Ολυμπιακός: Για τον Κώστα, χωρίς τον Κώστα

00:03 12/7/2019 - Πηγή: To10.gr

Έτσι δυστυχώς και στο ποδόσφαιρο. Όπως ακριβώς και στη ζωή. Κάνεις πλάνα, και ο Θεός γελά. Φτάνει μια στιγμή για να το καταλάβεις. Όπως εκείνη τη στιγμή, το βράδυ της Τετάρτης στα αποδυτήρια όταν ο Κώστας Φορτούνης έβλεπε τον Χρήστο Θέο ανήσυχο κατά τη διάρκεια της εξέτασης. Το ένιωθε και ο ίδιος πως κάτι δεν πάει καλά στο δεξί του γόνατο. Το φανέρωνε και εκείνη η ανατριχιαστική σιωπή στα δευτερόλεπτα της εξέτασης. Υπήρχε μόνο ένα καλό. Ότι το πόδι του 26άχρονου άσου δεν είχε πρηστεί. Δυστυχώς όμως σήμερα το πρωί και αυτό άλλαξε. Και το ένα έφερε το άλλο.

Η διαδρομή ήταν πια συγκεκριμένη.

Από το αεροδρόμιο «Ελ. Βενιζέλος» με την επιστροφή της ομάδας, απευθείας στο νοσοκομείο για απεικονιστικές εξετάσεις. Και δυστυχώς, όπως επιβεβαιώθηκε για μια διάγνωση που δεν θέλει ποτέ κανείς αθλητής να ακούσει στην καριέρα του. Μια ρήξη χιαστού που σβήνει τα φώτα μίνιμουμ για τους επόμενους έξι μήνες, στον κορυφαίο Έλληνα ποδοσφαιριστή των καιρών μας. Ένας τραυματισμός που θέλει μεγάλο κουράγιο για να τον αφήσεις πίσω του. Ο «Φορτού» βεβαίως είναι σκληρό καρύδι. Και αυτό το ξέρουν καλά οι συμπαίκτες του. Εκείνοι που τον είδαν όλο τον περασμένο Φλεβάρη να αγωνίζεται στα διαδοχικά ματς της «κρίσης» σε Ελλάδα και Ευρώπη, με τον δεξί του αστράγαλο «διπλό» από το φυσιολογικό. Το ξέρουν ότι το λέει η καρδία του. Όπως ξέρουν ότι όταν με το καλό γυρίσει θα είναι και πάλι εκείνος ο «κάνω τη διαφορά» άσσος.

Μέχρι τότε; Προφανώς θα πρέπει να παίξουν και για εκείνον. Όλοι. Και πρωτίστως θα πρέπει να φροντίσουν την «καλοκαιρινή» δουλειά που έχει ο Ολυμπιακός στην ατζέντα του. Την πρόκριση στους ομίλους των ευρωπαϊκών κυπέλλων. Την προσδοκία του Τσάμπιονς Λιγκ, ή το μίνιμουμ του Γιουρόπα. Και αυτά εν πολλοίς περνούν από τα δύο ματς με την Πλζεν που πλησιάζουν. Από τις πρώτες επίσημες μάχες της χρονιάς. Οι Τσέχοι το Σάββατο κι όλας ξεκινούν στο πρωτάθλημα. Έχουν και άλλο επίσημο ματς για αυτό, πριν υποδεχθούν τους Ερυθρόλευκους (23/7). Και φυσικά σε αυτό το σύντομο διάστημα δεν υπάρχει λογική έστω να σκεφτεί κανείς πως το κενό του Φορτούνη μπορεί να καλυφθεί με κάποια μεταγραφή.

Οι υπάρχοντες θα πρέπει να κάνουν τη δουλειά. Και είναι αρκετοί. Πιθανότατα το σχήμα που είδαμε το απόγευμα της Δευτέρας κόντρα στη Ντιναμό Κιέβου να είναι και η πρώτη «επικρατέστερη» απάντηση. Ο Ματιέ Βαλμπουενά στο «10» με τον Μπρούνο στον αριστερό διάδρομο. Υπάρχει ο Μασούρας δεξιά. Υπάρχει βεβαίως και ο Ποντένσε (αρκεί βεβαίως να βρει τον ρυθμό που έδειξε πως δεν είχε ως τώρα στην προετοιμασία). Τέσσερις συν τον Γκερέρο στην κορυφή πέντε για τις τέσσερις θέσεις. Και σιγά-σιγά όποιος άλλος προλάβει να μπει στο «κόλπο». Ήδη ο Σουντανί έχει κάνει δύο εβδομάδες προετοιμασίας με την ομάδα. Ήδη ο Ραντζέλοβιτς αποτέλεσε μια ακόμη έκπληξη. Λογικά στο 100% για τη ρεβάνς με τους Τσέχους και ο Ελ Αραμπί. Υπάρχει καλό υλικό στον Ολυμπιακό. Ικανοποιητικό για να κάνει τη δουλειά. Και… βλέπουμε.

Αρκεί βεβαίως πρωτίστως να ηρεμήσουν όλοι. Να συνέλθουν από το σοκ. Και να προχωρήσουν παρακάτω. Δυστυχώς έτσι είναι ο αθλητισμός. Έχει και τέτοιες δύσκολες στιγμές.

Ο Φορτούνης είναι σπουδαίος. Σαν ποδοσφαιριστής. Σαν χαρακτήρας. Θα τον βρει και πάλι τον τρόπο να ανταπεξέλθει. Είναι πολύ δυσάρεστο όλο αυτό. Πολλώ δε μάλλον δε σε μια περίοδο που πιθανότατα είναι η κορυφαία της καριέρας του. Πλέον όμως δεν μπορεί να γίνει κάτι άλλο. Πρέπει να βρει τον τρόπο να αντέξει. Και να επιστρέψει πιο δυνατός…

Keywords
Τυχαία Θέματα