Η έναρξη των National κατηγοριών της Γαλλίας για τους Έλληνες πρωταθλητές

01:01 21/9/2020 - Πηγή: To10.gr

Η αγωνιστική δράση σε επίπεδο διασυλλογικών πρωταθλημάτων συνεχίζεται στην ευρωπαϊκή επιτραπέζια αντισφαίριση, παρά τις συνεχιζόμενες επιδράσεις του κορωνοϊού και το Σάββατο ήταν η σειρά των National κατηγοριών της Γαλλίας να σηκώσουν αυλαία για την περίοδο 2020-2021.

Είναι οι εθνικές κατηγορίες από την 3η και κάτω, στις οποίες σταθερά τα τελευταία χρόνια υπάρχει μεγάλη ελληνική συμμετοχή.

Σχεδόν όλοι οι πρωταθλητές μας πήραν μέρος στην χτεσινή πρεμιέρα (αγωνιζόμενοι σε National 1, National 2 και National 3) και με τη βοήθεια των στοιχείων, που δίνει η γαλλική ομοσπονδία, θα ρίξουμε επιγραμματικά μια ματιά στο πώς άρχισαν τη φετινή προσπάθεια οι ίδιοι και οι ομάδες τους. Συνολικά στην έναρξη της 1ης φάσης των συγκεκριμένων κατηγοριών η Ελλάδα είχε 13 αθλητές και 5 αθλήτριες. Για πέντε νεαρούς διεθνείς μάλιστα, την Τέρπου και τους Πετρή, Χατζηλυγερούδη, Γιαννούτσο, Δουκέρη και Ι. Κορδούτη ήταν η πρώτη τους συμμετοχή σε ξένο πρωτάθλημα.

Στην 3η κατηγορία των ανδρών (National 1) είχε εύκολη πρεμιέρα η Νις Καβιγκάλ του Τάσου Ρηνιώτη. Για το 1ο γκρουπ επιβλήθηκε εντός έδρας με 8-1 της Ρουέν SPO2 με τον πρωταθλητή Ελλάδας του απλού ανδρών το 2017 να σημειώνει 2 ατομικές νίκες.

Στο ίδιο γκρουπ είχε θετική αρχή και η Σαρτρ 2 του Κώστα Λαγογιάννη. Ως γηπεδούχος ξεπέρασε τη Σεν Εγκρέβ με 8-2. Στην πρώτη του εμφάνιση με τη νέα του ομάδα ο έμπειρος διεθνής μας πέτυχε 2 νίκες στο απλό.

Στο 2ο γκρουπ είχε αρνητική πρεμιέρα η Ενεμπόν 2 του Γιώργου Σταματούρου και του Σωκράτη Γιαννούτσου. Έχασε στην έδρα της Ποντό Κομπάλ με 8-4, πάντως οι επί μέρους νίκες ήρθαν από ελληνικά χέρια. Ο Σταματούρος επικράτησε και στα τρία παιχνίδια του, ενώ ο πρωτοεμφανιζόμενος Γιαννούτσος είχε 1 νίκη και 1 ήττα.

Στο 4ο γκρουπ άρχισε νικηφόρα και η Ρομάν του Γιώργου Κωνσταντινόπουλου και του Κωνσταντίνου Κωνσταντινόπουλου. Στην έδρα της έκαμψε με 8-2 την Τουρ 4S. Τα αδέρφια είχαν από 1 νίκη και 1 ήττα.

Στην 4η κατηγορία των ανδρών (National 2) η Ερμόν Πλεσί του Δημήτρη Παπαδημητρίου και του Γεράσιμου Πετρή μετέχει στο 4ο γκρουπ. Στην 1η αγωνιστική κατέβαλλε εντός έδρας την Μπερνέιγ με 8-4. Ο Παπαδημητρίου είχε ατομικό απολογισμό 2 νίκες και 1 ήττα. Ο 18άχρονος Πετρής είχε εξαιρετικό ντεμπούτο στη Γαλλία με 2 νίκες στο απλό και 1 στο διπλό.

