Εορτασμός της Ολυμπιακής Ημέρας στον Άγιο Κοσμά παρουσία κορυφαίων αθλητών

17:49 25/6/2020 - Πηγή: To10.gr

Ολυμπιονίκες, πρωταθλητές κόσμου και Ευρώπης, αθλητές και αθλήτριες που έχουν δοξάσει τη χώρα μας, γιόρτασαν την Ολυμπιακή Ημέρα στο δεύτερο σπίτι τους, στο Αθλητικό Κέντρο του Αγίου Κοσμά. Η εκδήλωση εντάχθηκε στο πλαίσιο των εορτασμών των 60 χρόνων από την ίδρυση του αθλητικού κέντρου.

Στο ανοιχτό στάδιο του στίβου είχε στηθεί μία αθλητική γιορτή. Εκατοντάδες μικρά παιδιά είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν 16 Ολυμπιακά Αθλήματα με «δασκάλους» κορυφαίους αθλητές της χώρας.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Υφυπουργός Πολιτισμού

και Αθλητισμού κ. Λευτέρης Αυγενάκης, ο Γενικός Γραμματέας Αθλητισμού κ. Γιώργος Μαυρωτάς, οι βουλευτές κα Αικατερίνη Μονογιού και κ. Κωνσταντίνος Κυρανάκης, ο Δήμαρχος Πειραιά κ.Γιάννης Μώραλης, ο Αντιδήμαρχος Αλίμου κ. Νίκος Αλεξόπουλος, ο Πρόεδρος του Ο.Ν.Α.Δ.Ε.Α. κ. Σωτήρης Κύρκος, ο εκπρόσωπος της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής κ. Γιάννης Καρράς, η εκπρόσωπος της Ε.Θ.Ν.Ο.Α. κα Ντόρα Πάλλη, ο εκπρόσωπος του «ΖΗΣΕ ΑΘΛΗΤΙΚΑ» Διεθνής Μπασκετμπολίστας κ. Δημήτρης Παπανικολάου, εκπρόσωποι Ομοσπονδιών, Φορέων κ.λ.π.
Επίσης παρόντες στην εκδήλωση ήταν ο Γενικός Συντονιστής Διευθυντής του Ο.Α.Κ.Α. κ. Κωνσταντίνος Χαλιορής, η Πρόεδρος του Σ.Ε.Φ. κα Χριστίνα Τσιλιγκίρη και ο Γενικός Συντονιστής Διευθυντής του Σ.Ε.Φ. κ. Παναγιώτης Κουτσογιάννης.

Τιμήσαμε την ημέρα που ιδρύθηκε η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή. Τιμούμε τα αθλητικά ιδεώδη και φροντίζουμε τα παιδιά, οι μικροί πρωταθλητές να γνωρίσουν τα αθλήματα. Οι πρωταθλητές μας αποτελούν πρότυπα για τα παιδιά, τη νέα γενιά, όχι μόνο για τις σπουδαίες διακρίσεις τους αλλά και για τη γενικότερη προσπάθεια τους.

Συγχαρητήρια σε όσους αθλητές μας βρέθηκαν στον «Άγιο Κοσμά» και μύησαν τη νέα γενιά σε αθλήματα όπως και στη Διοίκηση του Αγίου Κοσμά» δήλωσε ο Υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού Λευτέρης Αυγενάκης .
Ο Γενικός Γραμματέας Αθλητισμού Γιώργος Μαυρωτάς ως αθλητής προπονήθηκε στον χώρο και γεμάτος συγκίνηση δήλωσε:

«Είναι ωραίο να βλέπεις στον χώρο του Αγίου Κοσμά μικρά παιδιά παρέα με Ολυμπιονίκες.
Αυτό ακριβώς συμβολίζει η Ολυμπιακή Ημέρα, την συνύπαρξη της επιτυχίας με το όνειρο για την επιτυχία».
Η αθλητική γιορτή διήρκησε τρεις ώρες και όλοι οι προσκεκλημένοι έφυγαν με τις καλύτερες εντυπώσεις. Οι αθλητές που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα ήταν δεκάδες. Ανάμεσα σε αυτούς πολλοί ολυμπιονίκες, ο ασημένιος και χάλκινος Ολυμπιονίκης της Κωπηλασίας Βασίλης Πολύμερος,οι «ασημένιες» πολίστριες του 2004, Βούλα Κοζομπόλη, Εύη Μωραϊτίδου, Γεωργία Ελληνάκη, ο «ασημένιος» κολυμβητής του 2016 Σπύρος Γιαννιώτης, οι «ασημένιοι» αρσιβαρίστες Βαλέριος Λεωνίδης (1996) και Βίκτωρ Μήτρου (2000), Βιργινία Κραβαριώτη και η Εύα Χριστοδούλου, η Χρύσα Μπισκιτζή (κωπηλασία), και η Νέρυ Νιαγκουάρα (κολύμβηση), Βούλα Ζυγούρη, Μαρία Τσουρή καθώς και ο πρωταθλητής του «Euro 2004» Τάκης Φύσσας, ο διεθνής καλαθοσφαιριστής Δημήτρης Παπανικολάου κ.α.

Δίπλα σε αυτούς βρέθηκαν και ενεργεία πρωταθλητές μας που συνεχίζουν να προπονούνται ή να μένουν στον Άγιο Κοσμά, όπως ο «χρυσός» ολυμπιονίκης της γυμναστικής Λευτέρης Πετρούνιας, οι «χάλκινοι» ολυμπιονίκες της ιστιοπλοΐας Τάκης Μάντης και Παύλος Καγιαλής, ο παγκόσμιος πρωταθλητής της ποδηλασίας Χρήστος Βολικάκης, η τριταθλήτρια κόσμου Νικόλ Κυριακοπούλου, ο πρωταθλητής κολύμβησης Kristian Golomeev,οι Ολυμπιονίκες συγχρονισμένης κολύμβησης Ευαγγελία Πλατανιώτη και Εβελίνα Παπάζογλου και οι Εθνικές Ομάδες Υδατοσφαίρισης Ανδρών και Γυναικών, η τριταθλήτρια κόσμο στην ξιφασκία Δώρα Γκουντούρα, η δευτεραθλήτρια Ευρώπης Μαρία Μπελιμπασάκη, οι παραολυμπιονίκες Γρηγόρης Πολυχρονίδης, Γιάννης Κωστάκης, Κέλλυ Λουφάκη κ.α.

Η Ημέρα είναι αφιερωμένη στους εμπνευστές των σύγχρονων Ολυμπιακών Αγώνων. Από μια τέτοια γιορτή δεν θα μπορούσαν να λείπουν οι πραγματικοί πρωταγωνιστές, οι αθλητές μας. Ένα μεγάλο ευχαριστώ στον Υπουργό μας Λευτέρη Αυγενάκη για την αμέριστη βοήθεια του, στον Γενικό Γραμματέα Αθλητισμού Γιώργο Μαυρωτά για την άψογη συνεργασία και στους εργαζόμενους του Αθλητικού Κέντρου για την ομαδική δουλειά» δήλωσε η Πρόεδρος του Εθνικού Αθλητικού Κέντρου Νεότητας Αγίου Κοσμά κα Μερόπη Μοσχογιάννη.

Την εκδήλωση συντόνισε η βραβευμένη με το ανώτατο βραβείο του Ιδρύματος Μπότση, δημοσιογράφος Σπυριδούλα Σπανέα και συνεργάστηκαν οι Ε.Ο.Ε, ΕΘΝ.Ο.Α, Διεθνές Κέντρο Ολυμπιακής Εκεχειρίας, Σύλλογος Ολυμπιονικών, Σύλλογος Συμμετασχόντων σε Ολυμπιακούς Αγώνες καθώς και τα προγράμματα της ΓΓΑ, «Be Active» και «Ζήσε Αθλητικά».

Η οργάνωση και ο συντονισμός της εκδήλωσης έγινε από τα μέλη της Επιτροπής Διοίκησης του ΕΑΚΝ Αγίου Κοσμά:

Χρύσα Μπισκιτζή Έφορος Εκδηλώσεων και Εγκαταστάσεων
Πέτρος Γαλάνης Μέλος Επιτροπής Διοίκησης
Γεωργία Ελληνάκη Μέλος Επιτροπής Διοίκησης
Σπύρος Γιαννιώτης Γραμματέας Επιτροπής Διοίκησης
Τις δράσεις στήριξαν με την προσφορά τους οι εταιρείες 3Ε & Dole Hellas.

Keywords
Τυχαία Θέματα