Ο προβληματικός και… μουρντάρης Αμρ Ουάρντα

07:28 27/6/2019 - Πηγή: To10.gr

Οι Αιγύπτιοι παίκτες που έχω γνωρίσει στον ΠΑΟΚ τα τελευταία χρόνια (Σικαμπάλα, Μέγκαχεντ και Ουάρντα) είναι περίεργοι τύποι. Ο Ουάρντα πάντως αποδεικνύει ότι είναι μια κατηγορία μόνος του και στα 2,5 χρόνια που τον έχει αποκτήσει ο Δικέφαλος από τον Παναιτωλικό φροντίζει να μας υπενθυμίζει κάθε τόσο ότι στερείται κάθε σοβαρότητας για να κάνει σωστή επαγγελματική καριέρα.

Και μιλάμε για τον MVP του ελληνικού πρωταθλήματος της σεζόν 2017-18, ε;

Καλός παίκτης, μεγάλος τεχνίτης

αλλά τα μυαλά του είναι αλλού και αποδεικνύεται χείριστος επαγγελματίας, προβληματικός χαρακτήρας και μεγάλος μουρντάρης.

Κάποτε, όταν ο Ουάρντα αγωνιζόταν με τις μικρές ομάδες της Αλ Αχλί, ο προπονητής της πρώτης ομάδας τον πλησίασε και του πέταξε τη… βόμβα. «Μικρέ, μου θυμίζεις τον Αμπουτρίκα». Ίσως εκείνη η ατάκα του πήρε τα μυαλά (και τα παραφούσκωσε) για πάντα. Διότι ο Μοχάμεντ Αμπουτρίκα θεωρείται θρύλος της Αλ Αχλί και είχε αναδειχτεί καλύτερος Αφρικανός ποδοσφαιριστής το 2008, έχοντας στην καριέρα του περισσότερες από 400 συμμετοχές στο πρωτάθλημα της χώρας του και με 200 γκολ.

Τους παλαιότερους Αιγύπτιος που είχε ο ΠΑΟΚ (Μαγκντί, Σάμπρι, Ιμπραήμ και Χοσάμ Χασάν, δεν τους πρόλαβα στο ρεπορτάζ για να έχω προσωπική άποψη.

Ο Σικαμπάλα όμως είχε παρατήσει τον Δικέφαλο σε ένα ταξίδι στην Αίγυπτο τον Απρίλιο του 2006 και επέστρεψε στη Ζάμαλεκ, με αποτέλεσμα να τιμωρηθεί με αποκλεισμό από τα επίσημα ματς για έξι μήνες! Και όπου πήγε δημιουργούσε προβλήματα μέχρι και στην Εθνική Αιγύπτου.

Ο Μέγκαχεντ θεωρούσε ότι είναι ο καλύτερος παίκτης του ΠΑΟΚ και θα έκανε μεγάλη καριέρα σε μεγάλο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα. Είχε μεγάλη ιδέα για τον εαυτό του, παρότι ήταν ένας μέτριος χαφ που μπορούσε να παίξει και στόπερ. Είχε τα θεματάκια του κι αυτός και μια τρέλα διαφορετική, αλλά πιο γλυκιά (και χωρίς να προκαλεί προβλήματα) από του Ουάρντα.

Ο τελευταίος είναι ωρολογιακή βόμβα και έχει τεράστια προβλήματα συμπεριφοράς.

Καταρχάς δεν αφήνει σε ησυχία ούτε… θηλυκιά γάτα και αυτό το έχει πληρώσει επίσημα έως τώρα τουλάχιστον δύο φορές, καθώς κατηγορήθηκε για σεξουαλικές παρενοχλήσεις!

