Άρης – ΠΑΣ Γιάννινα 2-2 : Ματσάρα στο «Βικελίδης»

17:55 27/9/2020 - Πηγή: To10.gr

Φοβερό ματς στο «Κλεάνθης Βικελίδης» με τη… μπίλια να κάθεται τελικά στην ισοπαλία (2-2)! Άρης και ΠΑΣ Γιάννινα τα έδωσαν όλα, στα πλαίσια της 3ης αγωνιστικής της Super League, με αποτέλεσμα να μοιραστούν βαθμούς και εντυπώσεις.

Η αναμέτρηση είχε τρελό ρυθμό και πανέμορφα γκολ. Οι Γιαννιώτες επέστρεψαν στα μεγάλα σαλόνια του ελληνικού ποδοσφαίρου και ευτύχησαν να προηγηθούν με 2-0

στο Βικελίδης. Νάουμετς και Παντελάκης σημείωσαν τα τέρματα του ΠΑΣ, που αιφνιδίασαν τον Άρη. Η ομάδα της Θεσσαλονίκης όμως αντέδρασε και βρήκε τις απαντήσεις στο δεύτερο μέρος.

Ο Άκης Μάντζιος έκανε ντεμπούτο στον «κίτρινο» πάγκο, διαδεχόμενος τον Μίκαελ Ένινγκ, με τον Άρη να φτάνει στην ισοφάριση. Φετφατζίδης και Ματίγια με υπέροχα τέρματα «έσωσαν» τον βαθμό για τους γηπεδούχους. Έτσι, μετά από τρεις αγωνιστικές, ο Άρης είναι στην κορυφή με 7 βαθμούς.

Το ματς

Το πρώτο ημίχρονο στο Βικελίδης ήταν πολύ δυνατό, με τις δυο ομάδες να δημιουργούν αρκετές φάσεις και τους τερματοφύλακες να έχουν… μπόλικη δουλειά.

Την πρώτη τελική, την είχαμε στο 6ο λεπτό και ήταν για τον ΠΑΣ Γιάννινα. Ο Πίρσμαν έκανε το σουτ, με τη μπάλα να περνάει άουτ. Τέσσερα λεπτά αργότερα, ο Άρης απάντησε στην ευκαιρία των Γιαννιωτών. Ο Ματίγια είχε ένα ωραίο σουτ, με τον Χουτεσιώτη να του λέει «όχι».

Στο 15΄, ο ΠΑΣ έγραψε το 0-1 με εξαιρετικό τρόπο. Η μπάλα στρώθηκε στον Νάουμετς, με τον Ουκρανό παίκτη να τη στέλνει στις… αράχνες. Ήταν τρομερό το σουτ του Νάουμετς, με τον Κουέστα να μη μπορεί να αντιδράσει. Στη συνέχεια, ο Άρης πίεσε και είχε μια αρκετά καλή στιγμή με τον Φετφατζίδη. Ο Έλληνας μεσοεπιθετικός επιχείρησε το σουτ από το ύψος του πέναλτι, με τον Χουτεσιώτη να αποκρούει εντυπωσιακά.

Στο 22ο λεπτό, ήρθε η απόλυτη ψυχρολουσία για τον Άρη. Οι Γιαννιώτες εκτέλεσαν το κόρνερ, ο Κουέστα έκανε κάκιστη έξοδο και ο ΠΑΣ πήρε προβάδισμα δύο τερμάτων στην αναμέτρηση του Βικελίδης. Ο Εραμούσπε έκανε την κεφαλιά και ο Παντελάκης προ κενής εστία σκόραρε για τους φιλοξενούμενους.

Ο Άρης έψαξε το γκολ για να ξαναμπεί στο παιχνίδι, με τους Ρόουζ (29΄) και Μπερτόλιο (34΄) να μην καταφέρνουν να σκοράρουν. Την τελευταία ευκαιρία στο πρώτο μέρος την είχε και πάλι η ομάδα της Θεσσαλονίκης, με τον Μπρούνο Γκάμα να εκτελεί φάουλ και η μπάλα να καταλήγει δίπλα από το δοκάρι του Χουτεσιώτη.

