Οι άλλοι… Ανσού Φατί της La Liga

«Ακόμα δεν το πιστεύω, όλα έγιναν τόσο γρήγορα και η πρόκληση είναι να κρατήσεις τα πόδια σου στο έδαφος. Είναι το πιο δύσκολο. Όλα πάνε όμορφα». Αυτά τα λόγια ανήκουν στον Φεράν Τόρες, τον 19χρονο εξτρέμ της Βαλένθια, ο οποίος είναι από εκείνους τους έφηβους που άγγιξαν το όνειρο, παίζοντας για το σύλλογό τους πριν καλά καλά ενηλικιωθούν.

Το να κάνεις το ντεμπούτο σου σε ηλικία 18 ετών, είναι κάτι πραγματικά σπουδαίο, το δύσκολο είναι να παραμείνεις σταθερός και να παραμείνεις στην ελίτ. Ιδιαίτερα όταν μιλάμε για το επίπεδο της La Liga, της κορυφαίας κατηγορίας της

Ισπανίας, του καλύτερου πρωταθλήματος μετά την Premier League.

O Ανσού Φατί, ο τελευταίος έφηβος που πήρε το «βάπτισμα του πυρός» από την ομάδα του, έχει κάνει ήδη το «Καμπ Νου» να παραμιλάει. Ένα βράδυ του Αυγούστου στο κατάμεστο «άντρο» της Βαρκελώνης, ο μόλις 16 ετών και 298 ημερών Ανσού κλήθηκε να γράψει την πρώτη πράξη της ιστορίας της ζωής του, με τους «μπλαουγκράνα». Όλοι μιλούν για μια τεράστια καριέρα, αλλά δεν είναι πάντα τόσο εύκολο να διατηρηθείς στο «Έβερεστ».

Το ίδιο ισχύει και για τον Ίκερ Λοσάντα της Θέλτα, τον Κούμπο της Μαγιόρκα, αλλά και τον Μπόρχα Σάινθ της Αλαβές, οι οποίοι άφησαν τα θρανία για να πατήσουν χορτάρι.

Το10.gr σας παρουσιάζει τη λίστα των παικτών που έκαναν το ντεμπούτο τους στην πιο «τρυφερή» ηλικία τους στην μεγάλη κατηγορία της Ισπανίας, την τελευταία δεκαετία. Αστέρια που λάμπουν ακόμη, παίκτες που αγωνίζονται στις χαμηλότερες κατηγορίες και άλλοι που είναι χωρίς ομάδα…

2009-2010

Κέβιν Λακρούζ
Ο Κέβιν Λακρούζ πραγματοποίησε το ντεμπούτο σε ηλικία 17 ετών και 157 ημερών, σε ένα ματς απέναντι στη Σεβίλλη, με προπονητή τον Μαρσελίνο. Ήταν το 60ο λεπτό της αναμέτρησης και αντικατέστησε τον Ζερμέν Πέναντ.

Διεθνής από τα 19 του, ο Ισπανός αμυντικός δεν είχε την εξέλιξη που περίμενε και έπαιξε μόλις δύο σεζόν στην Πριμέρα Ντιβισιόν (2009-2010, 2010-2011), ενώ τα υπόλοιπα χρόνια αγωνίστηκε σε ομάδες της 2ης και 3ης κατηγορίας της χώρας (Μπέτις Β’, Γουαδαλαχάρα, Μπανταλόνια κλπ). Στα 27 του πλέον, ο Λακρούζ αγωνίζεται στην Μπαρακάλδο, ομάδα της Segunda B.
Χουάνμι

Η Ρεάλ Μπέτις εκταμίευσε 8 εκατ. ευρώ για να τον φέρει στην Ανδαλουσία αυτό το καλοκαίρι. Ο Ισπανός είναι 26 χρονών, αλλά νομίζεις ήδη ότι είναι βετεράνος. Πέρασε αρκετό διάστημα, από το ντεμπούτο του στο ισπανικό πρωτάθλημα, με τη Χετάφε, υπό τις οδηγίες του Χουάν Ραμόν Λόπεθ Μουνίθ.

