοργάνωση που ουσιαστικά δεν τους εκφράζει υπό τις παρούσες συνθήκες.

Keywords
Τυχαία Θέματα