Λέο Μάτος: Από την ομάδα της… καρδιάς του στην ομάδα της… γειτονιάς του

Ο κορυφαίος δεξιός μπακ-χαφ στην σύγχρονη ιστορία του ΠΑΟΚ φεύγει. Ο Λέο Μάτος αποφάσισε να βάλει ο ίδιος τους τίτλους τέλους σε μια σχέση που διήρκησε 4 χρόνια και είχε πολλές επιτυχίες, αλλά και συγκινητικές στιγμές που θα μείνουν έντονα χαραγμένες στο μυαλό του 34χρονου ποδοσφαιριστή. Ένα σοβαρό πρόβλημα υγείας του πατέρα του δεν τον επέτρεψε να κλείσει όπως θα ήθελε την καριέρα του στον αγαπημένο του ΠΑΟΚ. Ο «El Loco», λύγισε. Η πατρική φιγούρα

τον ανάγκασε να ζητήσει από την οικογένεια Σαββίδη να τον επιτρέψουν να φύγει από το «σπίτι» του και να μετακομίσει στην πατρίδα για να είναι δίπλα στον πατέρα του. Αυτός ήταν άλλωστε ο βασικός λόγος που ταξίδεψε το καλοκαίρι στην Βραζιλία και βρέθηκε για ένα διάστημα στο πλευρό του πατέρα του.

Τα πράγματα έγιναν πιο εύκολα για τον Λέο Μάτος όταν έφτασε στα χέρια του πρόταση από την ομάδα της… γειτονίας του. Ο εκ των αρχηγός του Δικεφάλου δέχτηκε πρόταση από την Βάσκο ντα Γκάμα, ενημέρωσε τους ανθρώπους της ομάδας ότι θέλει να επιστρέψει στην πατρίδα του. Στην Τούμπα κανείς δεν είχε τη διάθεση να του χαλάσει το χατίρι, γιατί πολύ απλά ο Μάτος είναι ένας από τους ελάχιστους που αγαπήθηκε από τον κόσμο την διοίκηση. Στα χρόνια της παρουσίας του στην Τούμπα μπορεί να ήταν… τρελός και παθιασμένος στον αγωνιστικό χώρο, όμως ποτέ δεν δημιούργησε πρόβλημα στα αποδυτήρια. 

Ο Βραζιλιάνος μίλησε αρχικά με τον Όλαφ Ρέμπε, του εξήγησε πως έχουν τα πράγματα και αφού εξασφάλισε το οκ του αθλητικού διευθυντή του ΠΑΟΚ, στη συνέχεια αναζήτησε δια τηλεφώνου την οικογένεια Σαββίδη. Ο Λέο Μάτος ήθελε ο ίδιος να επικοινωνήσει με τον Ιβάν Σαββίδη, για να του εξηγήσει το γιατί θέλει να φύγει στη Βραζιλία. Μέσα στο Σαββατοκύριακο το θέμα αναμένεται να τελειώσει και να πάρει ο 34χρονος αμυντικός το αεροπλάνο για το Ρίο ντε Τζανέιρο. Η πρόταση που έχει ο Μάτος από τη Βάσκο ντα Γκάμα είναι για δύο χρόνια, ενώ υπάρχει όρος στο συμβόλαιο του που αναφέρει πως από το καλοκαίρι του 2021 αν έρθει πρόταση από ομάδα της Ευρώπης να μπορεί να αποχωρήσει. 

Ο Λέο Μάτος φόρεσε 168 φορές τη φανέλα του ΠΑΟΚ, πέτυχε 25 γκολ και μοίρασε 16 ασίστ. Ο Βραζιλιάνος αμυντικός έβαλε τη σφραγίδα του σε ότι κέρδισε ο ΠΑΟΚ όλα αυτά τα χρόνια. Τρία κύπελλα, ένα πρωτάθλημα. Την καριέρα του την ξεκίνησε από τις ακαδημίες της Φλαμένγκο, στα 20 του χρόνια έκανε το ταξίδι στην Ευρώπη, για να παίξει στη Μαρσέιγ, αλλά δεν τα κατάφερε κι ένα χρόνο αργότερα, επέστρεψε στη Βραζιλία. Μετά από μια περιπλάνηση σε Τομπένσε, Παρανά, Φιγκεϊρένσε και Βίλα Νόβα, το Φεβρουάριο του 2010 ήρθε ξανά στην Ευρώπη για να παίξει στην ουκρανική Τσερνομόρετς. Το 2014 πήγε στην Ντνίπρο, με την οποία έπαιξε στον τελικό του Europa League κόντρα στη Σεβίλλη.

Keywords
Τυχαία Θέματα