Ασταμάτητος Τσιτσιπάς, νίκησε τον Χουρκάτς και προκρίθηκε στους «8»

Πιστός στο ραντεβού του με τον Νόβακ Τζόκοβιτς ήταν ο Στέφανος Τσιτσιπάς.

Ο Έλληνας τενίστας έκαμψε με δυσκολία την αντίσταση του Πολωνού Χιούμπερτ Χουρκάτς (2-1 σετ) και «έκλεισε» για πρώτη φορά στην καριέρα το εισιτήριο για τα προημιτελικά του  Masters της Σανγκάης, εκεί όπου θα τον περιμένει ο Σέρβος θρύλος του παγκόσμιου τένις.

Σε μια μονομαχία που διήρκεσε 2.13′, ο Τσιτσιπάς κέρδισε του 22χρονου Χουρκάτς με 7-5, 3-6, 7-6 (5) και πήρε την πρόκριση για την επόμενη φάση της διοργάνωσης. Στο 1ο σετ,

πάντως, ο Πολωνός διατηρούσε συνεχώς το προβάδισμα, με τον 21χρονο, όμως, να καταφέρνει να ισοφαρίσει σε 5-5 και εν τέλει να προηγηθεί με 5-6 κάνοντας το μοναδικό μπρέικ του σετ.

Με τον … αέρα του μπρέικ θα φτάσει στο 5-7 και θα κάνει 1-0.

Στο δεύτερο σετ, ο Πολωνός μπήκε με περισσότερη αυτοπεποίθηση, έκανε μπρέικ στο 2-0 και τελικά έφτασε στη νίκη με 6-3 για να ισοφαρίσει σε 1-1 τα σετ.

Τα πάντα κρίθηκαν στο τρίτο και τελευταίο σετ, εκεί όπου οι δυο τενίστες έδωσαν γεροί μάχη. Ο Στέφανος είχε συνεχώς το προβάδισμα, όμως ο Χουρκάτς δεν τον άφηνε να πάρει… ανάσα.

Το παιχνίδι τελικά οδηγήθηκε στο tie break, εκεί όπου ο Έλληνας τενίστας ήταν πιο ψύχραιμος, προηγήθηκε με 6-3 και παρά την τελευταία αντεπίθεση του Πολωνού (6-5) κατάφερε να πάρει τη νίκη.

Keywords
Τυχαία Θέματα