Αποκάλυψη: Το μαγειρείο της «Εξυγίανσης» για 15 ομάδες στη Super League μέσω Διαιτητικού Δικαστηρίου

16:03 9/8/2020 - Πηγή: To10.gr

Εκδικάζονται αύριο, Δευτέρα 10/08/2020, στο Διαιτητικό Δικαστήριο Ποδοσφαίρου της ΕΠΟ οι προσφυγές του Απόλλωνα Σμύρνης και της Ξάνθης κατά της απόφασης της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΕΠΟ με την οποία ορίστηκε η διεξαγωγή των δυο αγώνων μπαράζ στις 22 και στις 29 Αυγούστου, με έπαθλο τη συμμετοχή στο πρωτάθλημα της Super League

1 της σεζόν 2020-21.

Για να φτάσει αυτή η ΕΠΟ στον ορισμό των αγώνων υπενθυμίζεται ότι χρειάστηκε να «ξεπεράσει την αναδιάρθρωση – μαϊμού» του Διακοφώτη και της παρέας του, οι οποίοι «ξύπνησαν ένα πρωί» και πρότειναν Super League 1 δεκαπέντε (!!!) ομάδων, με την παραμονή της Ξάνθης και τον προβιβασμό του Απόλλωνα, χωρίς αγώνες μπαράζ. Ω, τι σύμπτωση, ό,τι ζητά η Ξάνθη και ο Απόλλωνας… φίλα προσκυνημένοι και οι δυο στις συμμαχικές δυνάμεις.

Την αιτιολογία της παρέας Διακοφώτη «τα μπαράζ είναι άκυρα, δεν μπορούν να διεξαχθούν μετά τις 2 Αυγούστου 2020 (ενώ το Κύπελλο για την ίδια παρέα μια χαρά μπορούσε στις 30 Αυγούστου) συνεπώς οι δύο ομάδες δεν πρέπει να αγωνιστούν» ενστερνίζονται και οι προσφυγές των δύο ενδιαφερόμενων ΠΑΕ, ενώ αυτή των Χανίων είναι σε εντελώς διαφορετικό μήκος κύματος.

Θρυλείται ότι η σύνθεση του Διαιτητικού Δικαστηρίου Ποδοσφαίρου θα είναι η γνωστή (Διονυσία Μπιτζούνη, Ιωάννα Μαργέλου – Μπουλταδάκη και ένας εκ των Χρήστου, Κατσιάνης ή Κυριάκου Φώσκολου), ενώ τη νομική εκπροσώπηση της Ξάνθης έχει αναλάβει η δικηγόρος Αθηνών κα Ρίζου, μόνιμη δικηγόρος του κ. Μελισσανίδη και, σύμφωνα με τον αστικό μύθο, με εξαιρετικές κοινωνικές σχέσεις με τη σύνθεση του Διαιτητικού Δικαστηρίου, ειδικά με την κα Μαργέλου.

Υπενθυμίζεται, ότι η ίδια σύνθεση του Δικαστηρίου αποφάσισε υπέρ των τροποποιήσεων του καταστατικού της ΕΠΟ για τη διεξαγωγή των εκλογών, την ώρα που το αρμόδιο Ειρηνοδικείο είχε αρνηθεί την έγκριση, επειδή οι αιτιολογίες που επικαλείται η ΕΠΟ είναι απλώς… νομικά παρανοϊκές. Δεν είναι καταπληκτικό;

Η Super League 1 άσκησε παρέμβαση υπέρ της απόφασης της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΕΠΟ, αλλά, όπως όλα δείχνουν, για τα μάτια του κόσμου αφού στην πιάτσα ακούγεται από μέρες ότι το θέμα έχει «καθαρίσει» και έτσι τα οποία νομικά επιχειρήματα δεν έχουν καμία ιδιαίτερη πιθανότητα επιτυχίας.

Τι θα εξελιχθεί, στην ουσία, αύριο στα γραφεία της ΕΠΟ; Το τρίτο μέρος ενός σχεδίου που έχει εκκολαφθεί το προηγούμενο χρονικό διάστημα της διακοπής των πρωταθλημάτων και με διάφορες εναλλακτικές επιχειρήθηκε να υλοποιηθεί πρώτα στη Super League 1 και μετά στην ΕΠΟ, χωρίς επιτυχία.

