Ο Ολιβέιρα σπάει τα κοντέρ και οδηγεί την ΑΕΚ στη γη της επαγγελίας!

19:24 11/7/2020 - Πηγή: To10.gr

Ο Νέλσον Ολιβέιρα έχει γυρίσει στη δράση καλύτερος από ποτέ. Ο Πορτογάλος φορ έχει αφήσει πίσω του τον τραυματισμό που τον άφησε για μήνες εκτός προπονήσεων και έχει βρει ξανά τη φόρμα του. Η δουλειά που έκανε όλο αυτό το διάστημα έχει αποδώσει καρπούς και ο Ολιβέιρα… οργιάζει!

Ο Πορτογάλος φορ, από το παιχνίδι με τον Άρη και μετά, πήρε για τα καλά τα πάνω του. Και πριν ήταν σε πολύ καλή κατάσταση

και κυνηγούσε τα γκολ, όμως η τύχη δεν ήταν με το μέρος του. Στο ματς με τους Θεσσαλονικείς «ξεμπούκωσε» όμως και πλέον δείχνει ασταμάτητος.

Απέναντι στον ΟΦΗ συνέχισε το σερί των γκολ, ανοίγοντας τον δρόμο για τη νίκη στην ΑΕΚ. Με ένα τέρμα αντάξιο της τεράστιας κλάσης του. Ο Ολιβέιρα είναι ένας πάρα πολύ ποιοτικός φορ. Πιθανότατα, ο κορυφαίος του πρωταθλήματος, μιας και δείχνει πιο ολοκληρωμένος από τον Ελ Αραμπί, με τον οποίο… ανταγωνίζεται για τον τίτλο του καλύτερου επιθετικού της Σούπερ Λιγκ.

Η ικανότητά του να τελειώνει φάσεις και με τα δύο πόδια και ο συνδυασμός δύναμης, ταχύτητας και τεχνικής που τον διακρίνει τον μετατρέπει σε ένα «υπερόπλο» για την ΑΕΚ και τον Μάσιμο Καρέρα. Ο Ολιβέιρα είναι το βαρύ πυροβολικό της Ένωσης και εκείνος πάνω στον οποίο στηρίζει πολλά η ΑΕΚ, για να κλείσει τη χρονιά με το εισιτήριο για τα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ, αλλά φυσικά και το κύπελλο.

Οι αριθμοί του Πορτογάλου στράικερ επιβεβαιώνουν πως πραγματοποιεί την καλύτερη σεζόν της καριέρας του! Ο 29χρονος επιθετικός μετράει πλέον 15 γκολ και εννιά ασίστ στην καλύτερη σεζόν που έχει πραγματοποιήσει ποτέ, ξεπερνώντας πλέον τη σεζόν 2016-2017 με τη φανέλα της Νόριτς, κατά την οποία είχε σκοράρει 15 γκολ, αλλά έχοντας πέντε ασίστ στο ενεργητικό του. Με τέσσερα ακόμα παιχνίδια να απομένουν ο Ολιβέιρα έχει μπροστά του την ευκαιρία να «ανεβάσει» ακόμα περισσότερο τα στατιστικά του, σε μια χρονιά που για εκείνον αποδεικνύεται σταθμός.

Είναι ξεκάθαρο πως ο Ολιβέιρα αποτελεί τεράστιο κεφάλαιο για την ΑΕΚ. Ένας παίκτης με δυνατότητες να αποτελέσει το σημείο αναφοράς της ομάδας που θα μπει στην «Αγια-Σοφιά». Ωστόσο για να συμβεί αυτό, η ΑΕΚ και ο Πορτογάλος άσος θα πρέπει να καθίσουν στο τραπέζι των συζητήσεων.

Το συμβόλαιο του Ολιβέιρα με την ΑΕΚ ολοκληρώνεται το επόμενο καλοκαίρι. Όπως γίνεται αντιληπτό η Ένωση θα πρέπει άμεσα να φέρει στο προσκήνιο το θέμα της ανανέωσής του, μιας και υπάρχει ο κίνδυνος να χάσει του χρόνου τον ποιοτικότερο ποδοσφαιριστή της… τσάμπα!

Βεβαίως το να ανανεωθεί το συμβόλαιο του Ολιβέιρα δεν είναι απλή διαδικασία. Μιλάμε έτσι κι αλλιώς για τον πιο ακριβοπληρωμένο Κιτρινόμαυρο. Έναν παίκτη που αμείβεται με περίπου 1,2 εκατομμύρια ευρώ τον χρόνο και που γενικώς, έχει τη φιλοδοξία να αγωνιστεί ξανά σε ένα πιο ανταγωνιστικό πρωτάθλημα.

Η υπόθεση της ανανέωσης του Ολιβέιρα θα έχει αρκετά επεισόδια, όμως για την ΑΕΚ τα δεδομένα μοιάζουν ξεκάθαρα. Ο Δικέφαλος θα πρέπει να δρομολογήσει από τώρα τις εξελίξεις και είτε να «δέσει» τον παίκτη με μια νέα συμφωνία, είτε σε διαφορετική περίπτωση να τον πουλήσει φέτος, προκειμένου να βάλει στα ταμεία της ένα σημαντικό ποσό.

Στην Ένωση δεδομένα θέλουν να κρατήσουν τον Ολιβέιρα και για τα επόμενα χρόνια. Ενώ και ο ίδιος ο παίκτης δείχνει να είναι καλά στη χώρα μας και την ΑΕΚ. Εκείνο που μένει να φανεί είναι αν τα παραπάνω είναι αρκετά προκειμένου ΑΕΚ και Ολιβέιρα να δώσουν τα χέρια για μια νέα συμφωνία, που θα βάλει τον Πορτογάλο φορ στο γκρουπ των παικτών που θα μπουν με την Ένωση στο νέο της γήπεδο.

Keywords
Τυχαία Θέματα