Στις 17 Ιανουαρίου του 2010, ο τότε έφηβος Χουάνμι, πήρε το βάπτισμα του πυρός, σε ηλικία 16 ετών και 242 ημερών, αντικαθιστώντας τον Χουανίτο. Μετά τη Χετάφε ακολούθησε η Μάλαγα, όπου έμεινε έξι χρόνια, μεσολαβούντος ενός δανεισμού στην Σανταντέρ.

Ο επιθετικογενής άσος έκανε και ένα μονοετές πέρασμα από την Πρέμιερ Λιγκ, φορώντας τη φανέλα της Σαουθάμπτον, αλλά ένα χρόνο αργότερα επέστρεψε στην ασφαλή αγκαλιά της La Liga, με την Ρεάλ Σοσιεδάδ να τον υποδέχεται στην αγκαλιά της. Στο «Σαν Σεμπαστιάν» παρέμεινε για τρία χρόνια, πριν μετακινηθεί την μεταγραφική περίοδο που τελείωσε, στη Ρεάλ Μπέτις.

Ο Χουάνμι κατέχει και ένα μοναδικό ρεκόρ, όντας ο νεότερος έφηβος που πετυχαίνει δύο γκολ σε ένα παιχνίδι στην ιστορία της La Liga (τα σημείωσε με την Μάλαγα σε παιχνίδι απέναντι στη Σαραγόσα).

Ίκερ Μουνιαίν
Ο Μουνιαίν αποτελεί έναν ακόμη «διαμαντάκι» της Αθλέτικ Μπιλμπάο, στην οποία διάγει πλέον την 11η σεζόν, ως μέλος της. Τον Νοέμβριο του 2018 μάλιστα, ανανέωσε το συμβόλαιό του με τους Βάσκους, έως το 2024, κάτι που σημαίνει ότι αν το εξαντλήσει, θα έχει κλείσει παραπάνω από 15 χρόνια στην ίδια ομάδα.

Ο Βάσκος πραγματοποίησε το ντεμπούτο του το 2009, με τον Χοακίν Καπαρός να του δίνει την ευκαιρία, σε παιχνίδι απέναντι στην Εσπανιόλ. Ήταν το πρώτο παιχνίδι της σεζόν 2009-2010, με τον Καπαρός να τον ξεκινάει στην αρχική ενδεκάδα, σε ηλικία 16 ετών και 254 ημερών. Από τότε έχει αγωνιστεί σε 298 παιχνίδια της La Liga και αποτελεί τον δεύτερο νεώτερο ποδοσφαιριστή που σκοράρει στο ισπανικό πρωτάθλημα… σε ηλικία 16 ετών και 289 ημερών.

2010- 2011

Έρικ Λόπεζ
Ο Ισπανός αγωνίζεται στην Γκράμα, ομάδα τρίτης κατηγορίας, αποτελώντας έναν ακόμη παίκτη που ξεκίνησε με μεγάλες περγαμηνές, αλλά δεν κατάφερε να δικαιώσει ποτέ τις προσδοκίες. Πάει καιρός από το ντεμπούτο του Έρικ Λόπες με την Εσπανιόλ, στην Primera Division.

Αγωνίστηκε ως αλλαγή σε παιχνίδι απέναντι στη Λεβάντε, τον Μάρτιο του 2011, αντικαθιστώντας τον Σέρχιο Γκαρσία, στα τελευταία λεπτά της αναμέτρησης, σε ηλικία 17 ετών και 339 ημερών. Ακολούθησαν λίγα λεπτά συμμετοχής εναντίον της Μάλαγα και κάπου εκεί τελείωσε η παρουσία του στο υψηλό επίπεδο. Μία καριέρα που τον βρήκε σε ομάδες των χαμηλότερων κατηγοριών.

