Μια ανακοίνωση που δείχνει τις προθέσεις του ΠΑΟΚ…

21:06 5/5/2020 - Πηγή: To10.gr

Η ανακοίνωση της ΠΑΕ ΠΑΟΚ με την οποία βάλλει κατά του υφυπουργού Αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη είναι πολύ σημαντική. Δεν πρόκειται απλά για μια συνέχεια της κόντρας του ΠΑΟΚ με τον υφυπουργό. Ούτε καν έχει στόχο να τον πλήξει. Εχει να κάνει με το πρωτάθλημα και την ολοκλήρωση ή την οριστική διακοπή του.

Από καιρό σας είχαμε ενημερώσει ότι η ομόφωνη απόφαση στην Σούπερ Λίγκα για την ολοκλήρωση του πρωταθλήματος δεν είχε τον χαρακτήρα ουσιαστικής

δέσμευσης από την πλευρά των ΠΑΕ. Ηταν περισσότερο μια εξουσιοδότησή στον πρόεδρο Μηνά Λυσάνδρου να κινήσει τις διαδικασίες και τίποτα παραπάνω.

Η ανακοίνωση του ΠΑΟΚ είναι χαρακτηριστική. Ο σύλλογος της Θεσσαλονίκης κινούμενος εκτός της Σούπερ Λίγκας είχε ζητήσει με επιστολή να αναλάβει η κυβέρνηση να αποζημιώσει τις ΠΑΕ σε περίπτωση που αθλητές της προσβληθούν από τον κορωνοϊό. Που εδράζει την απαίτηση της από την Πολιτεία η ΠΑΕ ΠΑΟΚ είναι άγνωστο.

Συνήθως τέτοιες αποζημιώσεις έχουν να κάνουν με ασφαλιστήρια συμβόλαια τα οποία προβλέπουν αποζημίωση σε τέτοιες περιπτώσεις. Σε ένα επαγγελματικό πρωτάθλημα δεν φαίνεται να προκύπτει από πουθενά αντίστοιχη υποχρέωση της Πολιτείας. Με την ανακοίνωση της η ΠΑΕ ΠΑΟΚ δείχνει τις προθέσεις της. Δεν επιθυμεί να συνεχιστεί το πρωτάθλημα και πιθανά να μην είναι η μόνη ΠΑΕ που έχει την ίδια διάθεση.

Με την ανακοίνωση δημιουργεί το άλλοθι ώστε να αρνηθεί την συμμετοχή στο πρωτάθλημα, προβάλλοντας μια απαίτηση έξω από κάθε λογική. Μια απαίτηση που δεν έχει συμφωνηθεί από τον συνεταιρισμό και που δεν έχει έρεισμα στην κοινή λογική. Ότι οι ποδοσφαιριστές των δεκατεσσάρων ΠΑΕ της Σούπερ Λίγκας μπήκαν από σήμερα στις προπονήσεις είναι ένα πρώτο βήμα αλλά δεν προδικάζει την εξέλιξη.

Στην επόμενη συνεδρίαση της Σούπερ Λίγκας ο ΠΑΟΚ μπορεί να ζητήσει τη οριστική διακοπή προβάλλοντας ως λόγο ότι η Πολιτεία δεν ικανοποιεί την απαίτησή του. Προφανώς θα απειλήσει με αποχώρησή επικαλούμενος λόγους προστασίας της υγείας των αθλητών του. Η επίθεση στον υφυπουργό Αθλητισμού έρχεται να προστεθεί σε μια σειρά επιθέσεων εναντίον του.

Στην προκειμένη περίπτωση ο υφυπουργός δεν είναι το πρόβλημα. Είναι το μέσο που χρησιμοποιεί η ΠΑΕ ΠΑΟΚ για να μην ξαναμπεί φέτος στο γήπεδο. Θα είχε ενδιαφέρον να μαθαίναμε πως κρίνει ο πρόεδρος του συνεταιρισμού κ. Λυσάνδρου την στάση του ΠΑΟΚ κι αν αυτή συμβαδίζει με το πνεύμα της ομόφωνης απόφασης του συνεταιρισμού…

Keywords
Τυχαία Θέματα