Με ανατροπή στους «4» του Paris Masters ο Ναδάλ

23:37 6/11/2020 - Πηγή: To10.gr

Ο Ράφα Ναδάλ (νο2 στον κόσμο) παρέμεινε σε… τροχιά κατάκτησης ενός ακόμη τροπαίου. Παρότι τα βρήκε… σκούρα απέναντι στο συμπατριώτη του Πάμπλο Καρένιο Μπούστα, τελικά χρειάστηκε μια μεγάλη ανατροπή για να περάσει στην τετράδα του τουρνουά επικρατώντας του αντιπάλου του με 4-6, 7-5, 6-1!

Ήταν η δεύτερη ανατροπή του Ναδάλ στην «πόλη του φωτός» μετά από εκείνη της πρεμιέρας απέναντι σε έναν ακόμη συμπατριώτη του, τον Φελιθιάνο Λόπεθ!

Από την έναρξη του Roland Garros

(το οποίο κατέκτησε) ο Ναδάλ δεν γνωρίζει τι θα πει ήττα και πλέον απέχει δύο νίκες από το να προσθέσει στην τροπαιοθήκη του έναν από τους ελάχιστους τίτλους που δεν έχει κατακτήσει στην καριέρα του.

Αντίπαλος του Ναδάλ΄στον ημιτελικό του Σαββάτου (7/11) θα είναι ένας εκ των Σταν Βαβρίνκα, Αλεξάντερ Ζβέρεφ.

Η ήττα του Μπούστα ξεκαθάρισε και την τελευταία θέση της 8άδας του ATP Finals με τον Ντιέγο Σβάρτσμαν να ολοκληρώνει την παρουσία του όγδοος. Οι υπόλοιποι τενίστες που έχουν εξασφαλίσει την θέση τους στο τουρνουά είναι οι Τζόκοβιτς, Ναδάλ, Τιμ, Τσιτσιπάς, Ζβέρεφ, Μεντβέντεφ, Ρούμπλεφ.

Ο Ντανίλ Μεντβέντεφ έκανε ένα από τα καλύτερα ματς της καριέρας του και διέλυσε τον Ντιέγκο Σβάρτσμαν σε κάτι παραπάνω από μία ώρα με 6-3, 6-1! Νίκη που του χάρισε παράλληλα την πρόκριση στα ημιτελικά του Παρισινού Όπεν.

Εκεί που θα βρει απέναντι του τον Μίλος Ράονιτς, ο οποίος αφού έδωσε δύο ματς-πόιντ απέναντι στον Ούγκο Ουμπέρ, κατέφερε να πάρει την πρόκριση στην τετράδα του τουρνουά. Το ματς εξελίχθηκε σε θρίλερ με τον Καναδό να επικρατεί με 6-3, 3-6, 7-6(7) και, πλέον, θα επιδιώξει να κάνει την έκπληξη απέναντι στον Ρώσο αντίπαλό του.

Μετά από εκατέρωθεν χαμένα μπρέικ πόιντς στο ξεκίνημα του τρίτου σετ, το φινάλε ήταν πραγματικό θρίλερ με τον Ουμπέρ να χάνει δύο ματς πόιντς, το ένα στο σερβίς του και τον Ράονιτς να τον τιμωρεί.

Αυτός θα είναι ο δεύτερος ημιτελικός Masters για τον Ράονιτς μέσα στο 2020 μετά το Σινσινάτι.

Keywords
Τυχαία Θέματα