Ουέλινγκτον Άλβες

Μετακινήθηκε από την Άρσεναλ στη Λεβάντε στη χειμερινή μεταγραφική περίοδο του 2011. Έπαιξε σε μόλις δύο παιχνίδια στην Primera με τους «γκρανότας», για να ακολουθήσει περιοδεία σε ομάδες της Segunda, όπως η Μούρθια, η Αλκογιάνο και η Πονφεραντίνα.

Επέστρεψε στην ελίτ με τη φανέλα της Αλμερία, τη σεζόν 2014-2015, επιστρέφοντας στην Αγγλία, με την Μπόλτον της αγγλικής Τσάμπιονσιπ. Από εκεί μετακινήθηκε στη Φλουμινένσε, ενώ από το 2017 αποτελεί μέλος της Ιντερνασιονάλ.

Το ντεμπούτο του με τους Λεβαντίνους, πραγματοποιήθηκε σε ματς απέναντι στη Χετάφε το 2011, σε ηλικία 18 ετών και 23 ημερών.

2011- 2012

Πολ Κουέγιε
Εφτά χρόνια μετά το ντεμπούτο του στη La Liga, ο Γκανέζος μέσος βρίσκεται χωρίς ομάδα αυτή τη στιγμή. Λίγους μήνες μετά τα 16α γενέθλιά του, στις 11 Μαρτίου του 2012, ο Κουέγιε έκανε ντεμπούτο με την Εσπανιόλ απέναντι στη Ράγιο Βαγεκάνο, περνώντας ως αλλαγή στη θέση του Καλού Ούτσε.

Αυτά τα τέσσερα λεπτά, ήταν και η μόνη του γεύση από Primera Division. Έπειτα ξεκίνησε η περιοδεία του σε ομάδες των χαμηλότερων κατηγοριών. Η τελευταία σεζόν, τον βρήκε στην Ταλαβέρα, ομάδα της Segunda B.

Άλβαρο Βαντίγιο
Στις 27 Αυγούστου του 2011, ο προπονητής της Μπέτις, Πέπε Μελ, έδωσε την ευκαιρία στον έφηβο τότε, Βαντίγιο, να κάνει το ντεμπούτο του με τους «βερδιμπλάνκος», απέναντι στη Γρανάδα. Ο Ισπανός ήταν μόλις 16 ετών και 349 ημερών.

Ο διεθνής με τις μικρές ομάδες της Ισπανίας, Βαντίγιο, άφησε τη Μπέτις το 2016, για να αγωνιστεί στην Ουέσκα, της οποίας ήταν μέλος της πορείας προς τον προβιβασμό στην πρώτη κατηγορία.
Παρόλα αυτά δεν αγωνίστηκε στην Primera Division, καθώς πήρε μεταγραφή στη Γρανάδα, με την οποία επίσης αποδείχτηκε «γουρλής», κερδίζοντας το εισιτήριο για την πρώτη κατηγορία. Στους Ανδαλουσιανούς έχει πραγματοποιήσει ήδη 7 συμμετοχές, πετυχαίνοντας και 1 γκολ.

Μόι Γκόμεθ
Το ντεμπούτο του στην πρώτη κατηγορία της Ισπανίας πραγματοποιήθηκε με την Βιγιαρέαλ, σε ηλικία 17 ετών και 158 ημερών, τη σεζόν 2011- 2012.

Στο «κίτρινο υποβρύχιο» έμεινε έως και το τέλος της σεζόν 2014- 2015, όταν και μετακινήθηκε στη Χετάφε, για να ακολουθήσουν Χιχόν και Ουέσκα. Φέτος επέστρεψε σπίτι του, στη Βιγιαρεάλ, με την οποία έχει ήδη σκοράρει δύο τέρματα τη φετινή σεζόν. Μετράει ήδη 143 παιχνίδια στην κορυφαία κατηγορία του ισπανικού ποδοσφαίρου, στα 25 του χρόνια.

