Ο Αυγενάκης τους έβγαλε στη σέντρα: «Δίνω καθημερινά σκληρές μάχες με ισχυρές οικονομικές και μιντιακές δυνάμεις» (vid)

12:32 4/7/2020 - Πηγή: To10.gr

Ο Λευτέρης Αυγενάκης πήρε θέση για τον πόλεμο που δέχεται. Και η αλήθεια είναι πως όσα δήλωσε στο «TV Creta», έδωσαν πολλές απαντήσεις, για όσα συμβαίνουν ειδικά στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Και στον λόγο που έχει μπει στο στόχαστρο συγκεκριμένων κέντρων. Μίλησε για ένα «τοξικό περιβάλλον με ισχυρές οικονομικές και μιντιακές δυνάμεις», το οποίο τον πολεμά και προσπαθεί να τον επηρεάσει. Αλλά επανέλαβε πως η δουλειά του ιδίου και των συνεργατών του, δεν θα κριθεί από τις «εφήμερες συμμαχίες διοικήσεων ή παραγόντων», αλλά από τα αποτελέσματα.
Ο Υφυπουργός Πολιτισμού

και Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης, υποστήριξε ότι οι μεταρρυθμίσεις στο αθλητικό τοπίο, το νοικοκύρεμα και η προσπάθεια να μπει μια τάξη με όρους διαφάνειας, θα συνεχιστούν όσο κι αν ενοχλούνται και αντιδρούν ορισμένοι.

«Δίνω καθημερινά με τους συνεργάτες μου στο υπουργείο γενναίες, σκληρές μάχες, σε ένα τοξικό περιβάλλον με ισχυρές οικονομικές και μιντιακές δυνάμεις» είπε ο κ. Αυγενάκης, προσθέτοντας: «Υπάρχουν δυο κατηγορίες πολιτικών: αυτοί που αναλαμβάνουν θέσεις, ρόλους και αξιώματα και προσπαθούν να είναι ατσαλάκωτοι, διακοσμητικοί. Δεν ανήκω σε αυτή την κατηγορία. Και υπάρχουν και αυτοί που σηκώνουν μανίκια και ξεκινούν δουλειά. Και παλεύουν. Δεν έχω δικαίωμα να κάνω πως δεν βλέπω τη κατάσταση που επικρατεί στο αθλητικό οικοσύστημα. Είναι χρέος μου να προχωρήσουν οι μεταρρυθμίσεις ακόμα και αν χρειαστεί να συγκρουστώ. Κρινόμαστε από τη συνέπειά μας, όχι από το πόσο στρογγυλεύουμε τις καταστάσεις για να είμαστε αρεστοί. Δεν μοιράζω παράδες για να με υπερασπίζονται στα ΜΜΕ και κρίνομαι από τον κάθε φίλαθλο για το σύνολο του έργου στο υφυπουργείο, όχι από εφήμερες συμμαχίες διοικήσεων ή παραγόντων».

Συνέντευξη στην Τηλεόραση TvCreta με τους Σωτήρη Μεταξά, Γιώργο Κορτσιδάκη και τη Φαίη Σφακιωτάκη

