Η ΕΠΟ με τις «στελεχογκόμενες» και «προεδροανιψιές» κουνάει το δάχτυλο στην Κυβέρνηση!

22:32 18/5/2020 - Πηγή: To10.gr

Δικαιούται η σημερινή κυβέρνηση να διαμορφώνει τη δική της πολιτική για τα θέματα του ελληνικού ποδοσφαίρου και να σχεδιάζει μια ομοσπονδία που θα ανταποκρίνεται σε μια νέα οργάνωση και λειτουργία του αθλήματος;

Σύμφωνα με την εξυγίανση «όχι, επειδή με τον τρόπο αυτό η κυβέρνηση παρεμβαίνει αυθαίρετα στο αυτοδιοίκητο, γεγονός που απαγορεύεται από το καταστατικό της FIFA, που έχει υιοθετήσει και η Ε.Π.Ο.»

Σύμφωνα

με όσα η ίδια εξυγίανση υποστήριζε το 2015 και το 2016 «ναι, δικαιούται η (τότε) κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ να παρεμβαίνει, γιατί κανένας δεν είναι πάνω από το Σύνταγμα και τους νόμους κι επειδή η Ε.Π.Ο. είναι στην υπηρεσία του Ολυμπιακού και του Μαρινάκη».

Τότε, στο 2015 και στο 2016, κάθε κίνηση του Κοντονή που είχε σκοπό να ανατρέψει με τρόπο βίαιο και παράνομο την εκλεγμένη διοίκηση της Ε.Π.Ο. η εξυγίανση την αντιμετώπιζε ως « επάνοδο στη νομιμότητα, την οποία η Ε.Π.Ο. με την επίκληση του αυτοδιοίκητου παραβιάζει ασύστολα για να εξυπηρετήσει τον Ολυμπιακό».

Σήμερα, η επιθυμία της κυβέρνησης να υλοποιηθεί στο ακέραιο η συμφωνία που έχει υπογράψει ο ίδιος ο πρωθυπουργός με τη FIFA και την UEFA « είναι αθέμιτη παρέμβαση τρίτων στο αυτοδιοίκητο».

Σε λοβοτομή διαρκείας μας καλούν όλοι εκείνοι, οι οποίοι, είτε με τον Κουτσοκούμνη και τον Δρόσο από το 2016, είτε με τον Γραμμένο, τον Βακάλη και τον Λασκαράκη, τον κολλητό του Μπέου από το 2017, λυμαίνονται την Ε.Π.Ο., πλουτίζουν σε βάρος των ομάδων και πίνουν στην υγεία των κορόϊδων.

Η Ε.Π.Ο. του σήμερα, η Ομοσπονδία της αναξιοκρατίας και της απατεωνιάς είναι αυτή που γεννήθηκε από την πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ. Είναι η Ε.Π.Ο. του Κοντονή, του Φλαμπουράρη και του Παππά (…με ολίγη από Πετσίτη).

 Η Ε.Π.Ο. των μεταφερόμενων συνεργείων μπράβων σε εκλογές ενώσεων, η Ε.Π.Ο. των απειλών, των εκβιασμών, του ανελέητου ξύλου σε εκπροσώπους σωματείων, των χρηματισμών, των κάθε λογής Γιαννάκηδων. Η Ομοσπονδία που έχει απωλέσει κάθε ίχνος αξιοπιστίας και έχει τεθεί υπό καθεστώς επιτροπείας.

Είναι η Ε.Π.Ο. των πλαστών ερασιτεχνικών δελτίων αλλοδαπών, η Ε.Π.Ο. της κονόμας και της μάσας, η Ομοσπονδία της αρπαχτής, η Ε.Π.Ο. που κάθεται και ξεκοκαλίζει το χρήμα που παράγει το επαγγελματικό ποδόσφαιρο. Μια Ε.Π.Ο. γεμάτη από «στελεχογκόμενες» και «προεδροανιψιές» που μετακόμισαν στην Αθήνα για να ζήσουν τη μεγάλη ζωή δίπλα στα μεγαλοστελέχη που διοικούν το ελληνικό ποδόσφαιρο ως πρόεδροι ενώσεων με έξι σωματεία!!!

Γι’ αυτή την Ε.Π.Ο. μιλάμε. Των Βρακάδων, που πήραν χαμπάρι το τσουνάμι κι εγκατέλειψαν το πλοίο νωρίς και των Λασκαράκηδων που επιμελήθηκαν στο «Μπερνα-μπέου» τον χειρότερο ποδοσφαιρικό αγώνα όλων των εποχών στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο.

Δυστυχώς για όλους αυτούς η κυβέρνηση ( κι ο Αυγενάκης στην εξίσωση) δεν φαίνεται να καταλαβαίνει από πιέσεις και φωνάζει σε όλους τους τόνους πως δεν κάνει με τίποτε πίσω από τις διαρθρωτικές αλλαγές που έχει ανάγκη το ελληνικό ποδόσφαιρο και η Ομοσπονδία. Αλλαγές, την αναγκαιότητα των οποίων αποδέχθηκαν η FIFA και η UEFA και τις προσυπέγραψαν στις 25.02.2020 στην Αθήνα.

Η ανακοίνωση του Υφυπουργού Αθλητισμού για τον χρόνο διεξαγωγής των εκλογών στις αθλητικές ομοσπονδίες ( της Ε.Π.Ο. περιλαμβανομένης) και η απάντηση του στα κατά παραγγελία χαλίφηδων δημοσιεύματα στις ιστοσελίδες που διαχειρίζονται εργολάβοι και πιστόλια της κατευθυνόμενης παραπληροφόρησης έχουν την απόλυτη στήριξη του Μεγάρου Μαξίμου.

Τι σημαίνει αυτό; Πως ο Αυγενάκης κάνει ό,τι κάνει επειδή ο πρωθυπουργός το λέει και το στηρίζει και ότι όλες οι ενέργειες του Υφυπουργού είναι σε συνεννόηση με τους κορυφαίους της κυβέρνησης κάθε στιγμή.

Άρα, καμία δυσμένεια και κανένας ανασχηματισμός για τον Αυγενάκη δεν προκύπτει. Όσοι, μάλιστα, γνωρίζουν καλά τον Μητσοτάκη ισχυρίζονται πως οι επιθέσεις εναντίον του Υφυπουργού και συμπατριώτη του πεισμώνουν ακόμη περισσότερο τον πρωθυπουργό, γιατί ο ίδιος γνωρίζει πολύ καλά και ποιος παραγγέλνει τις επιθέσεις και που στοχεύουν αυτές.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει πειστεί ότι οποιαδήποτε μελετημένη αλλαγή επιχειρηθεί στην Ε.Π.Ο. για την επαναφορά της χαμένης αξιοπιστίας είναι προς το συμφέρον του ποδοσφαίρου και της κυβέρνησης. Για το λόγο αυτό δεν φαίνεται στον ορίζοντα λόγος ικανός για να τον αποτρέψει από τις διαρθρωτικές αλλαγές που έχει αποφασίσει.

Keywords
Τυχαία Θέματα