Ζοέλ Βαλένσια
Σε ηλικία 16 ετών και 285 ημερών, πραγματοποίησε το ντεμπούτο του με τη Σαραγόσα, υπό τις οδηγίες του Χαβιέ Αγκίρε, ο οποίος τον πέρασε ως αλλαγή σε ματς απέναντι στη Ρεάλ Μαδρίτης. Ο ποδοσφαιριστής από το Εκουαδόρ κίνησε το ενδιαφέρον αρκετών κορυφαίων συλλόγων, όπως της Μπαρτσελόνα, αλλά δεν είχε την πορεία που ανέμενε ο ίδιος και οι προπονητές του.
Έπειτα από παρουσία σε ομάδες της Segunda B, Βαλένσια ξεκίνησε τη νέα του περιπέτεια, σε ομάδες της Πολωνίας και της Σλοβενίας. Πλέον αγωνίζεται για λογαριασμό της Μπρέντφορντ, στην Τσάμπιονσιπ της Αγγλίας.

2012- 2013

Σάντι Μίνα
Ο Σάντι Μίνα επέστρεψε φέτος στη Θέλτα, στην ομάδα όπου ξεκίνησε την καριέρα και από την οποία είχε πάρει μεταγραφή στη Βαλένθια πριν από τέσσερα χρόνια, έναντι 10 εκατ. Ευρώ.
Σε ηλικία 17 ετών και 71 ημερών, πραγματοποίησε το ντεμπούτο του με τη φανέλα της Θέλτα εναντίον της Χετάφε. Ήταν Φεβρουάριος του 2013 και ο πρώην προπονητής του Άρη, Πάκο Ερέρα, του έδωσε την ευκαιρία να μπει στον αγώνα, στη θέση του Ιάγκο Άσπας, για 31 λεπτά.

Στα 19 του, ο Ισπανός ακραίος πέτυχε τέσσερα γκολ με τη Θέλτα εναντίον της Ράγιο Βαγιεκάνο, πετυχαίνοντας μοναδικό ρεκόρ. Την περσινή σεζόν πήρε και τον πρώτο του τίτλο, με την Βαλένθια στον τελικό του Copa Del Rey, απέναντι στη Μπαρτσελόνα.

Ισαάκ Γκόμες (Ίσι)
Ο Ισαάκ Γκόμες, γνωστός ως Ίσι, έκανε το ντεμπούτο του με τη Ράγιο Βαγιεκάνο, στις 17 Μαρτίου του 2013, περνώντας ως αλλαγή στη θέση του Τσόρι Ντομίνγκες. Ήταν μόλις 17 ετών και 140 ημερών, σε μια στιγμή που θα θυμάται για πάντα, απέναντι στη Μπαρτσελόνα των Μέσι, Βίγια, Ινιέστα κλπ.

Κάπου εκεί αρχίζουν αυτά που δεν θα θέλει να θυμάται ο Ίσι. Κάποιοι σοβαροί τραυματισμοί τον πήγαν πολύ πίσω, συνεχίζοντας σε ομάδες της δεύτερης κατηγορίας της Ισπανίας. Πλέον αγωνίζεται στην Γρανάδα Β’, στις χαμηλά πατώματα του ισπανικού ποδοσφαίρου.
Όλιβερ Τόρες
Στις 19 Αυγούστου του 2012, το κοινό της Λεβάντε έγινε μάρτυρας του ξεκινήματος της καριέρας του Όλιβερ Τόρες. Σε ηλικία 17 ετών και 283 ημερών, για λογαριασμό της Ατλέτικο, ο Τσόλο Σιμεόνε πέρασε τον Ισπανό χαφ στον αγωνιστικό χώρο, ως αλλαγή στη θέση του Αντριάν.

Ο «Τσόλο» επέλεξε παρόλα αυτά να τον παραχωρήσει σε Βιγιαρεάλ και Πόρτο, προκειμένου να πάρει χρόνο συμμετοχής. Οι «δράκοι» τον εμπιστεύτηκαν και τον αγόρασαν, με τον Λοπετέγκι να είναι ο «μέντορας» του Όλιβερ στο «Ντραγκάο».

