Κορωνοϊός : Πιέζονται τα νοσοκομεία – Αυξάνονται δραματικά οι διασωληνωμένοι

Σε αγώνα δρόμου έχει επιδοθεί το υπουργείο Υγείας προκειμένου να αποτραπεί η κατάρρευση των νοσοκομείων από την επίθεση του ιού.

Η κατακόρυφη αύξηση των νοσηλευόμενων ηλικίας άνω των 50 ετών είναι η αιτία που το σύστημα Υγείας πιέζεται συνεχώς, όπως ο ίδιος ο Σωτήρης Τσιόδρας αποκάλυψε.

Πίεση χωρίς τέλος

Οι εισαγωγές αυξάνονται με ταχείς ρυθμούς και οι κλινικές γεμίζουν η μια μετά την άλλη.

Στη Δυτική Μακεδονία δεν υπάρχουν πλέον διαθέσιμα κρεβάτια για ασθενείς με κοροναϊό, στην Αττική η πληρότητα αγγίζει το 58%, το 46% στην Κεντρική Μακεδονία και το 40% στην Ήπειρο αλλά και

τα νοσοκομεία της Θεσσαλίας. Τη μεγαλύτερη πίεση δέχονται τα νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης όπου η πληρότητα άγγιξε το 80%.

Στο νοσοκομείο της Πτολεμαΐδας δεν υπάρχει πλέον κρεβάτι στη ΜΕΘ, καθώς και οι δύο κλίνες είναι κατειλημμένες. Στο Θριάσιο μένουν κενά μόνο δύο κρεβάτια στην εντατική, ενώ 6 ασθενείς είναι διασωληνωμένοι. Στον Ευαγγελισμό 19 ασθενείς βρίσκονται υπό μηχανική υποστήριξη με πέντε κλίνες να μένουν κενές.

Στο Αττικόν 12 ασθενείς βρίσκονται εδώ και εβδομάδες διασωληνωμένοι, με τις υπόλοιπες κλίνες να μένουν κενές. Τα πράγματα είναι δυσκολότερα στην κλινική Covid-19.

Μεγάλη πληγή για το σύστημα υγεία και το υγειονομικό προσωπικό που νοσεί, καθώς καθημερινά γιατροί και νοσηλευτές αναγκάζονται να εγκαταλείψουν τη μάχη στις μονάδες καθώς προσβάλλονται από τον ιό.

Δείτε το ρεπορτάζ του MEGA
Keywords
Τυχαία Θέματα