Η σταρ της Disney Bella Thorne οδηγεί τις ερωτικές ταινίες σε άλλο επίπεδο

Πριν λίγες μέρες, η πρώην σταρ της Disney, Bella Thorne κέρδισε ένα από τα βραβεία της γνωστής και απείρως δημοφιλούς πορνογραφικής πλατφόρμας Pornhub (συγκεκριμένα το βραβείο «οραματισμού» Pornhub Vision Award) για το σκηνοθετικό της ντεμπούτο με τίτλο «Her & Him» (Εκείνη κι Εκείνος), μια ταινία διάρκειας 30 λεπτών με πρωταγωνιστές τους ηθοποιούς ταινιών πορνό, Abella Danger (Εκείνη) και Small Hands (Εκείνος).

Παραλαμβάνοντας το βραβείο της η μόλις 22 χρονών πρώην σταρ των παιδικών / εφηβικών προγραμμάτων της Disney, περιέγραψε και ή ίδια την ταινία της (που είναι προσβάσιμη στην πλατφόρμα αλλά όχι στο δωρεάν, «απλό» Pornhub, παρά μόνο στους συνδρομητές του Pornhub Premium) ως «οραματική τέχνη» ενώ ο αντιπρόεδρος του Pornhub, Corey Price αποθέωσε το φιλμ ως «μια «μοντερνιστική», σεξουαλικά τολμηρή εκδοχή του Ρωμαίου και της Ιουλιέτας με τους δύο εραστές να εκδηλώνουν την ασυγκράτητη σεξουαλική τους επιθυμία ο ένας για τον άλλον».

Αν έχει ένα όραμα η ταινία της Thorne είναι η επιθυμία να δείξει τι μπορεί να συμβεί όταν ο γυναικείος πόθος τίθεται σε προτεραιότητα εις βάρος του ανδρικού.

Η Φιόνα Στάρτζες πάντως, δημοσιογράφος του Independent με ειδίκευση στα εικαστικά, έκανε τον κόπο να γραφτεί συνδρομήτρια στο Premium για να δει την ταινία και να εκφέρει άποψη:   «Είδα λοιπόν την ταινία. Ας πούμε απλά ότι ο όρος «οραματική» μοιάζει κάπως υπερβολικός. Επίσης δεν μου έγινε ξεκάθαρο το πού ακριβώς κολλάει η διάσημη ρομαντική τραγωδία του Σαίξπηρ στην ιστορία ενός ζεύγους εικοσάρηδων που απειλούν ο ένας τον άλλον με μαχαίρια και μετά πηδιούνται μετά μανίας σε ένα διαμέρισμα γεμάτο ποπ αρτ κειμήλια.

Από την άλλη, το γεγονός ότι παρουσιάζει μια σχέση στην οποία τα όρια αγάπης και μίσους, τρυφερότητας και αγριότητας είναι τόσο θολά, την καθιστά αυτομάτως ξεχωριστή στα πορνογραφικά χρονικά, ειδικά στον τρόπο που δείχνει τις εξουσιαστικές εχθροπραξίες που μπορούν να συμβούν σε μια ερωτική σχέση. Και τελικά, θα πρέπει να είμαστε ευγνώμονες που η γυναίκα εν προκειμένω δεν είναι απλά ένα κορμί που περιμένει να πηδηχτεί. Αν έχει ένα όραμα η ταινία της Thorne είναι η επιθυμία να δείξει τι μπορεί να συμβεί όταν ο γυναικείος πόθος τίθεται σε προτεραιότητα εις βάρος του ανδρικού».

«Αν κινηματογραφήσεις μια παρτούζα και την ανεβάσεις μετά online, δεν υπάρχει περίπτωση να εκληφθεί ως καλλιτεχνικό εγχείρημα. Αν όμως την παρουσιάσεις ως βίντεο σε κάποια γκαλερί, πασπαλίζοντας την με σύγχρονη θεωρία φύλου, μπορεί και να καταφέρει να υπερβεί τον αρχικό της σκοπό (μιας τσόντας που την βλέπει κανείς για να αυνανιστεί) και να γίνει κάτι άλλο. Το «συγκείμενο» είναι το παν. Ο διάσημος εικαστικός Τζεφ Κουνς είχε πει πριν από τριάντα χρόνια αναφορικά με την έκθεση του που είχε τίτλο Made in Heaven (όπου εμφανιζόταν ο ίδιος να κάνει σεξ με την Τσιτσιολίνα) ότι η πρόθεσή του ήταν να προκαλέσει συζητήσεις σχετικά με το ποιες είναι οι αποδεκτές εκφράσεις της σεξουαλικότητας, αλλά συγχρόνως και να καβλώσει τους θεατές του έργου».

Πηγή: lifo.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα