«Ο Μελισσανίδης είπε στον Γεωργέα να καταθέσει κατά Ολυμπιακού και Μαρινάκη»

13:52 1/10/2020 - Πηγή: To10.gr

Οι κατηγορίες κατά του Ολυμπιακού και του Βαγγέλη κατέρρευσαν κατά την εκδίκαση της Επιτροπής Δεοντολογίας της ΕΠΟ. Όταν οι μάρτυρες κλήθηκαν να καταθέσουν ενώπιον τακτικών δικαστών, αναίρεσαν τις αρχικές καταθέσεις τους, ξέχασαν, δεν είδαν, δεν άκουσαν, τους είπαν… Αναπόφευκτα, η σκευωρία κατέπεσε και ο Ολυμπιακός και ο ηγέτης του δικαιώθηκαν πανηγυρικά…

Αντίστοιχη

εξέλιξη θα έχει η περιβόητη «Δίκη των 28», που δεν αποτελεί τίποτα περισσότερο από μία αντίστοιχη προσπάθεια σε ποινικό επίπεδο. Όσοι παρακολουθούν τη διαδικασία, ξέρουν πως το κατηγορητήριο δεν ευσταθεί, αφού έχει βασιστεί σε μάρτυρες που… δεν είδαν, δεν άκουσαν και έτσι τους είπαν…

Ή έχουν συμφέροντα σε παράγοντες οι οποίοι πολεμούν λυσσαλέα (και ανεπιτυχώς…) τον Βαγγέλη Μαρινάκη. Ένας τέτοιος παράγοντας είναι ο Δημήτρης Μελισσανίδης, ο οποίος σύμφωνα με την κατάθεση του παλιού ιδιοκτήτη της Βέροιας, Γιώργου Αρβανιτίδη, ώθησε τον Νίκο Γεωργέα να καταγγείλει «χειραγώγηση» στο παιχνίδι Ολυμπιακός – Βέροια…

Διαβάστε την απολογία του Γιώργου Αρβανιτίδη:

«Όλα είναι ψέματα, τα πάντα. Υπήρχαν ενδιαφέρονται τεράστια μεταξύ ΟλυμπιακούΑΕΚ και είμαστε κατηγορούμενοι για κάτι που δεν έγινε. Ο Γεωργέας είναι ΑΕΚτζής, παιδί του Μελισσανίδη και ό,τι του έλεγε το κατέθετε. Ο Καλαϊτζίδης όπως αποδείχθηκε εκ των υστέρων είχε σχέση με τον Μελισσανίδη.

Στο γήπεδο ήμουν εκείνη την ημέρα στις σουίτες. Ο Λαναρής δεν ήταν μαζί μου, ήταν με τους παίκτες, με την ομάδα. Σε καμία περίπτωση, δεν κατέβηκα στον αγωνιστικό χώρο. Η δουλειά του γεν. αρχηγού είναι να βρίσκεται μέσα στα αποδυτήρια. Ρωτώντας τον Λαναρή μετά, μου είπε ότι δεν είπε τίποτα. Δεν υπάρχει περίπτωση να είχε πάρει πρωτοβουλία από μόνος του ο Λαναρής και να πει τέτοιο πράγμα.

Ο Καλαϊτζίδης παρέμεινε στην ομάδα και στο τέλος της σεζόν έφυγε. Το ίδιο και ο Γεωργέας.

Τον Προύντζο τον γνωρίζω μέσα από τις εκδηλώσεις της ΕΠΟ, όχι μόνο εγώ. Ο γιος του, χωρίς να ξέρω τίποτα, έκανε αίτηση και προσελήφθη αποθηκάριος σε κατάστημα στη Χανιώτη, σε σούπερ μάρκετ ιδιοκτησίας μου. Αν το ήξερα θα τον έβαζα σε άλλη θέση. Η σχέση μου με τον Προύντζο ήταν τυπική, όπως με όλους τους παράγοντες.

Ο Κούγιας λέει ό,τι του κατέβει στο κεφάλι. Δεν έδωσα χρήματα σε κανέναν, ούτε μου ζήτησαν. Και πώς να έρθει να μου ζητήσει κάποιος, δεν έχω δώσει δικαίωμα σε κανέναν.

Η σχέση μου με την Τσιαμούρα ήταν κρυφή, παράνομη. Αυτά που λέει όλα είναι ψέματα, που τα βρήκαν αυτά και τα λένε; Τι χειρουργείο μιλάνε στον αγώνα με τον Λεβαδειακό; Χάσαμε, τι κουβέντες είναι αυτές; Θα μας πέσουν τα μαλλιά. Τι πράγματα είναι αυτά. Μου ζητούσε χρήματα και δεν της έδωσα. Κάποιος άλλος θα της έδωσε και είπε αυτά τα ψέματα. Κάποιοι θα τη δασκαλέψανε. Γιατί να της δώσω χρήματα, για να με εκβιάσει; Το μονο πρόβλημα ήταν να πάρει τηλέφωνο σπίτι μου και να μου διαλύσει το σπίτι.

