Για τον Αιγύπτιο τα ξέραμε, για τον Τυνήσιο όμως;

12:02 1/11/2020 - Πηγή: To10.gr

Ναι, μια ακόμα νίκη. Ναι, δυο γκολ ο πάντα ζεστός και χρήσιμος Αχμέντ Χασάν. Ναι, χρειάστηκε πάλι ο Βαλμπουενά για να πλυθεί η μπουγάδα. Όλα αυτά αξίζει να συζητηθούν. Θα μου επιτρέψετε όμως, να σας μιλήσω (γράψω) για τον Μοχάμεντ Ντρέγκερ. Τον είκοσι τετράχρονο δεξιό οπισθοφύλακα από την Τυνησία. Δηλαδή από την Γερμανία να θέλουμε να λέμε τα πράγματα με το όνομά του.

Γιατί ο κατά τα άλλα Τυνήσιος είναι παιδί του Γερμανικού ποδοσφαίρου . Της Φράιμπουργκ

που ανήκε και τη Πάτερμπορν που έπαιζε δανεικός. Τον βλέπεις και λες δεν μπορεί, σέντερ μπακ θα είναι με ύψος που φτάνει τα εκατόν ογδόντα πέντε εκατοστά. Κι όμως είναι παρά ένας πολύ ψηλός ακραίος οπισθοφύλακας. Με ταχύτητα και ευελιξία. Στην πρώτη του επίσημη εμφάνιση στο Φάληρο τράβηξε αμέσως το ενδιαφέρον.

Δεν είναι η ώρα να γίνουν προβλέψεις για το πόσο ψηλά θα φτάσει αν θα μοιάσει σε προσφορά του Ομάρ κι άλλα σχετικά. Ο Ντρέγκερ είναι ένα μπακ που ανεβοκατεβαίνει αναπτύσσοντας μεγάλες ταχύτητες. Εχει αντίληψη του χώρου και δεν διστάζει να παίρνει ατομικές πρωτοβουλίες επιχειρώντας να ξεφύγει από τον παίκτη που έχει μπροστά του. Ο Ομάρ για να ξεφύγει από την επιτήρηση κάποιου αντιπάλου άλλαζε την μπάλα με συμπαίκτη του και έβγαινε για να την υποδεχτεί στον κενό χώρο.

Ο Τυνήσιος το κάνει κι αυτό αλλά δεν διστάζει να τον προσπεράσει κάνοντας μια ντρίπλα. Εκείνο που κυρίως αξίζει να σημειωθεί από την παρουσία του στην βασική εντεκάδα του Ολυμπιακού είναι το… ξεψάρωμά του. Επαιζε σαν να το έχει κάνει πάμπολλες φορές με τους συγκεκριμένους συμπαίκτες του. Θα περιμένουμε να τον δούμε σε παιχνίδια με μεγάλη αμυντική πίεση για να δούμε πως αντιδρά κι να του περισσεύουν δυνάμεις για να βγαίνει στην επίθεση.

Ωστόσο έδειξε θρασύς με την καλή έννοια του όρου και διατεθειμένος να ξεχωρίσει. Αξιοσημείωτο στοιχείο στο παιχνίδι του η περιστροφή γύρω από τον άξονα ώστε να ξεφύγει από τον αντίπαλο. Τέτοια κίνηση σπάνια συναντάς σε ακραίο οπισθοφύλακα. Ζητήματα υπήρξαν από κάποιες τοποθετήσεις του στην επίθεση ειδικά όταν συνέκλινε αφήνοντας χώρο χωρίς παίκτη πάνω στην γραμμή.

Μάλλον από υπερβάλλοντα ζήλο. Ο Μοχάμεντ Ντρέγκερ ήταν -κατά τη γνώμη μου- το μεγάλος κέρδος του Ολυμπιακού από το παιχνίδι με τον Απόλλωνα πέρα φυσικά από τη νίκη και τους τρεις βαθμούς. Θα περιμένω να τον ξαναδώ με την πεποίθηση ότι μπορεί να τα καταφέρει ακόμα καλύτερα…..

Keywords
Τυχαία Θέματα