Ολυμπιακός : Πιστεύεις ότι μπορείς να φτάσεις στα πλέι οφ; Απόδειξέ το…

Αντέχει μία ακόμα εντός έδρας ήττα ο Ολυμπιακός στην Ευρωλίγκα; Πολύ δύσκολο το βλέπω. Είμαι ιδιαίτερα περίεργος να δω πως θα αντιδράσει ο κόσμος της ομάδας σε αυτό το άσχημο ενδεχόμενο.

Το πάω μακριά, το ξέρω, όμως δεν απέχει και πολύ από την πραγματικότητα έτσι; Η Ζαλγκίρις είναι μία ομάδα που δεν καταλαβαίνει από έδρες και πίεση. Θα παίξει 100% το μπάσκετ της, σε ένα ΣΕΦ που δυστυχώς δεν έχει καμία σχέση με το ένδοξο παρελθόν

του. Κρύο, πάγος..

Οι Ερυθρόλευκοι με όσα πράττουν εντός και εκτός παρκέ, έχουν αναγκάσει τους φίλους τους σε αποχή. Δεν είναι ψέμα. Το βλέπουμε όλοι, παρατηρούμε την κινητικότητα στο κλειστό του Φαλήρου, αφουγκραζόμαστε την απογοήτευσή τους μέσω των social media. Αν και σε αυτά καμία φορά, η υπερβολή τρυπάει ταβάνι και τα λόγια παραείναι στομφώδη, χωρίς μέτρο.

Επιστρέφω όμως σε αυτά που ήθελα να γράψω.

Ίσως το μοναδικό ενδιαφέρον σε αυτήν την χρονιά είναι το ρεκόρ του Σπανούλη, αλλά και αυτό δεν γίνεται να μαζέψει και πάλι τον κόσμο στο ΣΕΦ. Εκτός αν έχουν άλλη άποψη οι παίκτες του Κεμζούρα. Αν και αυτός άτυχος είναι. Ένα φιλικό έκανε στα μέσα της εβδομάδας για να έχει σε εγρήγορση τους παίκτες του και εκεί είδε τον Πρίντεζη και τον Ριντ εκτός, ενώ έχασε και τον Σπανούλη στα μέσα της αναμέτρησης.

Τι να το κάνεις.. Τσάμπα πήγε το παιχνίδι με τον Ιωνικό, στο οποίο τουλάχιστον αγωνίστηκαν οι Παπανικολάου και Ρότσεστι, οι οποίοι είναι ΑΝΑΓΚΑΙΟΙ στο ματς της Παρασκευής. Ειδικά η άμυνα του πρώτου, αφού είναι ο διακόπτης της ομάδας στην περιφέρειά της και ταυτόχρονα η ώθησή της στην επίθεση. Ο καλός Παπ ανεβάζει επίπεδο του Ερυθρόλευκους. Θα ήθελα να τον δω σε ένα σχήμα μαζί με τον Πολ, για να μπορεί να τον κρατήσει και πιο φρέσκο μπροστά. Το ζητούμενο είναι στο κομμάτι της ενέργειας τι θα γίνει όταν θα λείπει από το παρκέ. Πως θα καμουφλάρει την αμυντική δυσχέρεια του Ρότσεστι, τον οποίο θα «χτυπήσει» σίγουρα η Ζαλγκίρις;

Γενικότερα θέλω να δω πράγματα την Παρασκευή. Στο ΣΕΦ πάντως δουλεύουν. Δουλεύουν πολύ. Πρέπει λοιπόν αυτές οι εργατοώρες να βγάλουν επιτέλους και αποτέλεσμα.

Ο Σάρας παρουσιάζει τόσο καιρό ένα σύνολο που θυμίζει Ολυμπιακό του παρελθόντος. Αρνείται να χάσει, θα σου βγάλει την γλώσσα, θα επιστρέψει από διαφορές, θα προσπεράσει στο σκορ, έχει το «refuse to lose» που τόσο συζητήσουμε στις παλιές καλές εποχές στον Πειραιά. Όχι τώρα…

Μιλάμε τόσο καιρό για μία επανεκκίνηση, την ώρα που ο ίδιος ο Κεμζούρα τόνισε ότι στόχος είναι η οχτάδα. Ε αν όντως αυτός είναι, η ώρα για αποδείξεις έφτασε.

Περιθώρια πια δεν υπάρχουν. Χρειάζεται μία νίκη-δήλωση ο Ολυμπιακός. Το ρόστερ μίκρυνε, έγινε το σωστό, οι προπονήσεις είναι στα… κόκκινα, ας δούμε λοιπόν μπάσκετ.

