Μιγκέλ Καρντόσο: Μπα, ο ιδανικός στόπερ για την ΑΕΚ

15:25 14/8/2019 - Πηγή: To10.gr

Εδώ και μέρες έχετε ενημερωθεί αποκλειστικά από to10.gr ότι η ΑΕΚ έχει αποφασίσει να κάνει ό,τι είναι δυνατόν για να εντάξει στον Αμπντουλαγιέ Μπα στο δυναμικό της. Η Ενωση έχει ήδη συμφωνήσει με τη Ράγιο Βαγιεκάνο για τον 28χρονο στόπερ και προσπαθεί να βρει τη χρυσή τομή με τον ποδοσφαιριστή, για να ολοκληρωθεί μια μεταγραφή που ο Μιγκέλ Καρντόσο θεωρεί κομβική για τη συνολική λειτουργία της άμυνας της Ενωσης.

Ο

Πορτογάλος τεχνικός της ΑΕΚ έχει ξεκαθαρίσει σε κάθε τόνο πως αυτός είναι ο παίκτης που χρειάζεται η ομάδα του για να καλύψει στο 100% τις ανασταλτικές της ανάγκες. Πιστεύει ότι με τον Σενεγαλέζο στόπερ θα έχει κλείσει ιδανικά η 5άδα των κεντρικών αμυντικών, με παίκτες που έχουν διαφορετικά στοιχεία μεταξύ τους και δίνουν την ευχέρεια στο τεχνικό επιτελείο να προσαρμόζεται και να έχει λύσεις, για κάθε περίσταση.

Αυτή η επιμονή του Καρντόσο έχει θέσει ξεκάθαρα στην κορυφή της λίστας τον Μπα, με τις υπόλοιπες 1-2 λύσεις να έχουν μπει στο περιθώριο. Εξάλλου, η ΑΕΚ έχει την ευχέρεια να περιμένει τον Μπα αρκετές ημέρες ακόμη, αλλά και να δουλέψει όπως η ίδια θέλει τη μεταγραφή έως την ολοκλήρωσή της. Αλλωστε, είναι σαφές ότι όλες οι πλευρές (ΑΕΚ, Ράγιο, παίκτης) θέλουν να ολοκληρωθεί το deal. Αλλά οι αριθμοί της συμφωνίας ίσως πάρουν λίγο χρόνο έως ότου συμφωνηθούν.

Η παρουσία του Μπα στην αμυντική σύνθεση της ΑΕΚ θα προσφέρει μια σειρά από θετικά στοιχεία στην ΑΕΚ. Και ο Καρντόσο είναι βέβαιος για την επιλογή του. Βλέπετε, στόχος της Ένωσης είναι να έχει στο ρόστερ της έναν παίκτη εν δυνάμει βασικό, ώστε κατ’ να μπορεί να δίνει περισσότερο ποιοτικό χρόνο ξεκούρασης στον Τσιγκρίνσκι. Μην ξεχνάμε, άλλωστε ότι η ευπάθεια του Ουκρανού είναι δεδομένη. Αρα και η διαχείρισή του θα είναι ανάλογη. Με τον Μπα, ο Καρντόσο πιστεύει ότι θα έχει το κεφάλι του ήσυχο.

Επίσης, μια πολύ σημαντική παράμετρος αφορά και στον Ογκνιεν Βράνιες. Ο Βόσνιος κεντρικός αμυντικός είναι παίκτης πολύ υψηλού επιπέδου όταν είναι συγκεντρωμένος και με καθαρό μυαλό. Επίσης, η πίεση είναι μια κατάσταση που τον βελτιώνει. Ετσι με τον Μπα και τον Τσιγκρίνσκι στην εξίσωση της άμυνας, κανενός η θέση δεν είναι «σίγουρη». Κάτι που σημαίνει ότι ο Βράνιες θα είναι στην τσίτα. Και αυτό μόνο καλό μπορεί να κάνει στην ΑΕΚ.

Keywords
Τυχαία Θέματα