Τη φετινή σεζόν, η Σεβίλλη προσέλαβε τον Λοπετέγκι, με τον Ισπανό να εισηγείται αμέσως την απόκτηση του 25χρονου και τον Μόντσι να κάνει την επιθυμία του πράξη.

2013-2014

Φαμπρίσιο Ολίνγκα
Σε ηλικία 16 ετών και 98 ημερών, ο Ολίνγκα, έγινε ο νεότερος παίκτης που σκοράρει στην ιστορία της La Liga. Το γκολ που πέτυχε με την Μάλαγα, μάλιστα, επιτεύχθηκε στο ντεμπούτο του με τους Ανδαλουσιανούς, στις 18 Αυγούστου του 2012, εναντίον της Θέλτα.

Μετά τη Μάλαγα, δεν είχε την αναμενόμενη συνέχεια. Απόλλων Λεμεσού, Ζούλτε Βάρενγκεν, Σαμπντόρια και Βιτρούλ, για να καταλήξει στη Μουσκρόν, αγωνιζόμενος πλέον στο βελγικό πρωτάθλημα.

Χοσέ Μανουέλ Γκαρθία
«Γέννημα- θρέμμα» Οσασούνα, ο ποδοσφαιριστής από την Παμπλόνα πραγματοποίησε το παιδικό του όνειρο, να αγωνιστεί με την πρώτη ομάδα. Σε ηλικία 16 ετών και 299 ημερών πήρε το βάπτισμα του πυρός, στις 8 Νοεμβρίου του 2013.

Έμεινε στη Οσασούνα μέχρι τη σεζόν 2016-2917, όταν και μετακινήθηκε στην Αλκογιάνο. Ακολούθησε πορεία στη Segunda και στη Segunda B, παίζοντας για λογαριασνμό της Εξτρεμαδούρα, της Σαλαμάνκα, ενώ πλέον αγωνίζεται στην Ατλέτικο Βαλεαρίδων.

Ναουέλ
Ο Ναουέλ, ο δεξιός εξτρέμ που πέρασε πέρσι από τα μέρη μας για λογαριασμό του Ολυμπιακού, πραγματοποίησε το ντεμπούτο του στις 13 Ιανουαρίου του 2013, με τη Βιγιαρεάλ, σε ηλικία 17 ετών και 83 ημερών, απέναντι στη Ρεάλ Σοσιεδάδ, αντικαθιστώντας τον Μόι Γκόμεθ.

Πολλοί σύλλογοι τον είχαν στην ατζέντα τους, αλλά ο Ισπανός δεν είχε ανάλογη εξέλιξη. Ακολούθησε το «κίτρινο υποβρύχιο» στην δεύτερη κατηγορία, για να μετακινηθεί το 2016 στη Μπέτις. Στη συνέχεια αγωνίστηκε σε Μπαρτσελόνα Β’, Ντεπορτίβο Λα Κορούνια, ενώ η φετινή σεζόν τον βρήκε στην Τενερίφη, ομάδα της δεύτερης κατηγορίας.

2014- 2015

Όντεργκαρντ
Ο Νορβηγός αποτελεί φέτος την ευχάριστη έκπληξη της La Liga. Το φετινό ξεκίνημα στη Ρεάλ Σοσιεδάδ είναι εκπληκτικό για τον 21χρονο, ο οποίος αποτέλεσε το νο1 wonderkid πριν από κάποια χρόνια. Στους Βάσκους μετακινήθηκε το φετινό καλοκαίρι, ως δανεικός από την Ρεάλ Μαδρίτης, η οποία κατέχει τα δικαιώματά του.

Η ιστορία του Όντεργκαρντ με τη «Βασίλισσα» ξεκίνησε από το καλοκαίρι του 2014, όταν και αφίχθη στο «Σαντιάγκο Μπερανμπέου» ως το μελλοντικό αστέρι της ευρωπαϊκής σκηνής. Στις 24 Μαΐου του 2015, πραγματοποίησε το ντεμπούτο του σε ματς της Ρεάλ Μαδρίτης απέναντι στη Χετάφε, σε ηλικία 16 ετών και 157 ημερών, αλλά η συνέχεια δεν ήταν η προσδοκώμενη. Ακολούθησαν οι δανεισμοί σε Χέρενφεν, Φίτεσε, μέχρι που βρήκε τη γη της επαγγελίας, στο «Σαν Σεμπαστιάν».