Πίστωση χρόνου πλέον δεν υπάρχει εάν όντως τα πλέι οφ είναι στο μυαλό των Ερυθρόλευκων. Το 2-5 είναι κακό. Ίσως το χείριστο σενάριο για μία ομάδα της ιστορίας του Ολυμπιακού..

Η αντίδραση θα έρθει μέσα από την ηρεμία. Μία νίκη επί της Ζαλγκίρις είναι ικανή να την προσφέρει προσωρινά, με την δεύτερη διαβολοβδομάδα να είναι προ των πυλών. Με δύο ματς στην Γερμανία, καθώς πρώτα στις 19 η Μπάγερν τον περιμένει και στην συνέχεια στο Βερολίνο η Άλμπα. Τι θα γίνει με 3/3 (ναι αφήστε με να το πιστεύω); Θα φτάσει απευθείας στο 5-5, σε ένα πρόγραμμα με ΤΣΣΚΑ εκτός, Εφές εντός και Μπασκόνια εκτός. Κάπως καλυτερεύει η κατάσταση έτσι. Δεν διορθώνεται τίποτα, όμως σίγουρα διαφοροποιεί την ψυχολογία δίνοντας ώθηση πριν την κόντρα με την Αρμάνι του Μεσίνα στο ΣΕΦ!

Και το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό στο ΟΑΚΑ. Ουσιαστικά οι 5 αγωνιστικές που κρίνονται τα πάντα για τους Ερυθρόλευκους.

Δεν βιάζομαι καθόλου, η πικρή αλήθεια είναι… Πρέπει οι Ερυθρόλευκοι να συνειδητοποιήσουν ότι οφείλουν να επανέλθουν. Να διεκδικήσουν και να κερδίσουν μάχες.

Για μένα 4η ήττα στο ΣΕΦ σημαίνει καταστροφή. Έτσι το βλέπω και δεν μπορώ να αλλάξω τον τρόπο που σκέφτομαι…

ΥΓ1 Ο καλός Μιλουτίνοφ θα είναι το Α και το Ω για την Ζαλγκίρις. Δεν διαθέτει τέτοιον ψηλό. Οι ΛεΝτέι, Λαντέιλ και υπό συνθήκες ο Χέιζ, θα πέσουν επάνω του. Εάν ο Ολυμπιακός τον τροφοδοτήσει σωστά, δεν θα έχει κανείς τους ελπίδες στην αντιμετώπισή του. Το μόνο σίγουρο είναι ότι ο Σάρας θα προσπαθήσει να ανακόψει την δημιουργία του Σπανούλη ή του Ρότσεστι. Το κάθετο παιχνίδι και τα σωστά σκριν θα ανοίξουν χώρους. Το ποστ παιχνίδι (συν το ποστ του Πρίντεζη) θα κρίνει τα πάντα.

ΥΓ2 Ένταση από την αρχή μέχρι το τέλος του ματς. Δεν μπορείς διαφορετικά να ανακόψεις το ρυθμό της Ζαλγκίρις, η οποία είναι στιγμές που… ζωγραφίζει στο παρκέ, την ώρα που οι αποστάσεις της είναι για να διδάσκονται σε σεμινάρια..

ΥΓ3 Τρίτο ματς του Ριντ. Πρέπει να αφομοιώσει αμυντικά ότι του ζητάει ο Κεμζούρα και περιμένει ο Ολυμπιακός από αυτόν. Όπως θέλω να δω και τι θα καταφέρει ως… τεσσάρι ο Ρούμπιτ με τους ΛεΝτέι και Χέιζ. Του ταιριάζουν απόλυτα…

ΥΓ4 Να δούμε και τον Βεζένκοφ που διαβάζει απαράδεκτα σχόλια ρε παιδιά. Ας είχε χρόνο και ρόλο και ας γινόταν κριτική. Αντιθέτως, και στις πεντάδες που μπήκε, ήταν εκτεθειμένος από τους υπόλοιπους και γενικότερα τα λεπτά συμμετοχής του είναι ελάχιστα. Ας παίξει, για να κριθεί. Ηρεμία ρε…

ΥΓ5 Αποφάσισα να αφήσω όλα τα δακρύβρεχτα που συνήθως κλείνουν τα μπλογκ μου και να βάζω από δω και πέρα μουσική και τα τραγούδια που μου έχουν κολλήσει όλο αυτό το διάστημα.

Η επιστροφή ενός από τα αγαπημένα μου γκρουπ είναι γεγονός. Οι λατρεμένοι μου Onyx επέστρεψαν με το Kill Da Mic και νιώθω λες και είμαι στις αρχές του 2000. Από το 1988 και έπειτα, οι Fredro Starr και Sticky Fingaz καλά κρατούν. Από το Queens λοιπόν με αγάπη.. Τα λέμε μετά την Ζαλγκίρις.

Keywords
Τυχαία Θέματα