Στο δεύτερο ημίχρονο, ο Άρης μπήκε αποφασισμένος. Ενα λεπτό μετά την ευκαιρία του Ρόουζ, η ομάδα του Άκη Μάντζιου βρήκε το γκολ με τον Φετφατζίδη στο 48ο λεπτό. Ο Μπερτόλιο έκανε ωραία πάσα και ο Έλληνας παίκτης με τρομερό πλασέ, έστειλε τη μπάλα στη γωνία του Χουτεσιώτη.

Στα επόμενα λεπτά, ο Άρης προσπάθησε να βρει το γκολ της ισοφάρισης, με τον ΠΑΣ να «παγώνει» το ματς. Οι «κίτρινοι» πατούσαν πιο εύκολα την περιοχή των Γιαννιωτών, αλλά δεν έβρισκαν φάσεις για γκολ. Στο 63΄, έγινε ωραίο γύρισμα στον Μπερτόλιο, με τον Αργεντινό να πιάνει… αέρα.

Στο 67΄ η αναμέτρηση ήρθε στα ίσια και πάλι με υπέροχο τέρμα. Με απίστευτη εκτέλεση φάουλ, ο Ματίγια ισοφάρισε για την ομάδα του Άκη Μάντζιου.

Στη συνέχεια, έπεσε ο ρυθμός του ματς, με τον Άρη όμως να διατηρεί την κατοχή της μπάλας. Η επόμενη τελική ήρθε στο 84΄, με τον Παμλίδη να κάνει το σουτ και τον Κουέστα να μπλοκάρει.

Στα επόμενα λεπτά δεν άλλαξε κάτι, με την ισοπαλία (2-2) να είναι το τελικό αποτέλεσμα στην αναμέτρηση του Βικελίδης.

Το κλειδί: Το γρήγορο γκολ του Φετφατζίδη στο δεύτερο μέρος. Ο Άρης βρήκε αυτό που ήθελε και έσωσε τουλάχιστον τον βαθμό.

Το 10άρι: Ο Ματίγια. Ήταν σχεδόν παντού στην αναμέτρηση και ήταν και ο άνθρωπος που έφερε το ματς στα ίσια. Με τρομερή εκτέλεση φάουλ.

Στον πάγκο: Ο Κουέστα. Δεν ήταν σε καλή μέρα ο γκολκίπερ του Άρη, έχοντας και την κάκιστη έξοδο στο δεύτερο γκολ του ΠΑΣ.

Γιατί κόουτς: Ο Άκης Μάντζιος δικαιώθηκε με την επιλογή του Τζέγκο στο δεύτερο ημίχρονο. Ο Άρης ανέβασε στροφές, έχοντας πιο γρήγορο άξονα.

Κίτρινες: Φετφατζίδης (43΄), Τζέγκο (78΄), Ρόουζ (83΄), Μαντσίνι (86΄) / Κάστρο (46΄), Κατράλης (55΄), Παντελάκης (66΄), Εραμούσπε (72΄), Πέερσμαν (90΄)

ΑΡΗΣ (Α. Μάντζιος): Κουέστα, Ροζ, Ντάτκοβιτς(46′ Τσέγκο), Δεληζήσης, Γκάνεα, Σάσα(64′ Μαντσίνι), Ματίγια, Γκάμα, Μπερτόλιο(76′ Mάνος), Φετφατζίδης, Λόπεθ

ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ (Α. Γιαννίκης): Χουτεσιώτης, Σάλιακας, Πίρσμαν, Εραμούσπε, Παντελάκης, Νάουμετς(46′ Κάστρο), Σιόντης, Παμλίδης(87′ Λιάσος), Καρτάλης(63′ Ντομίνγκες), Κριζμάν, Λέο (56′ Λώλης)

Keywords
Τυχαία Θέματα