Γκασπάρ Παναδέρο
Επτά λεπτά συμμετοχής στη La Liga και αυτό ήταν όλο, για τον Γκασπάρ Παναδέρο. Η Αλμερία του έδωσε την ευκαιρία να κάνει το ντεμπούτο του, τη σεζόν 2014- 2015, απέναντι στην Κόρδοβα, αλλά αυτή ήταν η μοναδική του εμπειρία από την πρώτη κατηγορία. Ο Παναδέρο αγωνίζεται ακόμα για λογαριασμό των Ανδαλουσιανών, στη Segunda Division.

2015-2016

Zόναθαν Μονσιέλ
Στις 20 Δεκεμβρίου του 2015, ο Ισπανός έγινε ο νεαρότερος παίκτης που ντεμπουτάρει με τη φανέλα της Ράγιο Βαγιεκάνο, όντας μόλις 17 ετών και 108 ημερών. Το πρώτη του συμμετοχή βέβαια δεν ήταν ιδανική, περνώντας ως αλλαγή στον ιστορικό διασυρμό των «ραγίστας» από την Ρεάλ Μαδρίτης με σκορ 10-2.

Ακολούθησαν ομάδες, όπως η Τολέδο και η Ντεπορτίβο Φαμπρίλ, ενώ τη φετινή σεζόν επέστρεψε στην αγαπημένη του Ράγιο, η οποία συμμετέχει στην δεύτερη κατηγορία της Ισπανίας.

Χακίμ Μαστούρ
Υπέγραψε στη Μάλαγα στο θερινό μεταγραφικό παζάρι του 2015, προερχόμενος από την Μίλαν, με σπουδαίες περγαμηνές, αλλά ο Μαροκινός απογοήτευσε. Έκανε το ντεμπούτο του με τη Μάλαγα απέναντι στη Μπέτις, σε ηλικία 17 ετών και 145 ημερών, αλλά δεν ενθουσίασε ποτέ το «Ροσαλέδα», με τους Ανδαλουσιανούς να τον επιστρέφουν στη Μίλαν.

Ακολούθησε ο δανεισμός του στην Τσβόλε, ενώ την περσινή σεζόν, πέρασε από το ελληνικό πρωτάθλημα, αλλά δεν τα κατάφερε ούτε στη Λαμία. Αυτή τη στιγμή κυκλοφορεί ελεύθερος, καθώς δε βρέθηκε σύλλογος να τον εμπιστευτεί στο ρόστερ του.

Φραν Βιγιάλμπα
17 ετών και 236 ημερών, ήταν ο Βιγιάλμπα, όταν παρουσιάστηκε στη La Liga με τη φανέλα της Βαλένθια, στο ντέρμπι απέναντι στη Βιγιαρεάλ, το 2015, αγωνιζόμενος ως αλλαγή.
Το 2018 μετακινήθηκε στη Νουμάνθια, ενώ τη φετινή σεζόν αγωνίζεται στην Τσάμπιονσιπ με την Μπέρμιγχαμ.

2016-2017
Οι εκπρόσωποι της νέας γενιάς, την σεζόν 2016- 2017, ήταν όλοι παίκτες που πήραν ευκαιρία από την Οσασούνα. Κοινό σημείο όλων, ότι έκαναν ντεμπούτο σε ηλικία 18 χρονών.

Άλβαρο Φερνάντεθ
Στις 25 Σεπτεμβρίου του 2016, ο νεαρός γκολκίπερ, σε ηλικία 18 ετών και 165 ημερών, πέρασε ως αλλαγή στη θέση του τραυματία Μάριο Φερνάντεθ, απέναντι στη Βιγιαρεάλ. Στο τέλος της σεζόν παραχωρήθηκε από την Οσασούνα στη Μονακό, η οποία με τη σειρά της τον έδωσε στην Εξτρεμαδούρα. Τη φετινή σεζόν, αγωνίζεται με τα χρώματα της Ουέσκα.

