Επίθεση με βιτριόλι: Στο «σκοτάδι» οι έρευνες – Το πρώτο κρίσιμο χειρουργείο και η κατάθεση «κλειδί»

00:58 23/5/2020 - Πηγή: To10.gr

«Φως» στο θρίλερ της επίθεσης με καυστικό υγρό σε βάρος της 34χρονης στην Καλλιθέα προσπαθούν να ρίξουν οι αστυνομικές αρχές, τη στιγμή που οι γιατροί δίνουν μάχη στο νοσοκομείο που νοσηλεύεται η άτυχη κοπέλα προκειμένου να μη χάσει την όρασή της.

Οι αστυνομικοί εξετάζουν τα βίντεο από το σημείο της επίθεσης, καθώς και τις μαρτυρίες ανθρώπων που βρίσκονταν στο σημείο, χωρίς πάντως να υπάρχει κάποια σημαντική εξέλιξη στην πορεία των ερευνών. Η 34χρονη φαίνεται να μπαίνει στο κτίριο της οδού Θησέως στην Καλλιθέα αμέριμνη. Μετά από λίγο, φαίνεται να βγαίνει πανικόβλητη, τρέχοντας, προς το πλησιέστερο φαρμακείο.

Λίγα δευτερόλεπτα πριν, μια μαυροντυμένη γυναίκα, η οποία μέχρι στιγμής παραμένει ασύλληπτη, της είχε ρίξει βιτριόλι στην είσοδο της πολυκατοικίας όπου εργάζεται, αφού πρώτα είχε κρυφτεί, όπως εικάζεται, στα σκαλιά.

Οι αρχές πάντως δεν αποκλείουν το σενάριο να υπήρχε συνεργός στην επίθεση, ο οποίος βρισκόταν απ’ έξω και ενημέρωσε την δράστη ότι η 34χρονη μπήκε μέσα στο κτίριο μόνη της.

Στο «μικροσκόπιο» το τηλέφωνο της κοπέλας

Σύμφωνα με πληροφορίες, η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Αθηνών θα ζητήσει από την εισαγγελία την άρση του τηλεφωνικού απορρήτου και των διαδικτυακών εφαρμογών που χρησιμοποιεί το θύμα μήπως προκύψει κάποια συνομιλία, κάποιο μήνυμα, οτιδήποτε που να βοηθήσει στις έρευνες.

Πλέον, το ενδιαφέρον στρέφεται στην κατάθεση που θα δώσει η νεαρή κοπέλα όταν το επιτρέψει η κατάσταση της υγείας της. Σύμφωνα με τον δικηγόρο της, το μόνο που θυμάται είναι μάλλον μία μαυροφορεμένη γυναίκα να της επιτίθεται.

Τι αποκάλυψε στον δικηγόρο της

Μιλώντας στο MEGA ο δικηγόρος της, Απόστολος Λύτρας, τόνισε πως η κοπέλα «είναι καμένη σε όλο το πρόσωπο, στο αριστερό χέρι και στο σώμα της. Είναι σε τραγική κατάσταση και σοκαρισμένη. Το πρόσωπό της είναι όλο καμένο. Κάνουν υπερπροσπάθεια οι γιατροί να σώσουν την όρασή της. Η τελευταία ενημέρωση που είχα ήταν ότι σε αυτές τις περιπτώσεις θα υπάρχουν πολλά χειρουργεία και στο μέλλον».

Όπως είπε «την ρώτησα κάποια πράγματα. Το μόνο που ανέφερε ήταν αυτό που ήδη γνωρίζετε, ότι όταν πήγε στην εργασία της να πάρει το ασανσέρ, βγήκε μία μάλλον γυναίκα – δεν είναι σίγουρη – και της πέταξε το καυστικό υγρό στο πρόσωπο και άρχισε να τρέχει. Δεν της είπε κάτι. Δεν υπήρξε διάλογος κανένας» πρόσθεσε.

«Μου είπε ότι πιστεύει ότι ήταν γυναίκα, η οποία αφού της έριξε μεγάλη ποσότητα του υγρού στο πρόσωπό της, άρχισε να τρέχει» επισήμανε ο ίδιος.

