Ο Σβάρνας, το «χρυσό» συμβόλαιο και η ιστορία πίσω από μια ανακοίνωση

20:26 22/9/2020 - Πηγή: To10.gr

Ο Στράτος Σβάρνας έκανε πέρυσι ουσιαστικά το ξεπέταγμά του. Από ρολίστας, έγινε βασικός, διαπρέποντας στον αγωνιστικό χώρο με τα κιτρινόμαυρα. Πέρυσι ήταν η χρονιά της καθιέρωσης για τον νεαρό αμυντικό, που έχει μπροστά του όλο το μέλλον.

Αυτός ήταν και ο λόγος που η ΑΕΚ προχώρησε σε… εσπευσμένη αναπροσαρμογή του συμβολαίου του, «δένοντάς» τον με την ομάδα μέχρι το 2025. Μια συμφωνία που επικυρώθηκε μέσα σε 5 λεπτά! Ο Σβάρνας ειδοποιήθηκε να μεταβεί στα γραφεία της ΠΑΕ, άκουσε την πρόταση της Ένωσης

που περιλαμβάνει υπερδιπλασιασμό των αποδοχών του και την αποδέχθηκε με συνοπτικές διαδικασίες.

Πρόκειται για μια συμφωνία που για τους ανθρώπους του Δικεφάλου είχε αποφασιστεί εδώ και καιρό. Έμενε μόνο το τυπικό της μέρος, που ολοκληρώθηκε χθες και πλέον ο διεθνής αμυντικός έχει το συμβόλαιο που του αξίζει, στην ομάδα της καρδιάς του.

Είναι χαρακτηριστικό πως μαζί με τον Σβάρνα, στα γραφεία της ΑΕΚ βρέθηκε και ο πατέρας του νεαρού στόπερ. Μάλιστα κατά τη διάρκεια των υπογραφών ο πατήρ Σβάρνας ήταν ιδιαίτερα συγκινημένος, δείγμα και της γενικότερης σχέσης που έχει η οικογένεια με την Ένωση. Μια σχέση που ξεκίνησε αρκετά χρόνια πίσω, όταν ακόμα η ΑΕΚ αγωνιζόταν στις μικρές κατηγορίες.

Μια σχέση που πλέον εξελίσσεται σε σχέση ζωής, με τον Σβάρνα να υπογράφει ένα «χρυσό» συμβόλαιο με την ομάδα και να αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα περιουσιακά στοιχεία της. Ένας παίκτης με τρομερές δυνατότητες εξέλιξης, ικανός να αποτελέσει όχι μόνο τον ηγέτη της αμυντικής γραμμής της ΑΕΚ στα χρόνια που θα έρθουν, αλλά και εκείνον της εθνικής ομάδας, της οποίας αποτελεί ήδη βασικό στέλεχος.

Το παρασκήνιο της μεταγραφής στην ΑΕΚ

Η… ιστορία του Σβάρνα και της ΑΕΚ προέκυψε τη σεζόν που η Ένωση αγωνιζόταν στη Γ’ εθνική. Η Τριγλία ήταν ακόμη μια ομάδα από αυτές που θα συναντούσε η ΑΕΚ μόνο για δυο φορές στην ιστορία της. Και οι παίκτες της από εκείνους που δεν θα κάναμε τον κόπο να μάθουμε τα ονόματά τους. Όμως, από τα πρώτα 15 – 20 λεπτά γεννήθηκε στο μυαλό αρκετών το ερώτημα «ποιος είναι αυτός με το 4;».

Ερώτημα που ήταν αποτέλεσμα της εμφάνισης που πραγματοποιούσε, απέναντι σε μια ΑΕΚ που μπορεί να έκανε το… αγροτικό της, αλλά είχε ρόστερ που άνετα θα στεκόταν σε μεσαίο επίπεδο στην Α’ Εθνική. Η έκπληξη έγινε ακόμη μεγαλύτερη με τη διαπίστωση ότι «αυτός με το 4» ήταν 16 χρονών! Σε αυτή την ηλικία που άλλοι νεαροί παίκτες ψάχνουν τα πατήματά τους, εκείνος κοίταζε στα μάτια αντιπάλους μιας μεγάλης ομάδας. Δεν θα μπορούσε αυτή η εμφάνιση να μην χτυπήσει στο μάτι των ανθρώπων της ΑΕΚ. Και οι εξελίξεις έτρεξαν άμεσα.

Ο Σβάρνας μεταπήδησε στην Ένωση όμως κάτι οι αυξημένες απαιτήσεις, κάτι ο ανταγωνισμός, δεν του έδωσαν το περιθώριο της ευκαιρίας. Ακολούθησε ο δανεισμός του στην Ξάνθη, η μεταγραφή στην ομάδα της Θράκης και το 2018, η επιστροφή στην ΑΕΚ. Για να φτάσουμε πέρυσι στη χρονιά της καθιέρωσης.

Διεθνής και βασικός

Οι εμφανίσεις του Σβάρνα με την ΑΕΚ τράβηξαν το βλέμμα του ομοσπονδιακού προπονητή. Ο Φαν Σιπ ξεχώρισε τον νεαρό αμυντικό της Ένωσης και του έδωσε την ευκαιρία που περίμενε και δικαιούνταν. Μια ευκαιρία που ο Σβάρνας δεν άφησε να πάει χαμένη.

Ο νεαρός άσος καθιερώθηκε στο κέντρο της άμυνας της εθνικής στα παιχνίδια του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος στο Nations League, όντας μάλιστα από τους παίκτες που ξεχώρισαν. Φαίνεται πως πλέον αποτελεί την επόμενη, μεγάλη ελπίδα του ελληνικού ποδοσφαίρου όσον αφορά στην αμυντική γραμμή και δεν έχει το παραμικρό πρόβλημα να σηκώσει το σχετικό βάρος.

Keywords
Τυχαία Θέματα