Άιτορ Μπουνουέλ
Η Οσασούνα του έδωσε την ευκαιρία να πάρει το βάπτισμα του πυρός, στις 19 Αυγούστου του 2016, σε παιχνίδι απέναντι στη Μάλαγα. Ήταν μόλις 18 χρονών και 191 ημερών. Συνέχισε στη Ρασίνγκ Σανταντέρ, με τη φανέλα της οποίας αγωνίζεται ακόμα και σήμερα.

Οτέγκουι
Σε ηλικία 18 ετών και 224 ημερών, ο Ενρίκε Μαρτίν Μονρεάλ, ο τεχνικός της Οσασούνα, έδωσε την μεγάλη ευκαιρία στον Οτέγκουι, παίζοντας για 11 λεπτά απέναντι στην Εϊμπάρ. Έκανε ακόμα δύο συμμετοχές στη La Liga, απέναντι σε Αλαβές και Αθλέτικ Μπιλμπάο, αλλά την επόμενη σεζόν παραχωρήθηκε στη Μελίγια. Πλέον αγωνίζεται με την Νουμάνθια, στη Segunda Division.

2017- 2018

Φεράν Τόρες
Ο νεαρός αποτελεί στα 19 του χρόνια, ένα από τα μεγαλύτερα projects της Βαλένθια. Τον πιστεύουν τόσο πολύ στο «Μεστάγια» που το 2018, τοποθετήθηκε ρήτρα 100 εκατομμυρίων στο συμβόλαιό του.

Πραγματοποίησε το ντεμπούτο του με τις «νυχτερίδες», στο «Ιπουρούα» απέναντι στην Εϊμπάρ, αντικαθιστώντας τον Αντρέας Περέιρα, σε ηλικία 17 ετών και 290 ημερών. Ήταν 16 Δεκεμβρίου του 2017.

Χουάν Κρουζ
Ο Χουάν Κρουζ γνώρισε στιγμές δόξας, όταν αγωνίστηκε με τη Μάλαγα, σε παιχνίδι απέναντι στη Χετάφε, σε ηλικία 18 ετών και 24 ημερών, παίζοντας για έξι λεπτά ως αλλαγή. Ήταν η μοναδική εμπειρία του από La Liga, ενώ πλέον αγωνίζεται στην Ατλέτικο Μαλαγουένο.

Μουχάιντ Σαντίκ

Αντικατέστησε τον Χουανφράν, αγωνιζόμενος με την Ντεπορτίβο Λα Κορούνια, απέναντι στη Βιγιαρεάλ, σε ηλικία 18 χρονών και 59 ημερών, ενώ έκανε και άλλη μία συμμετοχή απέναντι στη Βαλένθια. Η φετινή σεζόν τον βρήκε στη Segunda Division, για λογαριασμό των «Γαλιθιάνων», όπου συνεχίζει να προσφέρει τις υπηρεσίες του.

2018- 2019

Μπαρενετέα
Ο Βάσκος αγωνίστηκε την περσινή σεζόν με την Σοσιεδάδ σε επτά παιχνίδια στο ισπανικό πρωτάθλημα. Στις 21 Δεκεμβρίου του 2018, πραγματοποίησε το ντεμπούτο του, σε ηλικία 16 ετών και 359 ημερών, αντικαθιστώντας τον Χουάνμι.

Σκόραρε, μάλιστα, απέναντι στην Ρεάλ Μαδρίτης, στο «Σαν Σεμπαστιάν», πετυχαίνοντας το τρίτο γκολ στο 67ο λεπτό απέναντι στη «βασίλισσα». Αποτελεί μεγάλο πρότζεκτ των Βάσκων, με τους οποίους τη φετινή σεζόν έχει αγωνιστεί σε δύο παιχνίδια.

