Ολυμπιακός : Ο… τρομακτικός κύριος Εμβιλά

Ήρθε για να καλύψει το κενό που άφησε ο Γκιγιέρμε. Και ας μη γελιόμαστε: ήρθε για να κάνει τη διαφορά στα πολύ μεγάλα παιχνίδια. Σε αυτά που η μπάλα… καίει πολύ περισσότερο από τα υπόλοιπα. Σε ματς όπως αυτό με την Πόρτο. Ή της περασμένης εβδομάδας, κόντρα στη Μαρσέιγ. Ο Γιοάν Εμβιλά ξέρει από τέτοια παιχνίδια. Ξέρει πολύ καλά από μεγάλα ματς. Έχει «περπατήσει» σε αυτά.

Έχει τρέξει χιλιόμετρα. Σαν αυτά που… καταπίνει στις πρώτες του ευρωπαϊκές συμμετοχές με τη φανέλα του Ολυμπιακού. Για

δεύτερο σερί ματς ο Γάλλος έκανε τη διαφορά. Ναι, δε φάνηκε στο αποτέλεσμα της Πορτογαλίας, αφού ο Ολυμπιακός ηττήθηκε. Έστω και στις λεπτομέρειες. Όμως ο Εμβιλά ήταν ξανά καταπληκτικός. Και τα νούμερά του; Τρομακτικά.

Είναι μεγάλη η κουβέντα για το αν τα νούμερα λένε όλη την αλήθεια ή την κρύβουν. Στην προκειμένη περίπτωση; Τη φανερώνουν μπροστά μας. Ο Γιοάν Εμβιλά για δεύτερο σερί παιχνίδι έτρεξε περισσότερο απ’ όλους. Όπως στο ματς με τη Μαρσέιγ, έτσι και σε αυτό με την Πόρτο, όταν ακούστηκε το σφύριγμα της λήξης είχε τρέξει 11 και πλέον χιλιόμετρα.

Το σύνολο των χιλιομέτρων σε δύο αγώνες; 22.753 που τον οδηγούν στην 11η θέση του σχετικού πίνακα σε όλη τη διοργάνωση έως τώρα.

Αλλά τα.. .τρομακτικά νούμερα δε σταματάνε εκεί. Στις δύο πρώτες αγωνιστικές έχει 92% στις εύστοχες μεταβιβάσεις (είναι 9ος στη διοργάνωση). Με τις μακρινές μεταβιβάσεις να είναι 10 στις 11 στο Πόρτο και έξι στις έξι απέναντι στη Μαρσέιγ. Το σύνολο των δύο αγώνων μας κάνει 16 στις 17 εύστοχες μακρινές μεταβιβάσεις.  Απέναντι στην Πόρτο είχε επίσης 13 στις 17 κοντινές πάσες και 42 στις 42 μεσαίας απόστασης πάσες!

Απέναντι στην Πόρτο ο Εμβιλά μέτρησε επίσης 83% στις μονομαχίες, 100% στις εναέριες μονομαχίες, είχε ένα κλέψιμο, ένα επιτυχημένο τάκλιν και συνολικά 86 επαφές με την μπάλα. Άγγιζε περίπου μία φορά την μπάλα ανά λεπτό. Ο Γιοάν Εμβιλά κάνει ήδη αυτό για το οποίο αποκτήθηκε. Κάνει τη διαφορά στον Ολυμπιακό. Και ακόμα είμαστε στην αρχή.

Keywords
Τυχαία Θέματα