Κορωνοϊός : Θα επανέλθουν τα SMS για τις μετακινήσεις; Οι διευκρινίσεις Χαρδαλιά

21:13 4/8/2020 - Πηγή: To10.gr

Για το ενδεχόμενο λήψης νέων μέτρων περιορισμού της πανδημίας του κοροναϊού, ανάμεσά τους και της επαναφοράς των SMS για την κυκλοφορία των πολιτών, ρωτήθηκε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς.

Κατά τη διάρκεια της έκτακτης ενημέρωσης για την εξέλιξη της νόσου στη χώρα, ο κ. Χαρδαλιάς έδωσε διευκρινίσεις για το ενδεχόμενο επαναφοράς των SMS σε περίπτωση που τα κρούσματα συνεχίσουν την αυξητική τάση και απαιτηθεί

η λήψη νέων μέτρων.

«Υπάρχουν πολλά εργαλεία και τα εξετάζουμε βήμα – βήμα. Αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει θέμα επαναφοράς τους. Αν καταφέρουμε να κρατήσουμε στο R1 τη μετάδοση του ιού, δεν χρειάζεται να κάνουμε αυτή τη συζήτηση» υποστήριξε.

Επανέλαβε, δε, πως δεν υπάρχει κανένα θέμα για γενικό lockdown.

Γεωργιάδης: Πιθανή η επιστροφή των SMS εάν αλλάξουν τα επιδημιολογικά δεδομένα

Νωρίτερα, ο υπουργός Ανάπτυξης, Άδωνις Γεωργιάδης, δήλωσε πως «μπορεί να επιστρέψουν τα SMS αν δούμε τα επιδημιολογικά δεδομένα να αλλάζουν».

«η επιτροπή των λοιμωξιολόγων μας έχει προειδοποιήσει για την κρισιμότητα των στιγμών, αν μπορέσουμε όλοι να το συνειδητοποιήσουμε και να τηρήσουμε τους βασικούς κανόνες υγιεινής-μάσκες, αποστάσεις, συχνή απολύμανση χεριών, ο ιός θα υποχωρήσει» πρόσθεσε, μιλώντας στην ΕΡΤ.

Keywords
Τυχαία Θέματα