Κάποτε πρωταγωνιστές, τώρα λίγο πριν τον υποβιβασμό

Οι εποχές έχουν αλλάξει. Κάποτε ΠΑΟΚ και Άρης ήταν από τις ομάδες που κατακτούσαν πρωταθλήματα στο ελληνικό μπάσκετ, ήταν πρωταγωνιστές στην Ευρώπη, ανάγκαζαν την… Αθήνα να μιλάει για την Θεσσαλονίκη για το πόσο «μπασκετομάνα» είναι.

Τώρα; Οι δύο ιστορικές ομάδες είναι στην ζώνη του υποβιβασμού.

Αμφότερες οι ομάδες της Θεσσαλονίκης ταλαιπωρούνται από σοβαρά οικονομικά προβλήματα. Ο Άρης βλέπει το ένα ban να διαδέχεται το άλλο, να μην μπορεί να συμμαζέψει τα… ασυμμάζευτα και εκεί που έχει τακτοποιήσει τις εκκρεμότητές του, να έρχονται νέα χρωστούμενα.

Όσο για τον ΠΑΟΚ; Οι άνθρωποι του προσπάθησαν ακόμα και μέσω του κόσμου τους να σώσουν την κατάσταση. Οι «ασπρόμαυροι» οπαδοί βγήκαν μπροστά και ζήτησαν άπαντες να συμβάλλουν όσο μπορούν οικονομικά για να μπορέσει να ορθοποδήσει το τμήμα μπάσκετ. Η ανακοίνωση που είχαν βγάλει είχε μέσα τραπεζικούς λογαριασμούς για καταθέσεις χρημάτων με το hashtag που ακολουθούσε να είναι το #PAOKFamily.

Όλα αυτά όμως δεν βοήθησαν την ομάδα της Θεσσαλονίκης.
ΠΑΟΚ και Άρης έχουν αλλάξει πλέον προπονητές. Ο Κώστας Φλεβαράκης αντικαταστάθηκε από τον Κώστας Χαραλαμπίδη για τον πρώτο και ο Σούλης Μαρκόπουλος από τον Σάββα Καμπερίδη για τον δεύτερο.

Και;

Η βαθμολογία είναι… επιβαρυντική και για τους δύο, αφού αυτήν την στιγμή και μετά από 11 αγωνιστικές ο Άρης είναι τελευταίος με 13 βαθμούς και ρεκόρ 2-9, ενώ ο ΠΑΟΚ βρίσκεται στην 14η θέση μαζί με την Λάρισα, έχοντας 14 βαθμούς με ρεκόρ 3-8.

Αμφότεροι πλέον ζουν με το όπλο στον… κρόταφο, καθώς παρότι παίζουν καλύτερα από το προηγούμενο διάστημα, βλέπουν πως έχει χαθεί έδαφος για την σωτηρία.

Keywords
Τυχαία Θέματα