Η πρώτη ήταν το καλοκαίρι του 2017 όταν η Φεϊρένσε, στην οποία τον έστειλε δανεικό ο ΠΑΟΚ στην Πορτογαλία, τον έστειλε πίσω και ακύρωσε τον δανεισμό, επειδή φλέρταρε με τις συζύγους δύο συμπαικτών του! Όπως ανέφερε η πορτογαλική Record ο Ουάρντα φλέρταρε με τη μία μέσω των social media και με την άλλη στο ξενοδοχείο που φιλοξενούνται παίκτες και οι οικογένειες τους. Οι Πορτογάλοι τον έστειλαν πίσω και πήγε δανεικός στον Ατρόμητο, με τον οποίο αναδείχθηκε MVP της Super League τη σεζόν 2017-18.

Η δεύτερη φορά που έμπλεξε σε ροζ σκάνδαλο είναι τώρα, στην Αίγυπτο. Αποβλήθηκε από την Εθνική ομάδα της χώρας του και θα χάσει το υπόλοιπο Κύπελλο Εθνών Αφρικής! Τι έκανε πάλι; Είχε συμμετοχή παρενόχληση μοντέλου μέσα από τα Social Media.

Δεν ήταν απλώς «το δις εξαμαρτείν ουκ ανδρός σοφού». Ήταν πολλοστή φορά που έκανε τα ίδια λάθη.

Μετά την αιγυπτιακή ομοσπονδία θα υπάρξει τιμωρία του Ουάρντα και από τον ΠΑΟΚ, ο οποίος είναι ξεκάθαρα απέναντι σε τέτοιες συμπεριφορές σεξουαλικής παρενόχλησης.

Όταν τα παθήματα, δε γίνονται μαθήματα και οι τιμωρίες συνεχίζονται, καταστρέφονται καριέρες.

Από το καλοκαίρι του 2017 (και το σκάνδαλο με τις συζύγους των συμπαικτών του στη Φεϊρένσε) έως τώρα (και στο ροζ σκάνδαλο ως μέλος της Εθνικής Αιγύπτου ο Ουάρντα συνέχιζε να κάνει πολλά λάθη, απαράδεκτα για επαγγελματία ποδοσφαιριστή.

Όσο ήταν στον Ατρόμητο τη σεζόν 2017-18, εκεί έκαναν τα στραβά μάτια και τον άφηναν να «αλωνίζει». Κάθε τόσο έρχονταν Θεσσαλονίκη για ξενύχτια και τραγουδούσε σε μαγαζιά το «ντιμπιντάι». Αυτά στον ΠΑΟΚ τα έκανε κάποιες φορές το πρώτο του εξάμηνο στη Θεσσαλονίκη, πριν φύγει δανεικός, και του έβαλαν χοντρό χέρια

Όταν επέστρεψε πέρυσι το καλοκαίρι στον ΠΑΟΚ πολλοί θεώρησαν ότι θα σοβάρευε.

Μπα…

Έκανε μούτρα στον Λουτσέσκου (που του έδωσε μια δεύτερη ευκαιρία στον Δικέφαλο) επειδή τον απέκλεισε από μια αποστολή και απουσίασε αδικαιολογήτως από μια προπόνηση, με αποτέλεσμα να φάει καμπάνα ενός μηνά από την ομάδα.

Συνέχιζε να γκρινιάζει επειδή δεν παίζει πολύ και τελικά πήγε ξανά δανεικός στον Ατρόμητο τον περασμένο Ιανουάριο μέχρι που τιμωρήθηκε από την ομάδα για απρεπή συμπεριφορά.

Πολλοί φίλοι του ΠΑΟΚ θεωρούν ότι αδικήθηκε και δεν πήρε όσες ευκαιρίες άξιζε, αγνοώντας τον προβληματικό χαρακτήρα του παίκτη. Δεν είναι τρελός όμως ούτε ο Λουτσέσκου, ούτε ο Παντελής Κωνσταντινίδης…

Ο αποκλεισμός του από την Εθνική ομάδα της Αιγύπτου λόγω ροζ σκανδάλου είναι ίσως η τελευταία καμπάνα για να ξυπνήσει. Αν και με όσα συνεχίζει να κάνει, μοιάζει αδιόρθωτος…

Keywords
Τυχαία Θέματα