Τι προβλέπει το σχέδιο; Την αναδιάρθρωση της Super League 1 είτε με δεκάεξι (16), είτε με δεκαπέντε (15) ομάδες, χωρίς την απολύτως αναγκαία τροποποίηση της προκήρυξης, καθώς, λόγω της τροπολογίας Αυγενάκη, αυτή για να εγκριθεί χρειάζεται τα ¾ των μελών του συνεταιρισμού.

Στο πρώτο σχέδιο (16 ομάδες) είτε θα κέρδιζε την παραμονή του ο Πανιώνιος, είτε θα υποβιβάζονταν και θα προβιβάζονταν και η τρίτη της βαθμολογίας της Super League 2 (Χανιά).

Το δεύτερο σχέδιο με τις δεκαπέντε (15 ομάδες), όπως το εισηγήθηκε ο Διακοφώτης (μόνιμος συνομιλητής του Σαββίδη και του Μελισσανίδη) ήταν πάντα το επιθυμητό σενάριο της εξυγίανσης (Μελισσανίδη-Σαββίδη) που διαχειρίζεται όπως θέλει και τη συμφέρει το ελληνικό ποδόσφαιρο. Είναι αυτό που επεδίωκε και αυτό που τελικά θα κριθεί αύριο ενώπιον του Δικαστηρίου. Ο Αλαφούζος φέρεται να έχει πάρει αποστάσεις από αυτή τη μεθόδευση. Κυρίως και πάνω από όλα θα είναι μια τεράστια προσωπική ήττα και άδειασμα του Προέδρου της Super League1, Λεωνίδα Μπουτσικάρη που τυγχάνει αντιπρόεδρος της ΠΑΕ Παναθηναϊκός. Ο κ. Μπουτσικάρης εξελέγη με την στήριξη της εξυγίανσης, που είναι όμως η ίδια που τον πριονίζει και τον «θυσιάζει σαν άλλη Ιφιγένεια» με κάθε ευκαιρία στον βωμό των επιδιώξεών της παλιό παρέας. Μία με αφορμή τη μη επικύρωση των play out και μία τώρα με το καινοφανές των 15 ομάδων!!!! Άραγε πως θα κάνει αυτό το πρωτάθλημα ο Πρόεδρος της Λίγκας με μονό αριθμό ομάδων; Μια ομάδα θα έχει ρεπό πάντα; Παγκόσμιος περίγελος…

Αλλά η εξυγίανση που κινεί τα νήματα γνώριζε ότι στην ψηφοφορία στη Λίγκας θα έχανε, όμως δεν την πείραξε. Αντίθετα, καλύφθηκε πίσω από την τήρηση της προκήρυξης, έπαιξε τον ρόλο του θεσμικού εγγυητή και απέφυγε μια σύγκρουση, ακόμα και με την UEFA που πήρε ξεκάθαρη θέση. Καθώς τυχόν ευθεία σύγκρουση μετά τα τραγελαφικά του Κυπέλλου  θα την εξέθετε ανεπανόρθωτα την ίδια και τον σχεδιασμό της. Τα στελέχη της όμως δεν έπαψαν στιγμή  να διακηρύσσουν ότι «θα καθαρίσουν την υπόθεση στο Διαιτητικό Δικαστήριο, με την καλή σύνθεση». Εκεί που κανείς δεν θα μπορεί να κατηγορήσει τους λαγούς- Διακοφώτηδες… Εκεί που οι ανώτατοι δικαστές δεν έχουν να χάσουν τίποτα! Άραγε δεν έχουν να χάσουν τίποτα…;

Την ίδια ενόραση είχαν και οι δυο ενδιαφερόμενες ομάδες που από καιρό «ομολογούν» στην πράξη τον σχεδιασμό. Ο Απόλλωνας, μοναδική ομάδα SL2 που ποτέ δεν ξεκίνησε προπονήσεις μετά τον Κορονοϊό, άρχισε ήδη να κλείνει συμφωνίες με ποδοσφαιριστές της Α΄ Εθνικής κατηγορίας, μεταξύ των οποίων και 4-5 της Ξάνθης, 1-2 του Πανιωνίου βέβαιος ων- και διαβεβαιωμένους-  ότι θα αγωνίζεται στην πρώτη κατηγορία.

Η Ξάνθη διέλυσε την ομάδα της, διατήρησε 6-7 ποδοσφαιριστές των τμημάτων υποδομής, έδιωξε και τον τεχνικό της διευθυντή για διακοπές Χαλκιδική και ενώ στις 21 Αυγούστου είχε ορίσει έκτακτη Γ.Σ. με θέμα την πιθανή θέση της εταιρείας σε εκκαθάριση, όρισε νέα για τις 24.08.2020 με θέμα την αύξηση κατά 2.000.000 ευρώ του μετοχικού κεφαλαίου.

