Φρανκ Ντε Μπουρ: «Στην κορυφή του κόσμου η Ολλανδία το 2022»

12:14 8/10/2019 - Πηγή: To10.gr

Η Ολλανδία τα τελευταία χρόνια περνά μια φάση ποδοσφαιρικής… ύφεσης. Η αλήθεια είναι πως μετά την σπουδαία ομάδα των Σνάιντερ, Φαν Πέρσι, Φαν Ντερ Φάαρτ, Φαν Μπόμελ, Ντε Γιονγκ και Χούντελαρ, δεν υπήρχε διάδοχη κατάσταση.

Οι Οράνιε έχασαν σε λάμψη και ποιότητα, απουσιάζοντας μάλιστα από τις τελευταίες δύο μεγάλες διοργανώσεις σε Euro και Mundial. Ο Άγιαξ όμως έκανε και πάλι τη… δουλειά του.

Οι Ακαδημίες του Αίαντα έβγαλαν μια νέα χρυσή φουρνιά

που εξέπληξε πέρσι την Ευρώπη με την εξαιρετική της πορεία στο Champions League. Ντε Λιχτ, Φρένκι Ντε Γιονγκ, Φαν Ντε Μπέεκ, μαζί με τους Ντεπάι, Σίλεσεν και Στρούτμαν, το δίδυμο της Λίβερπουλ (Φαν Ντάικ, Βαϊνάλντουμ) και τους έμπειρους Μπλιντ και Μπάμπελ, συνθέτουν μια εξαιρετική ομάδα.

Μια ομάδα που μπορεί να κυριαρχήσει στο Ευρωπαϊκό και γιατί όχι στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο τα επόμενα χρόνια και να σηκώσει επί τέλους το Ιερό Δισκοπότηρο του ποδοσφαίρου, το τρόπαιο του Mundial.

Αυτή την άποψη εξέφρασε ο Ρόναλντ Ντε Μπουρ, παλαίμαχος άσος της Εθνικής Ολλανδίας όταν ρωτήθηκε σχετικά, υπερτονίζοντας τη σημασία της απόφασης να παραμείνει η Ομοσπονδία της χώρας πιστή στον τρόπο λειτουργίας του ολλανδικού ποδοσφαίρου παρά τις αποτυχίες:

«Υπήρξε λίγος πανικός σχετικά με την εθνική ομάδα μιλήσαμε ότι δεν κάνουμε τα πράγματα με τον σωστό τρόπο και ότι πρέπει να αντιγράψουμε τη Γερμανία στο πώς θα αναπτύξουμε τα δικά μας παιδιά. Για μένα έχουμε μία από τις καλύτερες σχολές ακαδημιών στον κόσμο. Ευτυχώς, δεν αλλάξαμε τη δομή μας με κανέναν μεγάλο τρόπο και τα αποτελέσματα έρχονται ξανά τώρα. Μπορούμε να πρωταγωνιστήσουμε και να κατακτήσουμε το Παγκόσμιο Κύπελλο σε τρία χρόνια»

Keywords
Τυχαία Θέματα