Κανγκ- Λι
Ο Νοτιοκορεάτης αποτελεί ένα από τα διαμάντια της Βαλένθια και οφείλει πολλά στον πρώην πλέον προπονητή των «νυχτερίδων», Μαρσελίνο, χάρις τον οποίον πραγματοποίησε το ντεμπούτο του την περσινή χρονιά. Στις 12 Ιανουαρίου του 2019, ο Ισπανός τεχνικός του έδωσε την ευκαιρία να πάρει «γεύση» από τα σαλόνια της La Liga, όντας μόλις 17 ετών και 327 ημερών.

Τη φετινή σεζόν έχει ήδη πραγματοποιήσει τέσσερις εμφανίσεις, σκοράροντας και το πρώτο του γκολ στο εντυπωσιακό 3-3 εναντίον της Χετάφε, στο μόνο ματς που ξεκίνησε βασικός ως τώρα. Μάλιστα, ο 18χρονος Νοτιοκορεάτης έχει προλάβει να παίξει και σε αγώνα Champions League με την Βαλένθια απέναντι στην Τσέλσι, όντας φυσικά διεθνής με την Εθνική ομάδα της χώρας του.

Μπράιαν Γκιλ
Την περσινή σεζόν, ο «δαιμόνιος» ακραίος της Σεβίλλης, έγινε ο πρώτος παίκτης, γεννημένος τον 21ο αιώνα που σημειώνει γκολ και ασίστ (απέναντι στη Βαγιαδολίδ), στα πέντε μεγάλα πρωταθλήματα της Ευρώπης.

Το ντεμπούτο του στη La Liga πραγματοποιήθηκε απέναντι στην Ατλέτικο Μαδρίτης, σε ηλικία 17 ετών και 329 ημερών. Την περσινή σεζόν συμμετείχε σε 11 παιχνίδια με τη φανέλα των «νερβιονένσες», με το κοινό της ομάδας να τον αποθεώνει σε κάθε του εμφάνιση στο «Σάντσεθ Πιθχουάν».

Keywords
liga, liga, premier league, primera division, champions league, league, καλοκαιρι, γκολ, σημαίνει, καιρος, νέα, φεβρουάριος, rey, χαφ, ολυμπιακος, μαΐου, συμμετοχή, λαμια, εμφάνιση, αλλαγη ωρας, Πρώτη ημέρα του Καλοκαιριού, Καλή Χρονιά, αλλαγη ωρας 2012, τελη κυκλοφοριας 2013, αλλαγη ωρας 2013, εθνικη, καριερα, μπαρτσελονα, ονειρο, παιχνιδια, ρεαλ, χρωματα, αγκαλια, ανδαλουσια, απολλων, αρσεναλ, αστερια, ατζεντα, βετερανος, βιγιαρεαλ, βιγια, βραδυ, βρισκεται, γκολ, γευση, δευτερο, διαστημα, εγινε, εδαφος, ευκαιρια, ευκολο, ευρω, εκουαδορ, ενρικε, εμφάνιση, εξελιξη, εξι, επτα, επιθυμια, ετων, ζωης, ιδια, ιδιο, ηλικια, υπηρεσιες, ισχυει, ινιεστα, ισαακ, ισπανικο, ισπανικο πρωταθλημα, ιστορικο, λογια, μαγιορκα, μαΐου, μεσι, μηνες, μιλαν, μονακο, νεοτερος, ξεκινημα, ομαδα, παντα, οντας, παζαρι, ρεαλ μαδριτης, ρεκορ, ρητρα, σαλονια, σεβιλλη, σεζον, συνεχεια, σειρα, συμμετοχή, σπιτι, συλλογοι, τενεριφη, τρια, τσβολε, τσελσι, φεβρουάριος, φυσικα, χαφ, χεταφε, χιχον, χοακιν, δικαιωματα, εμφανισεις, ιδιαιτερα, league, ομαδες, παιχνιδι, ποδια, premier league, primera division, rey, σημαίνει, ξεκινησε
Τυχαία Θέματα