Το σχέδιο διαβιβάστηκε γραμμένο στον Διακοφώτη μαζί με τις αιτιολογίες, αυτός το κατέθεσε στην Εκτελεστική Επιτροπή της ΕΠΟ οι υπόλοιποι σφουγκοκωλάριοι της εξυγίανσης το ψήφισαν, αλλά την πλειοψηφία των ¾ δεν την έλαβε. Αυτή η εξέλιξη ήταν μια καλοστημένη παράσταση με την υψηλή εποπτεία της ΑΕΚ και τη συνδιαχείριση με τον ΠΑΟΚ, η πρώτη πράξη του έργου.

Η αποτυχία να συγκεντρωθούν τα απαιτούμενα ¾ των ψήφων (9 υπέρ, 8 κατά) δεν πτόησε του εξυγιαντές. Αντίθετα, αυτό, ακριβώς, επεδίωκαν. Και τη δυναμική της πρότασης να καταδείξουν και την ΕΠΟ να μην εκθέσουν περαιτέρω στην UEFA και στην Κυβέρνηση με μια πολύ δύσκολη και σαφώς παράνομη απόφαση αναδιάρθρωσης. Οι ίδιοι «έστησαν» τον Γραμμένο και τους λοιπούς σε αντίθετη ψήφο, για να μην εγκριθεί η πρόταση Διακοφώτη, αλλά να τεθεί η απαραίτητη υποθήκη για την προσφυγή στο Διαιτητικό Δικαστήριο.

Η απόφαση της ΕΠΟ «δικαίωσε» τη Λίγκα, επιβεβαίωσε την σταθερή ομόφωνη θέση της κατά της τροποποίησης της προκήρυξης της και, ταυτόχρονα, έδωσε στο πιάτο την αιτιολογία που ζητούσαν και επεδίωκαν οι εξυγιαντές, ώστε να απευθυνθούν στο Διαιτητικό Δικαστήριο όχι με αίτημα την τροποποίηση των προκηρύξεων, αλλά την ακύρωση της απόφασης της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΕΠΟ, υπόθεση ευκολότερη να την κερδίσει κανείς, ειδικά όταν έχει πανθομολογούμενες καλές κοινωνικές σχέσεις. Για ρωτήστε και τον Λεβαδειακό;  Και εκεί η κα Ρίζου είχε κερδίσει τον Λεβαδειακό πάλι στο Διαιτητικό για λογαριασμό του ετέρου Λεωνίδα του Λεουτσάκου…

Η απαιτούμενη τροποποίηση των προκηρύξεων για την επιδιωκόμενη αναδιάρθρωση (15 ομάδες με Απόλλων και Ξάνθη) θα προκύψει αναγκαστικά, από την ώρα που το Δικαστήριο θα ακυρώσει την απόφαση της ΕΠΟ για  διεξαγωγή των αγώνων μπαράζ και «θα επιβάλλει» εν τοις πράγμασι την αναδιάρθρωση της Super League 1.

Σημειώνεται ότι μια απόφαση του Δικαστηρίου που θα δικαιώνει τις δύο προσφεύγουσες ΠΑΕ (Απόλλωνα και Ξάνθη) δεν μπορεί να προσβληθεί πουθενά από καμία άλλη ΠΑΕ ή Λίγκα, είναι οριστική και αμετάκλητη, άρα άμεσα εφαρμόσιμη από τη Super League 1.

Αυτό το «κόλπο» θα εξελιχθεί αύριο στην ΕΠΟ και με τον τρόπο αυτό θα κλείσει υπέρ της «συμμαχίας των εξυγιαντών» η υπόθεση του προβιβασμού πάση θυσία του Απόλλωνα (τον υποσχέθηκε ο Μελισσανίδης και τον σχεδίασε το δίδυμο Θωμάς – Βασίλης), χωρίς όμως να θιγεί και η Ξάνθη, δηλαδή ο Σαββίδης. Μόνα θύματα πρώτα ο Πανιώνιος και μετά τα Χανιά- Λεβαδειακός.

Και η ερώτηση του 1.000.000 ευρώ είναι μία: Οι Εισαγγελείς πάνε διακοπές; Ή θα ασχοληθούν με αυτά τα «τέρατα»;

Keywords
Τυχαία Θέματα