ΕΠΟ: Διασυρμός Γραμμένου λόγω Σαββίδη…

13:03 1/8/2019 - Πηγή: To10.gr

Δύσκολοι καιροί για… εξυγιαντές. Βλέπετε στα χρόνια του ΣΥΡΙΖΑ, στις σπουδαίες εποχές του Κοντονή και του Βασιλειάδη τα πάντα μπορούσαν να γίνουν. Και έγιναν.

Πολλά και… εντυπωσιακά. Οι εποχές αυτές όμως έφυγαν ανεπιστρεπτί. Ο «δικός μας» Βαγγέλης Γραμμένος που συνήθισε να περνάει ότι θέλει ο «πατερούλης» στο ελληνικό ποδόσφαιρο με την ανοχή αλλά και την αβλεψία σε αρκετές περιπτώσεις της ΟΥΕΦΑ, καταλαβαίνει πως οι… ντρίμπλες τέλεψαν…

Τελευταίο τρανό

παράδειγμα το «μαγειρείο» και το σούπερ σκάνδαλο που επιχειρήθηκε στην Εκτελεστική Επιτροπή της ΕΠΟ. Με το απίστευτο της πολυιδιοκτησίας που ο Γραμμένος χθες έκανε τον… ανήξερο και με τις ποινές στα θέματα της βίας που η εξυγιαντική ΕΠΟ ήθελε να «σβήσει» τα άλλα δύο χρόνια του Ιβάν Σαββίδη έξω από τα γήπεδα.

Βλέπετε οι αποκαλύψεις που έφεραν στο φως της δημοσιότητας αυτά που επιχειρούσε να πετύχει ο «δικός μας» κατά τον Ιβάν Σαββίδη, Βαγγέλης Γραμμένος, αλλά και η στάση του Υφυπουργού Λευτέρη Αυγενάκη άλλαξαν άρδην τα δεδομένα.

Δεν ήταν όμως μόνο αυτά! Ήταν και οι διεθνείς Ομοσπονδίες. ΦΙΦΑ και ΟΥΕΦΑ «έστησαν στον τοίχο» τον Βαγγέλη Γραμμένο κατανοώντας πλήρως την μεθόδευση που πήγε να γίνει. Μεθόδευση που αν πέρναγε θα εξέθετε ανεπανόρθωτα και τις διεθνείς Ομοσπονδίες όπως συνέβη πριν λίγο καιρό με τον Μπέο. Όπου στην ΦΙΦΑ κι την ΟΥΕΦΑ δεν το έχουν ξεχάσει. Και για αυτό αυτή την φορά ήταν έτοιμοι για να αντιμετωπίσουν τις… ντρίμπλες της ΕΠΟ του Βαγγέλη Γραμμένου.

Για αρχή λοιπόν ρίξτε μια ματιά στην ανακοίνωση-μνημείο της ΕΠΟ, χθες μετά την Εκτελεστική Επιτροπή. Ανακοίνωση που, όλως τυχαίως, κανείς δεν πήρε χαμπάρι το… περίεργο της υπόθεσης.

Γράφει λοιπόν στην ανακοίνωση πως αναβάλετε η συζήτηση για τις αλλαγές στις ποινές για να γίνει διαβούλευση με τον Αυγενάκη. Κάτι που είναι η μισή αλήθεια.

«Αναβάλλεται έως τις 05 Αυγούστου η έγκριση του Πειθαρχικού Κώδικα, του Κανονισμού Αγώνων Ποδοσφαίρου, του Δικονομικού Κανονισμού, του Κανονισμού Λειτουργίας του Διαιτητικού Δικαστηρίου και του Κώδικα Δεοντολογίας. Η απόφαση αναβολής της έγκρισης των ανωτέρω κανονισμών ελήφθη μετά από εισήγηση του προέδρου της Ε.Π.Ο. κ. Ε. Γραμμένου, στο πνεύμα της καλής θέλησης και συνεργασίας με τον Υφυπουργό Αθλητισμού κ. Λ. Αυγενάκη, ο οποίος ζήτησε να ενημερωθεί για το περιεχόμενό τους, αλλά και με σαφή υπόμνηση του προέδρου της Ε.Π.Ο. στο καθεστώς του αυτοδιοίκητου. Οι ανωτέρω κανονισμοί θα σταλούν στον Υφυπουργό εντός της ημέρας» αναφέρεται σχετικά.