Στο ίδιο γκρουπ αγωνίζεται και η Βίσεμπουργκ του Νίκου Αντωνιάδη. Στην πρεμιέρα έχασε στην έδρα της από τον Αβιόν με 8-2. Ο νεαρός διεθνής εμφάνισε ατομικά 1 νίκη και 1 ήττα.

Στο 8ο γκρουπ της National 2 βρίσκεται η Σεν Ντενί του Στράτου Δαμιανή. Έχασε 8-0 εκτός έδρας από τη Ρεμς Ολιμπίκ. Ο σημερινός πρωταθλητής Ελλάδας του απλού Νέων ανδρών έδωσε δύο ατομικούς αγώνες.

Στο 7ο γκρουπ η Αντίμπ 2 των αδερφών Κορδούτη γνώρισε εκτός έδρας ήττα με 8-4 από τη Ροάν με 8-4. Ο Δημήτρης είχε 2 νίκες και 1 ήττα και ο Ιάσονας στο ξεκίνημά του σε ξένο πρωτάθλημα 1 νίκη και 2 ήττες.

Στην 5η κατηγορία της Γαλλίας (National 3) και το 9ο γκρουπ, η Σεν Πιερ 3 του Γιάννη Βλοτινού και του Ζήση Δουκέρη άρχισε με ήττα 8-6 εκτός έδρας σε ντέρμπι απέναντι στην Αμιέν. Ο νεαρός Δουκέρης είχε 1 νίκη και 2 ήττες στα πρώτα του ματς σε ξένο πρωτάθλημα, ενώ ο πολύπειρος Βλοτινός, που έτσι κι αλλιώς έχει συμφωνία για λίγα ματς, ήταν απών.

Στο 13ο γκρουπ της ίδιας κατηγορίας αγωνίζεται η Ποντουάζ Σερζί 2 του Γεράσιμου Χατζηλυγερούδη. Στην 1η αγωνιστική επιβλήθηκε ως γηπεδούχος της Νεβ Μεζόν 2 με 8-1. Ο πρωταθλητής Ελλάδας του απλού νέων το 2019 είχε 2 θετικά αποτελέσματα.

Στις αντίστοιχες κατηγορίες των γυναικών άρχισε με ήττα στη National 1 η Σεν Πιερ 2, η οποία έχει στο ρόστερ της τρεις Ελληνίδες και συγκεκριμένα τη Μαρία Χριστοφοράκη, τη Γεωργία Ζαβιτσάνου και την Έλσα Τέρπου. Για το 1ο γκρουπ κάμφθηκε με 8-5 εκτός έδρας από τη Λοπερέ. Η Χριστοφοράκη είχε προσωπικά 2 νίκες και 1 ήττα, ίδιος ο απολογισμός και για τη νεαρή πρωταθλήτρια Τέρπου στο ντεμπούτο της σε ξένο πρωτάθλημα, ενώ η Ζαβιτσάνου δεν πήγε στη Γαλλία για την πρεμιέρα.

Επίσης στη National 1 και το 1ο γκρουπ βρίσκεται η Εσιρόλ, στην οποία αγωνίζεται η Δήμητρα-Θωμαΐς Τσεκούρα. Το Σάββατο η ομάδα έχασε 8-2 στην έδρα της Σιλτιγχάιμ. Η δευτεραθλήτρια Ελλάδας του 2019 στο απλό γυναικών έλειψε από την έναρξη του πρωταθλήματος

Στη National 2 έκανε δυνατό ξεκίνημα η Λε Μαν Σαρτέ της Όλγας Γεωργοπούλου. Για το 4ο γκρουπ ξεπέρασε με 8-1 εκτός έδρας τη Μπετούν. Η πρώην διεθνής πήρε τη νίκη και στους δύο ατομικούς αγώνες.

Στη National 3 άρχισε με θετικό τρόπο και η Ερμόντ της Ιωάννας Γερασιμάτου. Επικράτησε εντός έδρας της Καρβέν με 8-2. Στην εκκίνηση της δεύτερης χρονιάς της στην ομάδα η νεαρή πρωταθλήτρια εμφάνισε 2 νίκες.

Keywords
Τυχαία Θέματα