Ο Τζέραρντ είναι τόσο καλός προπονητής όσο ήταν και ποδοσφαιριστής

«Με τιμάει που γίνομαι ο επόμενος προπονητής της Ρέιντζερς. Έχω τεράστιο σεβασμό γι’ αυτόν τον ποδοσφαιρικό σύλλογο, την ιστορία και την παράδοσή του. Ανυπομονώ να ξεκινήσω αυτό το νέο ταξίδι στη Ρέιντζερς, καθώς κοιτάζουμε να «χτίσουμε» πάνω στις πολλές επιτυχίες που έχει πανηγυρίσει αυτός ο σύλλογος», ήταν τα λόγια του Στίβεν Τζέραρντ στις 4 Μαϊου του 2018 και μετά την ανάληψη της τεχνικής ηγεσίας των «διαμαρτυρόμενων».

Δυόμιση χρόνια μετά, ο θρύλος της Λίβερπουλ και του αγγλικού ποδοσφαίρου έχει αφήσει το στίγμα του στους Προτεστάντες.

Η Ρέιντζερς τα πηγαίνει περίφημα την εφετινή σεζόν, τόσο στην Σκωτία, όσο και στην Ευρώπη, με τους οπαδούς των «διαμαρτυρόμενων» να ελπίζουν ξανά. Χάρη στον Στίβεν Τζέραρντ. To10.gr ξετυλίγει το… κουβάρι, ξεχωρίζοντας κάποιες στιγμές από το παρελθόν και φτάνοντας στο σήμερα που εντυπωσιάζει όλο τον κόσμο.

Το πρώτο τρίποντο κόντρα στη Σέλτικ

Ο Τζέραρντ χρειάστηκε λίγο χρόνο για να προσαρμοστεί στα νέα δεδομένα της προπονητικής του καριέρας. Άλλωστε, η Ρέιντζερς είναι η πρώτη του… στέγη ως κόουτς και δεδομένα κανείς δεν περίμενε επιτυχίες με το… καλημέρα.

Το πρώτο σημαντικό… βήμα για τον κόουτς της Ρέιντζερς έγινε στις 29 Δεκεμβρίου του 2018. Οι «διαμαρτυρόμενοι» αντιμετώπισαν τη Σέλτικ στο κλασικό και ιστορικό ντέρμπι, που είναι γνωστό ως Old Firm.

Με γκολ στο 31ο λεπτό, ο Ράιαν Τζακ χάρισε τη νίκη στους γηπεδούχους, με τους Προτεστάντες να επικρατούν των Καθολικών μετά από δύο χρόνια!

Ο Τζέραρντ είχε βάλει τη σφραγίδα του στο σημαντικό τρίποντο, με τον παλαίμαχο αστέρα της Λίβερπουλ να πανηγυρίζει δεόντως τη νίκη. Ασφαλώς, είχε γνωρίσει την αποθέωση από τον κόσμο, που σιγά σιγά τον έβαζε στην καρδιά του.

«Παίξαμε με θάρρος, πίστη, ήμασταν γενναίοι και θα πάρουμε αυτοπεποίθηση από αυτό το αποτέλεσμα. Αυτή η στιγμή είναι για τους οπαδούς. Έχουν περάσει πολλά», ήταν το μήνυμα του Στίβεν Τζέραρντ μετά τη νίκη επί της Σέλτικ. 

The Gaffer enjoyed that. pic.twitter.com/GVI9QI2JZO

Rangers Football Club (@RangersFC) December 29, 2018

Όταν έφτασε κοντά στην έξοδο

Δεύτερη σεζόν στον πάγκο της Ρέιντζερς και δε λείπουν οι… αναποδιές για τον Στίβεν Τζέραρντ. Οι «διαμαρτυρόμενοι» έμειναν πίσω στη βαθμολογία από τη Σέλτικ, ενώ αποκλείστηκαν και από την Χαρτς στα προημιτελικά του Κυπέλλου Σκωτίας. Ενα αποτέλεσμα που προκάλεσε… τριγμούς, με τα σενάρια για το μέλλον του 40χρονου κόουτς να δίνουν και να παίρνουν.

Ομως, ο ίδιος τότε είχε διώξει τα όποια… σύννεφα υπήρχαν, ξεκαθαρίζοντας σε όλους τους τόνους πως δεν προτίθεται να παραιτηθεί από την Ρέιντζερς.

«Αυτήν την στιγμή ο σύλλογος με χρειάζεται ακόμα περισσότερο. Αυτό που προσπαθώ είναι να γίνω ακόμα καλύτερος. Το Σαββατιάτικο αποτέλεσμα ήταν πολύ κακό για εμάς και δεν θα το αρνηθώ, αλλά ήρθα στην ομάδα για να πετύχουμε κάτι σπουδαίο και από την αρχή ήξερα ότι θα υπήρχαν πισωγυρίσματα.

Τα παίζω… όλα για όλα! Η δουλειά μου είναι να βρω λύσεις που θα μας φέρουν επιτυχίες».

Αήττητη και πρώτη σε πρωτάθλημα και Ευρώπη

Και φτάνουμε στο σήμερα. Η Ρέιντζερς έχει κάνει τρομακτικό ξεκίνημα την εφετινή σεζόν, κάτι που φέρει φαρδιά πλατιά την υπογραφή του Στίβεν Τζέραρντ.

Οι «διαμαρτυρόμενοι» εντυπωσιάζουν και δείχνουν έτοιμοι για την μεγάλη επιστροφή στο… Έβερεστ του σκωτσέζικου ποδοσφαίρου. Μέχρι στιγμής, οι Προτεστάντες έχουν στα πόδια τους 20 ματς συνολικά σε όλες τις διοργανώσεις. Απολογισμός; 17 νίκες και 3 ισοπαλίες! Η αρμάδα του Στίβεν Τζέραρντ δεν έχει ηττηθεί ακόμα από καμία ομάδα, ενώ πρόσφατα πήρε και το ντέρμπι του Old Firm.

Μετά από 14 αγωνιστικές στο πρωτάθλημα, το σύνολο του Τζέραρντ βρίσκεται στην κορυφή της κατάταξης με 38 πόντους. Η επίθεση πετάει… φωτιές με 37 γκολ, ενώ και αμυντικά η λειτουργία της Ρέιντζερς είναι υποδειγματική, έχοντας δεχθεί μόλις 3 γκολ.

Παράλληλα και στο Europa League τα πήγαινει περίφημα και μετά από 3 αγωνιστικές, βρίσκεται στην πρώτη θέση του ομίλου. Μάλιστα, έφτασε μια… ανάσα από το να αλώσει το Ντα Λουζ, με την Μπενφίκα να ισοφαρίζει στις καθυστερήσεις.

Στο Νησί μόλις μια ομάδα είναι αήττητη μέχρι στιγμής και αυτή είναι η Ρέιντζερς του Τζέραρντ. Με τον Τζέιμς Ταβερνιέρ να οργιάζει (12 γκολ, 9 ασίστ) ο θρύλος της Λίβερπουλ δείχνει πιο έτοιμος από ποτέ για την πρώτη του επιτυχία στην προπονητική καριέρα.

Ο 40χρονος προπονητής έχοντας ως βάση το 4-3-3 και το 4-2-3-1 δείχνει πως ήρθε η στιγμή να οδηγήσει τους Προτεστάντες στη γη της… Επαγγελίας.

Top of the Scottish Premiership

Top of their Europa League group
Undefeated in all competitions

Steven Gerrard’s Rangers are unstoppable! pic.twitter.com/SW2djxDMNx

— Bet9ja (@Bet9jaOfficial) November 10, 2020

Kris Boyd on Rangers: «Their performances this season, especially after coming back from Europe, have improved. It’s been a totally different team, as Steven Gerrard has so much confidence in his players.» #RangersFC pic.twitter.com/SVxDhXaFST

— Glasgow Rangers News (@rfcnews1872) November 10, 2020

Τελευταία φορά που οι Προτεστάντες έβαψαν… μπλε την κορυφή της Σκωτίας ήταν τη σεζόν 2010-2011. Δέκα χρόνια μετά, οι «διαμαρτυρόμενοι» κάνουν όνειρα, με τον Τζεραρντ να βάζει τη σφραγίδα του. Και εμμέσως να κλείνει το…μάτι στη Λίβερπουλ. Γιατί ποτέ μη λες ποτέ σε λίγα χρόνια. Πόθος του ενός, πόθος και του άλλου. Δε θα αργήσει πολύ ο γάμος.

Keywords
Τυχαία Θέματα