Αμέσως από κάτω όμως ακολουθεί μια δήλωση του Χούμπελ, δήλωση που απαίτησε ο εντεταλμένος ΦΙΦΑ/ΟΥΕΦΑ να μπει! Απαίτησε γιατί είχε κατανοήσει τι μεθόδευση έχει πάει να γίνει. Τι λέει η δήωση;

«Η αναβολή της έγκρισης του Κανονισμού Ιδιότητας και Μεταγραφών Ποδοσφαιριστών αποτελεί απόφαση της FIFA, καθώς οι κανονισμοί θα απαιτήσουν περαιτέρω συζήτηση μεταξύ FIFA, FIFPro, Ε.Π.Ο., Super League 1, Super League 2 και Π.Σ.Α.Π.
Η απόφαση για την αναβολή της έγκρισης των πειθαρχικών κανονισμών αποτελεί ισχυρή σύσταση της UEFA, δεδομένου ότι υφίστανται ορισμένα ανοικτά ζητήματα μεταξύ της UEFA και της Ε.Π.Ο.
Το αυτοδιοίκητο του ποδοσφαίρου πρέπει να διασφαλιστεί και είναι αδιαμφισβήτητο ότι όλοι οι κανονισμοί της Ε.Π.Ο. εμπίπτουν καθαρά και αποκλειστικά στην ευθύνη της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας».

Το καταλάβατε ή να το κάνω πενηνταράκια; Ο Χούμπελ ξεκάθαρα δηλώνει πως στο θέμα των ποινών που η ΕΠΟ του Γραμμένου ήθελε να αλλάξει υπάρχουν σοβαρότατα ανοικτά ζητήματα μεταξύ ΕΠΟ και ΟΥΕΦΑ. Δηλαδή οι ποινές δεν συζητήθηκαν γιατί η ΟΥΕΦΑ το ΑΠΑΙΤΗΣΕ!

Γιατί το απαίτησε; Γιατί πήρε χαμπάρι την… ντρίμπλα της ΕΠΟ του Γραμμένου και τον στόχο που είχαν οι περιβόητες αλλαγές. Μια μέρα πριν την Εκτελεστική Επιτροπή άλλωστε ο Γραμμένος τα είπε με τους Χούμπελ και Φούσεκ. Για την ακρίβεια «τα άκουσε χοντρά» από τους Χούμπελ και Φούσεκ!

Οι οποίοι είδαν πως ο βασικός στόχος των αλλαγών ήταν να μπορέσει να «σβήσει» η ποινή του Ιβάν Σαββίδη, να πάει από 3 χρόνια στον ένα χρόνο και έτσι ο πρόεδρος του ΠΑΟΚ να επιστρέψει στα γήπεδα.

Για αυτό και χθες στην Εκτελεστική Επιτροπή ο Βαγγέλης Γραμμένος που βλέπει πλέον τις «σφαλιάρες» να «πέφτουν βροχή» προχώρησε σε άτακτη υποχώρηση ξεκαθαρίζοντας μάλιστα πως αν αλλάξουν οι ποινές δεν θα έχουν ανασταλτικό χαρακτήρα. Είπε δηλαδή τα πράγματα όπως τα θέλουν οι διεθνείς Ομοσπονδίες στο θέμα… Σαββίδη.

Στο οποίο άλλωστε όταν συνέβη η «μπούκα» με την «κουμπούρα» στην Τούμπα είχε χαρακτηριστεί από την ΦΙΦΑ και την ΟΥΕΦΑ ως θλιβερό περιστατικό παγκοσμίως!

Και είχαν ζητήσει παραδειγματική τιμωρία. Τιμωρία που πήραν χαμπάρι έστω και στο… 90΄που επιχειρεί ο «δικός μας» κατά τον Ιβάν Σαββίδη, Βαγγέλης Γραμμένος να «διαγράψει».

Είπαμε, οι καιροί του Κοντονή και του Βασιλειάδη, του ΣΥΡΙΖΑ που έβαζε πλάτη και της… εξυγίανσης που έκανε το άσπρο μαύρο και διέσυρε το ελληνικό ποδόσφαιρο τελείωσε.

Και μαζί τους τελειώνουν σιγά-σιγά και όσοι απέμειναν να θυμίζουν την πιο σκοτεινή εποχή του ελληνικού ποδοσφαίρου.

Keywords
Τυχαία Θέματα