Δύο μέτρα και δύο σταθμά απ’ τον Κλάτενμπεργκ: Άλλο Λίβερπουλ, άλλο… Ινσούα

17:06 22/9/2020 - Πηγή: To10.gr

Άλλα λέει στις 14 Σεπτεμβρίου, άλλα στις 22 Σεπτεμβρίου. Άλλα υποστήριζε όταν μιλούσε για ματς της Premier League και συγκεκριμένα της Λίβερπουλ, άλλα όταν μίλησε για παιχνίδι της ΑΕΚ. Δύο μέτρα και δύο σταθμά από τον κύριο Κλάτενμπεργκ. Από τον αρχιδιαιτητή της ΚΕΔ, που βγήκε σήμερα για να μας… πείσει πως δεν τρέχει και τίποτα που ο Ινσούα

έπιασε την μπάλα με το χέρι.

Και πως σωστά ο διαιτητής δεν έδωσε δεύτερο πέναλτι υπέρ του Παναιτωλικού. Βέβαια, για όσους δεν έχουν κοντή μνήμη, ο Μαρκ Κλάτενμπεργκ βγαίνει εκτεθειμένος. Διότι πριν από οχτώ μέρες έλεγε πως η λέξη «σκόπιμο» έχει καταργηθεί. Ή υπάρχει πέναλτι σε χέρι εντός περιοχής ή δεν υπάρχει.

Σήμερα άλλαξε γνώμη και μας είπε ότι τελικά υπάρχει η σκοπιμότητα. Προκειμένου να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα των διαιτητών του. Που βλέπουν, αλλά δε σφυρίζουν. Εκείνων που έδειξαν από το ξεκίνημα που θα πάει το πράγμα – και – φέτος. Αδιαφορώντας ακόμα και για το VAR.

Τι είπε ο Κλάτενμπεργκ για το χέρι του Ινσούα; Διαβάστε, πριν σας θυμίσουμε τι έλεγε πριν λίγες μέρες.

«Στο 73ο λεπτό συμβαίνει μια ασυνήθιστη περίπτωση, όταν μετά την απώλεια ενός πέναλτι από την ομάδα του Παναιτωλικού, ένας ποδοσφαιριστής της ΑΕΚ (σ.σ. Ινσούα) στον πανηγυρισμό του τερματοφύλακά του, κατά λάθος αγγίζει την μπάλα με το χέρι. Η ΚΕΔ στηρίζει πλήρως την απόφαση του διαιτητή για συνέχεια του παιχνιδιού, καθώς πρόκειται για τυχαίο παίξιμο της μπάλας με το χέρι στον πανηγυρισμό του αμυνόμενου με τον τερματοφύλακά του. Οι κανόνες του ποδοσφαίρου σε παράπτωμα όταν ποδοσφαιριστής αγγίζει με πρόθεση την μπάλα με το χέρι του, συμπεριλαμβανόμενης της κίνησης του χεριού προς την μπάλα και η ΚΕΔ δεν θεωρεί ότι αυτή η ενέργεια έγινε με πρόθεση», ανέφερε ο Κλάτενμπεργκ.

Εδώ λοιπόν μιλάει για πρόθεση ο Βρετανός. Για σκοπιμότητα. Μάλιστα. Πάμε να δούμε τι έλεγε στη Daily Mail στις 14 Σεπτεμβρίου; Πριν από μόλις 8 μέρες; Πάμε…

«Ο Μάικλ Όλιβερ ήταν 100 τοις εκατό σωστός στον καταλογισμό του πρώτου πέναλτι της Λίβερπουλ όταν το σουτ του Σαλάχ εκτρέπεται από το μηρό του αμυντικού του Λιντς Ρόμπιν Κοχ και χτυπά πάνω στο χέρι του. Ας ξεκαθαρίσουμε ένα πράγμα – και δεν μπορώ να πιστέψω ότι οι άνθρωποι εξακολουθούν να μιλούν γι ‘αυτό δύο χρόνια αργότερα – αλλά η λέξη «σκόπιμη» έχει αφαιρεθεί από τους νόμους του παιχνιδιού.

Δεν έχει σημασία ότι ο Koch δεν χτύπησε σκόπιμα την μπάλα, το χέρι του ήταν απλωμένο και σε αφύσικη θέση. Δεν έχει σημασία επίσης ότι η μπάλα είχε παραμορφωθεί πριν χτυπήσει το χέρι του. Ο Κοχ είχε ρίξει το σώμα του στο σούτ και ανέλαβε τον κίνδυνο. Γι ‘αυτό τώρα βλέπετε πολλούς αμυντικούς να πλησιάζουν σε τέτοιες καταστάσεις με τα χέρια τους πίσω από την πλάτη τους».

Δεν έχει σημασία ότι ο Koch της Λιντς λοιπόν δεν χτύπησε σκόπιμα την μπάλα στο ματς με τη Λίβερπουλ. Αλλά έχει σημασία ότι ο Ινσούα δεν χτύπησε σκόπιμα την μπάλα (που μάλλον… σκόπιμα τη χτύπησε).

Άλλο Λίβερπουλ και άλλο ΑΕΚ λοιπόν. Αυτό μας λέει φόρα παρτίδα ο Μαρκ Κλάτενμπεργκ. Κι είμαστε ακόμα στην αρχή…

Keywords
Τυχαία Θέματα