Δίνω καθημερινά με τους συνεργάτες μου στο Υπουργείο σκληρές μάχες σε ένα τοξικό περιβάλλον με ισχυρές οικονομικές και μιντιακές δυνάμεις. Υπάρχουν δυο κατηγορίες πολιτικών: αυτοί που αναλαμβάνουν θέσεις, ρόλους και αξιώματα και προσπαθούν να είναι ατσαλάκωτοι. Δεν ανήκω σε αυτή τη κατηγορία. Και υπάρχουν και αυτοί που σηκώνουν μανίκια και ξεκινούν δουλειά. Δεν έχω δικαίωμα να κάνω πως δεν βλέπω τη κατάσταση που επικρατεί στο αθλητικό οικοσύστημα. Είναι χρέος μου να προχωρήσουν οι μεταρυθμισεις ακόμα και αν χρειαστεί να συγκρουστώ. Διαφάνεια και νοικοκύρεμα. Αυτό ενοχλεί κάποιους. Δε θα κάνουμε πίσω. Θα φέρουμε οξυγόνο στη βάση του αθλητισμού.Δημιουργήσαμε το Μητρώο Αθλητικών Σωματείων. Πριν, οι Ομοσπονδίες δήλωναν ότι υπάρχουν περίπου 10.000 σωματεία. Σήμερα, που λειτουργεί το Μητρώο τα ερασιτεχνικά αθλητικά σωματεία δεν ξεπερνούν τις 5.000. Δίνουμε αξία και εξουσία στα ενεργά και νομιμα ερασιτεχνικά σωματεία. Ακολουθούν η δημιουργία των Μητρώων Προπονητών και Αθλητών.ΠΕΛΟΠΑΣ. Συστήσαμε για πρώτη φορά την ψηφιακή πλατφόρμα καταγραφής όλων των αθλητικών εγκαταστάσεων. Ένα πρωτοποριακό βήμα που θα έχουν πρόσβαση όλοι, και η ΓΓΑ θα έχει επιτέλους καθαρή εικόνα για τις αθλητικές εγκαταστάσεις στη χώρα και την κατάστασή τους.ΝΕΟ ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ. Αποτελεί πραγματική τομή στον ελληνικό αθλητισμό. Θέτουμε καθαρούς όρους στο δρόμο για την ανάδειξη νέων διοικήσεων στις αθλητικές Ομοσπονδίες της χώρας μας. ΧΙΛΩΝ. Διανέμουμε για πρώτη φορά τακτική επιχορήγηση 17,5 εκ. ευρώ μέσω ενός καινοτόμου συστήματος αξιολόγησης και επιχορήγησης των αθλητικών Ομοσπονδιών, βασισμένο σε απολύτως μετρήσιμους δείκτες.Με το Υπ. Οικονομικών, ανακοινώσαμε απευθείας χρηματοδότηση12 εκ. Ευρώ προς τα ερασιτεχνικά σωματεία για την ενίσχυσή τους λόγω των απωλειών εσόδων εξαιτίας της πανδημίας. Αξιοποιούμε για πρώτη φορά μετά από 16 χρόνια Ολυμπιακές Αθλητικές Εγκαταστάσεις, όπως ΟΑΚΑ (τέννις), Αγ. Κοσμά, Κλειστό Άνω Λιοσίων, Ολυμπιακό Χωριό, Παιανία, Κορουδαλλός – Σχιστό. Παραολυμπιακό Αθλητικό Κέντρο Ραφήνας. Ιστορική στιγμή για τον αθλητισμό. Δημιουργείται το πρώτο αθλητικό κέντρο για ΑμΕΑ στην Ελλάδα, το οποίο θα αποτελεί πρότυπο για όλη την Ευρώπη.Συνέντευξη στην Τηλεόραση TvCreta με τους Σωτήρη Μεταξά, Γιώργο Κορτσιδάκη και τη Φαίη Σφακιωτάκη

Δημοσιεύτηκε από Λευτέρης Αυγενάκης στις Παρασκευή, 3 Ιουλίου 2020

Ο κ. Αυγενάκης αναφέρθηκε αναλυτικά στις πρωτοβουλίες του υφυπουργείου για νοικοκύρεμα και τάξη με όρους διαφάνειας στο αθλητικό τοπίο της χώρας:

– «Δημιουργήσαμε το Μητρώο Αθλητικών Σωματείων. Πριν, οι Ομοσπονδίες δήλωναν ότι υπάρχουν περίπου 10.000 σωματεία. Σήμερα, που λειτουργεί το Μητρώο, τα νόμιμα ερασιτεχνικά αθλητικά σωματεία που έχουν προεγγραφεί -και θα χρηματοδοτηθούν για να αντιμετωπίσουν την κρίση με τον κορωνοϊό με τα 12 εκατ. που ανακοινώσαμε μαζί με τον Υπουργό Οικονομικών- φαίνεται ότι δεν ξεπερνούν τις 5.000. Το Μητρώο θα είναι προσβάσιμο σε όλους, γονείς, αθλητές, παράγοντες, προπονητές, χορηγούς»
– «Συστήσαμε μαζί με την ΚΕΔΕ, για πρώτη φορά, την ψηφιακή πλατφόρμα καταγραφής όλων των αθλητικών εγκαταστάσεων, τον «Πέλοπα». Ένα πρωτοποριακό βάση για να υπάρξει επιτέλους καθαρή εικόνα για τις αθλητικές εγκαταστάσεις στη χώρα, την κατάστασή τους και να μπορεί να σχεδιαστεί μια συνολική πολιτική αναβάθμισης και αξιοποιήσής τους»
– «Διανείμαμε για πρώτη φορά την τακτική επιχορήγηση 17,5 εκ. ευρώ μέσω του «Χίλων», του καινοτόμου συστήματος αξιολόγησης και επιχορήγησης των αθλητικών Ομοσπονδιών, βασισμένο σε απολύτως μετρήσιμους δείκτες»
– «Ετοιμάζουμε Μητρώο Προπονητών και Μητρώο Αθλητών, που ούτε αυτά υπάρχουν»!

Ο υφυπουργός Αθλητισμού τόνισε ότι το νέο αθλητικό νομοσχέδιο, το οποίο τις προσεχείς ημέρες θα βγει σε διαβούλευση «αποτελεί πραγματική τομή στον ελληνικό αθλητισμό. Θέτουμε καθαρούς όρους στο δρόμο για την ανάδειξη νέων διοικήσεων στις αθλητικές Ομοσπονδίες της χώρας μας. Είμαστε Υφυπουργείο Αθλητισμού και υπηρετούμε όλα, ανεξαιρέτως, τα αθλήματα».

Ο κ. Αυγενάκης επισήμανε ακόμα ότι αξιοποιούνται μετά από πολλά χρόνια οι Ολυμπιακές εγκαταστάσεις που είχαν παραμεληθεί από τους Αγώνες της Αθήνας το 2004 και έφερε ως παραδείγματα τα τένις στο ΟΑΚΑ, το κλειστό Άνω Λιοσίων με την ΚΑΕ ΑΕΚ και τις Ομοσπονδίες μαχητικών αθλημάτων, το Ολυμπιακό Χωριό που πέρασε στη δικαιοδοσία της ΓΓΑ, τα κλειστά στην Παιανία κ.ά.

Δεν παρέλειψε, μάλιστα, να αναφερθεί στην κατασκευή του Παραολυμπιακού Αθλητικού Κέντρού στη Ραφήνα χαρακτηρίζοντάς του «ιστορική στιγμή για τον αθλητισμό μας. Δημιουργείται το πρώτο αθλητικό κέντρο για ΑμΕΑ στην Ελλάδα, το οποίο θα αποτελεί πρότυπο για όλη την Ευρώπη».

Τέλος, ο υφυπουργός Αθλητισμού προέβλεψε ότι η διεκδίκηση του τελικού του Conference League θα έχει αίσιο τέλος και πως η UEFA θα αναθέσει στο Ηράκλειο και στο Παγκρήτιο Στάδιο τη διεξαγωγή του για το 2022 ή το 2023. Την βεβαιότητά του την στήριξε στην αρτιότητα του φακέλου υποψηφιότητας, που με τις συνέργειες των φορέων της Κρήτης δεν κόστισε τελικά ούτε ευρώ, ενώ η ΕΠΟ υπολόγιζε ένα κόστος 200-300 χιλιάδων ευρώ και πρόσθεσε ότι «από πλευράς χρηματοδότησης για τα έργα στο γήπεδο, πέραν των κονδυλίων της τοπικής αυτοδιοίκησης, θα βάλουμε πλάτη για ό,τι άλλο χρειαστεί».

Keywords
Τυχαία Θέματα