Ολυμπιακός: 3Χ3 και τον Γενάρη θα γίνει αυτό που πρέπει…

Η κατάντια του ελληνικού ποδοσφαίρου που αποτυπώνεται ξεκάθαρα στην «γύμνια» των ομάδων, πλην Ολυμπιακού, στην Ευρώπη οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στο γεγονός ότι άνθρωποι που δεν ξέρουν (και δεν αντέχουν) πώς να διαχειριστούν την εξουσία ελέγχουν τις τύχες του αθλήματος.

Δεν μιλάω στους υπάλληλους που νομίζουν πως ξαφνικά ο κόσμος γυρίζει γύρω τους. Αυτούς τους αφήνεις στο «συννεφάκι» τους, κρίμα είναι να τους το χαλάσεις.

Αυτοί

όμως που κρατούν στα χέρια τους την… εξυγίανση, «ταμπουρωμένοι» παρά τις αποκαλύψεις που έρχονται η μία μετά την άλλη, είναι το μεγάλο πρόβλημα του ελληνικού ποδοσφαίρου.

Το πόσο αστείο έχουν καταντήσει το ποδόσφαιρο μας φαίνεται σε κάθε απόφαση γύρω από το αυτό. Η τιμωρία του Ολυμπιακού για να παίξει χωρίς κόσμο με Λάρισα και Παναθηναϊκό είναι μια απόδειξη. Δύο μέτρα και δύο σταθμά, αλλά εδώ το VAR δουλεύει όπως θέλει ο ΠΑΟΚ στα ματς και όπως θέλουν οι αντίπαλοι του Ολυμπιακού στα ματς των ερυθρολεύκων, άρα τι να συζητήσουμε.

Τι σχέση θα μου πείτε έχουν όλα αυτά με τον τίτλο του θέματος; Έχουν να κάνει με το 3Χ3 που αναφέρω. Ο Ολυμπιακός μέχρι το φινάλε του 2019 έχει να δώσει τρία δύσκολα ματς, με τον Αστέρα στην Τρίπολη, την Λάρισα στο άδειο Καραϊσκάκη και τον Βόλο εκτός έδρας. Τρία ματς που ο Ολυμπιακός πρέπει πάση θυσία να νικήσει για να παραμείνει πρώτος ότι και αν κάνει ο ΠΑΟΚ στα δικά του παιχνίδια.

Ξέχωρα από την δεδομένη δυσκολία που υπάρχει καθώς παραδοσιακά στην Τρίπολη γίνονται δύσκολα ματς, η Λάρισα διαθέτει μια πολύ καλή και επικίνδυνη ομάδα και οι Ουάρντα, Κάτσε θα παίξουν κανονικά και με έξτρα κίνητρο λόγω ΠΑΟΚ, ο Ολυμπιακός είναι σίγουρο πως θα συναντήσει τις γνωστές… παγίδες της… εξυγίανσης.

Για αυτό ακριβώς οι παίκτες του Μαρτίνς θα πρέπει να είναι στο 100% για να μπορέσουν να ξεπεράσουν όλα τα εμπόδια που θα βρεθούν στην πορεία τους. Το VAR είναι δεδομένο πως δεν θα… λειτουργεί αν για παράδειγμα ο Ποντένσε ανατραπεί όπως συνέβη με τον Ελ Καντουρί στο Καραϊσκάκη ενώ θα λειτουργεί αν ο Ολυμπιακός σκοράρει και… μισή ώρα πριν κάτι υποπτευθούν ότι έχει συμβεί, όπως συνέβη με την ΑΕΚ στο Καραισκάκη. Τα παραδείγματα δεν είναι τυχαία, στα ντέρμπι – τίτλου μέσα στο Καραισκάκη δεν δίστασαν με ξένους διαιτητές να κάνουν «όργια».

Εκτός με Έλληνες… εξυγιαντικούς διαιτητές βλέπουμε τι κάνουν ήδη (παράδειγμα η Ξάνθη) και όλοι κατανοούμε τι θα κάνουν σε αυτά που έρχονται.

Κάτω απ αυτές τις συνθήκες θα συνεχίσει η ομάδα του Μαρτίνς. Και όταν έρθει η ώρα ο Πορτογάλος θα δει την ενίσχυση που χρειάζεται. Η διοίκηση είναι έτοιμη να παρέχει τα πάντα, σε ένα πλάνο που αποδίδει, με την ομάδα να συνεχίζει στην Ευρώπη και να είναι πρώτη κόντρα σε όλους στην Ελλάδα.

Ένας στόπερ, ένα κεντρικό χαφ είναι δύο βασικές ανάγκες με τα δεδομένα που υπάρχουν για τον Ολυμπιακό στη μεταγραφική περίοδο του Ιανουαρίου. Για να βγάλει ένα απαιτητικό πρόγραμμα σε Ελλάδα και Ευρώπη. Ότι χρειάζεται να γίνει θα γίνει.

Keywords
Τυχαία Θέματα