Δεν πήγα ποτέ στον Μαρινάκη, τον γνώρισα σε ένα συμβούλιο της Λίγκας, δεν έγινε καμία συνάντηση. Όλα είναι παραμύθια.

Ας έρθει ο Καλαϊτζίδης να πει ότι του ζήτησα να στήσει παιχνίδι. Όλα αυτά είναι ψέματα, είναι δυνατόν να με κατηγορούν εμένα επειδή υπήρχε μια συγκυρία Καλαϊτζίδη, Γεωργέα, Μελισσανίδη και Καλογέρηδες. Ο Αμαραντίδης είπε ότι δεν έγινε τίποτα. Έδωσε συνέντευξη στον Θωμαΐδη όταν πήγε στην Καλαμαριά, στον Καλαϊτζίδη, μέχρι τότε τι έλεγε; Του έδωσαν ένα χαρτί, κόμπιαζε και τα έλεγε.

Δεν υπάρχει περίπτωση, το ένα γκολ μπήκε στο 87’ με αμφισβητούμενο πέναλτι και το τρίτο στις καθυστερήσεις, δεν υπάρχει περίπτωση να ήταν στημένο. Για μένα το παιχνίδι έληξε 1-0. Ο Καλογέρης στη συνέχεια, πήγε σε όλες τις ομάδες που πήγε και ο Καλαϊτζίδης. Ο δε Αμαραντίδης, με το που πήγε στην Καλαμαριά πήγε και έκανε δήλωση στον Θωμαϊδη, σε όλες τις καταθέσεις του όμως, δεν είπε τίποτα.

Ήμασταν μια ομάδα ανεξάρτητη, χωρίς δανεικούς, δεν εξαρτιόμασταν από καμία ομάδα. Η ομάδα ανέβαινε κατηγορίες και κατέβαινε κατηγορίες. Για μένα προσωπικά, δεν είναι καλό πράγμα οι δανεισμοί παικτών. Εγώ δεν το έκανα καμία φορά. Τον Καλαϊτζίδη τον ξέρω από το 2003-04. Ήταν καλός προπονητής, τι να εξηγήσω, γι’ αυτό τον είχα πάρει τόσες φορές. Έφερνε αποτελέσματα και όταν δεν έφερνε, του έλεγα «ευχαριστώ πολύ». Ορισμένες φορές ειρωνευόταν τους παίκτες, τους έβριζε αλλά με διαβεβαίωνε ότι δεν θα είχε άσχημη συμπεριφορά και γι’ αυτό τον ξαναέπαιρνα.

Από τη στιγμή που ανέλαβε τον Άρη, έγινε άλλος άνθρωπος, μάλωνε με παράγοντες, με 20 χρονών παιδάκια, έφτασε στο σημείο, μια φορά στα γραφεία του Άρη, πήρε ένα μαχαίρι εναντίον συνεργάτη του. Έδωσα την ομάδα το 2014 και ενδιαφέρθηκα να πάρω τον Άρη, εκεί έγινε μια κόντρα.

ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑΣ: Τι βαθύτερο κίνητρο θα μπορούσε να έχει ο Καλαϊτζίδης την περίοδο 2015-20 για να κάνει αυτές τις καταγγελίες. Είχατε προσωπικές διαφορές;

ΑΡΒΑΝΙΤΙΔΗΣ: Όχι, ούτε οικονομικές, Το 2015 που βγήκε και τα είπε, εγώ ενδιαφέρθηκα να πάρω τον Άρη. Γι’ αυτό βγήκε και είπε αυτές τις αηδίες, αυτά τα οικτρά πράγματα και εξυπηρέτησε τα συμφέροντα του Μελισσανίδη, από την άλλη. Ο Γεωργέας ήταν παιδί του Μελισσανίδη και είπε αυτά για να κυνηγήσει τον Ολυμπιακό και τον Μαρινάκη. Του είπε ο Μελισσανίδης πες αυτό και είπε αυτό, αυτή είναι η αλήθεια.

Τα συμφέροντα είναι μεγαλύτερα, εμείς είμαστε τα βατράχια. Δεν έγινε απολύτως τίποτα. Έπαιζε ο Ολυμπιακός του Τσάμπιονς Λιγκ με την Βέροια που κινδύνευε να πέσει και λένε ότι είναι στημένο. Με όλες τις ομάδες χάσαμε, αυτά δεν ήταν στημένα; Υπάρχει μια συγκυρία ανθρώπων που λένε αυτά τα ψέματα, είναι βαλτοί για άλλο λόγο. Γίναμε ρεζίλι σε όλο τον κόσμο για τον Καλαϊτζίδη και τον Γεωργέα. Ας έρθει να πει ο Καλαϊτζίδης εδώ, ότι τον είπα «κάτσε και χάσε»».

Keywords
Τυχαία Θέματα