Εκτεθειμένοι Δέδες και ΕΠΟ: Τι αποκάλυψε ο Μπραουδάκης για τον φάκελο του τελικού

20:55 28/6/2020 - Πηγή: To10.gr

ΕΠΟ το… μεγαλείο σου. Για ακόμα μια φορά η ομοσπονδία του Βαγγέλη Γραμμένου εκτίθεται στα μάτια όλου του κόσμου. Και για ένα… καπρίτσιο και μια κόντρα με τον υφυπουργό Αθλητισμού, Λευτέρη Αυγενάκη, κάνει διεθνώς ρεζίλι την Ελλάδα, προσπαθώντας να της στερήσει μια μεγάλη ευκαιρία που έχει μπροστά της. Τη διεξαγωγή ενός ευρωπαϊκού τελικού, που μέχρι και πριν από δέκα μέρες έμοιαζε δεδομένη. Είτε για το 2022, είτε για το 2023.

Η Ελλάδα είχε καταθέσει

έναν πλήρη φάκελο για την υποψηφιότητα της για να πάρει τον τελικό του Conference League 2022 ή 2023 και να τον διοργανώσει στο Παγκρήτιο του Ηρακλείου. Ένας φάκελος που είχε λάβει τα συγχαρητήρια του επικεφαλής της επιτροπής αξιολόγησης της UEFA, ο οποίος είχε στείλει συγχαρητήριο μέιλ στον εκτελεστικό γραμματέα της ΕΠΟ Αλέξη Δέδε.

Κι όμως, ο ίδιος ο Αλέξης Δέδες με δηλώσεις του τόνισε πως εισηγήθηκε να αποσύρει η Ελλάδα την υποψηφιότητά της επειδή… θα χάσει, όπως υποστηρίζει, από την Αλβανία. Δηλώσεις που ήρθαν μία μέρα μετά την επικοινωνία του Αλέξη Δέδε με τον διευθυντή επικοινωνίας του υφυπουργείου Αθλητισμού, Βαγγέλη Μπραουδάκη, στον οποίο ο Δέδες είχε πει πως τρία μέλη της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΕΠΟ (τα οποία μάλιστα κατονόμασε) ήταν εκείνα που του ζήτησαν να αποσύρει την υποψηφιότητα της Ελλάδας. Απίστευτα πράγματα από την ΕΠΟ, λίγους μόνο μήνες πριν την εκδήλωση για την κλήρωση του Champions League και του Europa League που θα γίνει στη χώρα μας. Μια κίνηση που στερεί πολλά προνόμια από την Ελλάδα, η οποία προσπαθεί να μπει και πάλι στον ποδοσφαιρικό… χάρτη, αλλά τις βάζει τρικλοποδιές η ίδια η Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία!

Ο Βαγγέλης Μπραουδάκης μίλησε πριν λίγο στον Real FM, αποκάλυψε όλα όσα έχουν συμβεί το τελευταίο τριήμερο και απόρησε και ο ίδιος με τις δηλώσεις του Δέδε που άλλα έλεγε σε εκείνον και άλλα είπε δημόσια.

«Η είδηση είναι εξαιρετικά δυσάρεστη. Η διοργάνωση οποιουδήποτε τελικού στην Ελλάδα, όπως και η ανάθεση της κλήρωσης του Europa League και του Champions League, είναι μια πολυ ευχάριστηση είδηση. Μας βάζει στον χάρτη, δείχνει ότι μας υπολογίζουν. Υπάρχουν οικονομικά και τουριστικά οφέλη. Εκτιμώ ότι δεν υπάρχει εισήγηση του κυρίου Δέδε. Ο κύριος Δέδες στη συνέντευξη που έδωσε παίρνει την ευθύνη πάνω του, την ώρα που σε δύο τηλεφωνικές επικοινωνίες που είχαμε, μου είπε ότι ο ίδιος δεν έχει πάρει κάποια απόφαση, αντιθέτως τρία μέλη της Εκτελεστικής Επιτροπής του είπαν ότι πρέπει να αποσυρθεί η υποψηφιότητα. Την ώρα που είμαστε το φαβορί», είπε αρχικά ο Βαγγέλης Μπραουδάκης και στη συνέχεια μίλησε για τον φάκελο της Ελλάδας.

«Το ζήτημα είναι ότι ο φάκελος έχει κλείσει από 15 Ιουνίου και 4 μέρες μετά, ο κύριος Δέδες που ειναι επικεφαλής της ομάδας εργασίας, πήρε μέιλ από τον επικεφαλής της επιτροπής αξιολόγησης της ΟΥΕΦΑ. Ένα μέιλ που έδινε συγχαρητήρια για τον φάκελο και για το πόσο πλήρης είναι. Διάβασα με έκπληξη ότι είναι δική του εισήγηση. Μου είπε ότι τρία μέλη της Εκτελεστικής Επιτροπής του είπαν να διερευνήσει την κατάσταση για να αποσυρθεί η υποψηφιότητα. Μου είπε και τα ονόματά τους. Τον ρώτησα γιατί και μου είπε δεν καταλαβαίνεις; Η απόσταση απ’ αυτά που είπε σε μένα με αυτά που δήλωσε είναι πολύ μεγάλη. Είναι η μέρα με τη νύχτα. Εδώ δε μιλάμε για κάτι απλό. Είναι εθνική υπόθεση ένας ποδοσφαιρικός τελικός. Υπόθεση για τη χώρα ολόκληρη. Έρχονται πολλά οφέλη για τη χώρα. Το γιατί ο κύριος Δέδες από τις 19 του μήνα που πήρε μέιλ από τον επικεφαλής της αξιολόγησης, μέχρι σήμερα που πήρε την ευθύνη πάνω του, άλλαξε έτσι γνώμη, κάνει τον καθένα να μπορεί να σκεφτεί οτιδήποτε. Δε θέλω να πιστέψω ότι είναι θέμα κόντρας με τον κ. Αυγενάκη. Ακόμα κι αν είναι έτσι, είναι δυνατόν ένας ευρωπαϊκός τελικός να γίνεται μέτρο πίεσης; Παιχνίδι; Δε θέλω καν να το σκέφτομαι, Το ότι οτιδήποτε συμβαίνει, οποιαδήποτε αλλαγή του νοικοκυρέματος και τρης διαφάνειας που προσπαθούμε, προκαλεί αντιδράσεις. Το βλέπετε όλοι. Το αν υπάρχει καλή συνεργασία με την ΟΥΕΦΑ και τη ΦΙΦΑ το βλέπετε απ’ την κληρωση των ευρωπαϊκων διοργανώσεων στο Νιάρχος. Οσοι ενημερώνονται έχουν κρίση και μπορούν να καταλάβουν».

Όσον αφορά την κατάσταση στο Παγκρήτιο και τις εργασίες που πρέπει να γίνουν, ο Βαγγέλης Μπραουδάκης ανέφερε: Γνωρίζουμε την κατάσταση στο Παγκρήτιο. Είναι ζήτημα διαδικασιών και ταχύτητας του Δήμου Ηρακλείου να γίνουν τα έργα. Δεν παίζει ρόλο όμως αυτό. Ο φάκελος είναι πλήρης. Το λέει η ΟΥΕΦΑ. Δεν το λέω εγώ. Ο φάκελος έκλεισε στις 15 Ιουνίου. Στη συνέχεια τα όποια έργα επιβάλλονται να γίνουν στο γήπεδο, είναι ενέργειες σε μεταγενέστερο χρόνο. Όχι τώρα.

Keywords
Τυχαία Θέματα