Με σύμμαχο την παράδοση στη Ριζούπολη ο ΠΑΟΚ

11:29 8/11/2020 - Πηγή: To10.gr

H Super League με αφορμή τα σημερινά παιχνίδια της όγδοης αγωνιστικής παρουσιάζει ενδιαφέροντα στατιστικά στοιχεία και αριθμούς για την αναμέτρηση της Αθήνας ανάμεσα στον Απόλλωνα Σμύρνης και τον ΠΑΟΚ.

Παρακάτω όσα αναγράφονται στην επίσημη ιστοσελίδα της:

«Ο ΠΑΟΚ παίζει το τρίτο

παιχνίδι του με τον Πάμπλο Γκαρσία στον πάγκο, μετά τον θρίαμβο επί της Αϊντχόφεν που τον φέρνει σε πλεονεκτική θέση για πρόκριση από τον όμιλο του Europa League. Έχει βέβαια να υπερασπιστεί και το αήττητο στο πρωτάθλημα, απέναντι σε μια ομάδα, τον Απόλλωνα, που καίγεται για βαθμούς, μετά από τέσσερις ήττες.

Ο Απόλλων Σμύρνης

Έχει χάσει και τα τέσσερα τελευταία παιχνίδια του, τα δύο όμως πιο πρόσφατα με Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό εκτός έδρας.

Έχει πετύχει δύο γκολ, στα τέσσερα τελευταία παιχνίδια μόλις ένα.

Έχει προηγηθεί για πέντε μόλις λεπτά σε όλο το πρωτάθλημα, στις καθυστερήσεις του αγώνα με την ΑΕΛ, μετά το γκολ πέναλτι του Φατιόν.

Δεν έχει ισοπαλία στα 11 τελευταία της Super League, έχοντας χάσει τα 10 από αυτά, ενώ έχει και τη νίκη επί της ΑΕΛ

Στην έδρα του νίκησε την ΑΕΛ στο πρώτο παιχνίδι, αλλά έχασε από τον ΠΑΣ Γιάννινα. Επεκτείνοντας στο 2018-19, έχει μόνο τη νίκη επί της ΑΕΛ στα 10 τελευταία, με δύο ακόμα ισοπαλίες και επτά ήττες.

Ο ΠΑΟΚ

Είναι αήττητος στο πρωτάθλημα, αλλά είναι τέταρτος, καθώς έχει τρεις νίκες και τρεις ισοπαλίες.

Νίκησε στο τελευταίο εκτός έδρας στο Αγρίνιο, στο ντεμπούτο του Πάμπλο Γκαρσία, αφού είχαν προηγηθεί ισοπαλίες με Βόλο και ΑΕΚ. Ήταν και η πρώτη εκτός έδρας νίκη στη σεζόν. Είχε να κάνει «διπλό» από τη νίκη επί του Ολυμπιακού στο Νέο Φάληρο στα περσινά πλέι οφ.

Με τον Πάμπλο Γκαρσία πέτυχε επτά γκολ σε δύο παιχνίδια, όσα είχε πετύχει συνολικά στα επτά προηγούμενα παιχνίδια του.

Ο Στέφαν Σβάμπ, που στο τελευταίο παιχνίδι με την Αϊντχόφεν πέτυχε το πρώτο του γκολ με τον ΠΑΟΚ, έχει έξι ασίστ στα επτά τελευταία παιχνίδια που αγωνίστηκε!

Μεταξύ τους

Είναι ο 81ος αγώνας τους στην ιστορία της Α’ Εθνικής/Super League.

Ο ΠΑΟΚ έχει κερδίσει και τα τρία τελευταία, πετυχαίνοντας 10 γκολ σε αυτά.

Ο Απόλλων δεν έχει νίκη στα 16 τελευταία. Η τελευταία νίκη του ήταν πριν από 25 χρόνια. Στις 10 Μαίου 1995, 2-1 στη Ριζούπολη (36’ κεφαλιά Ιωάννου, 60’ πέναλτι Μπάρνιακ – 32’ κεφαλιά Αλεξίου). Ήταν η σεζόν με το εντυπωσιακό φινάλε, που έβγαλε τον Απόλλωνα στην Ευρώπη. Από τότε ο ΠΑΟΚ έχει δέκα νίκες, ενώ έξι παιχνίδια έληξαν ισόπαλα.

Η ιστορία

Νίκες Απόλλων: 22
Ισοπαλίες: 19
Νίκες ΠΑΟΚ: 39

Με γηπεδούχο τον Απόλλωνα

Νίκες Απόλλων: 20
Ισοπαλίες: 11
Νίκες ΠΑΟΚ: 9

Το τελευταίο παιχνίδι

18.02.2019: Απόλλων Σμύρνης – ΠΑΟΚ 1-5
(64’ σουτ Ντούρσο – 4’ κεφαλιά Πέλκας, 9’ σουτ Σέρτζιο Ολιβέιρα, 33’ σουτ Μπίσεσβαρ, 77’ στο Σφιντέρσκι, 88’ σουτ Πέντρο Ενρίκε)».

Keywords
Τυχαία Θέματα