«Εμένα μου μετέφερε ότι δεν ξέρει απολύτως τίποτα, δεν είχε διαφορές με κανέναν. Δεν είχε κάποια αντιζηλία. Συνεπώς μου είπε ότι δεν ξέρει τι έχει συμβεί. Θα συμφωνήσω ότι αν γνωρίζει το οτιδήποτε θα πρέπει να το πει και να βοηθήσει τις Αρχές» πρόσθεσε.

Το πρώτο χειρουργείο

Την στιγμή που οι αρχές προσπαθούν να λύσουν το «μυστήριο» της άγριας επίθεσης με βιτριόλι, η 34χρονη κοπέλα νοσηλεύεται στο Θριάσιο νοσοκομείο με πολύ σοβαρά εγκαύματα και με κίνδυνο να χάσει την όρασή της.

Η χειρούργος της, λίγα λεπτά μετά την ολοκλήρωση του πρώτου χειρουργείου στο πρόσωπό της, μίλησε στο MEGA για την πορεία αποκατάστασης των τραυμάτων της νεαρής κοπέλας.

Συγκεκριμένα, ανέφερε πως «αφαιρέσαμε κάποια τμήματα από το νεκρό δέρμα. Υπάρχει μια σειρά που πρέπει να ακολουθηθεί. Καλύψαμε με κάτι που αποκαλούμε τεχνητό δέρμα, αυτό θα τη δώσει μια καλή βάση για την αποκατάστασή της σε δεύτερο χρόνο. Ήταν ένα χειρουργείο που έπρεπε να γίνει. Το βαθύ έγκαυμα πρέπει να χειρουργείται άμεσα».

Σύμφωνα με την ίδια «σήμερα ασχοληθήκαμε με το πρόσωπο γιατί ήταν το πιο βαθύ και το πιο επείγον. Το μάτι της είναι καλύτερα από ό,τι περίμενα, κάθε μέρα αξιολογείται. Η κοπέλα δεν θα γίνει τελείως καλά, το ξέρει και η ίδια και το περιβάλλον της. Το δέρμα είναι ένα όργανο που δεν μπορεί να αποκατασταθεί τελείως».

«Αυτό που θα δει, δεν θα της αρέσει. Δεν θα είναι μια εικόνα με την οποία θα είναι χαρούμενη. Θα υπάρχουν πάντα σημάδια» κατέληξε.

Συγκλονίζουν τα μέλη της οικογένειας της 34χρονης

Την ίδια στιγμή, ο πατέρας και ο αδερφός της νεαρής γυναίκας που δέχτηκε επίθεση με βιτριόλι στην Καλλιθέα, μίλησαν στον τηλεοπτικό σταθμό Star.

«Σταθερή είναι η κατάσταση. Δεν υπάρχει κάτι νεότερο» είπε ο αδερφός της 34χρονης, ενώ τόνισε πως η αδερφή του δεν ξέρει ποιος μπορεί να το έχει κάνει. «Έχω αρχίσει και λυγίζω και δεν μπορώ αυτή την κατάσταση» συνέχισε και συμπλήρωσε πως η γυναίκα δεν έχει θυμηθεί κάτι παραπάνω.

«Έχω δώσει την κατάθεσή μου και τώρα πάω να μπω μέσα να την δω λίγο» συνεχίζει ο άνδρας, ενώ ο πατέρας της γυναίκας σημείωσε πως: «Κάπως βλέπει λίγο θολά. Φαντάσου τι σόι κάψιμο έχει κάνει… Ό,τι είναι να γίνει θα γίνει. Η δουλειά ήταν να μην γίνει καθόλου. Ήταν ένα αστραπιαίο πράγμα, κλάσματα δευτερολέπτων. Κάνει κουράγιο αλλά τι κουράγιο να κάνει».

Η θεία της, φανερά συγκινημένη, δεν μπορεί να πιστέψει τι συνέβη στην ανιψιά της. «Ποιος της το έκανε αυτό; Όσο και να τη μισούσανε, δεν έπρεπε να κάνουν τέτοιο κακό» είπε, ενώ πρόσθεσε πως ο ένοχος πρέπει να πληρωθεί με το ίδιο νόμισμα.

Keywords
Τυχαία Θέματα