Αυτοί είναι οι λόγοι που δεν έχεις τη σχέση που θέλεις…

Διανύουμε την εποχή που επιτάσσει περισσότερο από ποτέ να έχεις σχέση. Παντού υπάρχουν φωτογραφίες ζευγαριών, όλοι μιλάνε για έρωτα και αγάπη, το χάσταγκ couple goals (στόχοι ζευγαριών) μετράει συνολικά περί τις δεκαπέντε εκατομμύρια αναφορές. Ας μην αναφερθούμε στο χάσταγκ couple, αυτό φτάνει τα εξήντα εκατομμύρια. Και εσύ βρίσκεσαι ανάμεσα σε αυτό το χαμό με τις φωτογραφίες, αγκαλιά με το γατί σου, ένας απλός παρατηρητής

που αναρωτιέται «Εγώ γιατί δεν έχω τη σχέση που θα ήθελα;». Ορίστε γ(ι)ατί.

Είσαι υπερβολικά σοβαρός/-η

Στον έρωτα δεν υπάρχει ηλικία και ο καθένας τον αντιμετωπίζει διαφορετικά. Καλώς ή κακώς λοιπόν υπάρχει αρκετός κόσμος που θέλει να «ζήσει» πρώτα το μυστήριο παιχνίδι του φλερτ. Εσένα, ίσως αυτά σου φαίνονται ανούσια, ίσως προτιμάς τις πιο βαθυστόχαστες συζητήσεις, δεν θέλεις να κάνεις ψιλή κουβεντούλα, προτιμάς να προσπεράσεις αυτό το κομμάτι. Το τελευταίο που θα ήθελες είναι να χτυπήσει το τηλέφωνο στις 2 το βράδυ και να λάβεις ένα μεθυσμένο μήνυμα. You are getting too old for this shit όπως έλεγε και ο Μάρτο στο Φονικό όπλο. Δεν είναι κακό να προτιμάς μία καλημέρα πριν πας στη δουλειά.

Έχεις υψηλές απαιτήσεις

Έχεις ανεβάσει ψηλά τον πήχη. Και όχι άδικα, έχεις απαιτήσεις γιατί είσαι δοτικός άνθρωπος και περιμένεις το ίδιο από τον σύντροφό σου. Χρειάζεσαι έναν άνθρωπο που θα μπορεί να σου στιγμές από τον ελεύθερο χρόνο του, είτε αυτός ο χρόνος είναι τρεις ώρες, είτε τρία λεπτά. Προ πάντων αυτό που επιθυμείς είναι αυτός ο χρόνος να μην είναι χαμένος, αλλά να υπάρχει ενδιαφέρον, να μοιραστείς τις ανησυχίες σου, τους προβληματισμούς σου και αντίστοιχα να ακούσεις. Με λίγα λόγια, αυτό που χρειάζεσαι είναι να γνωρίσεις πραγματικά τον άνθρωπο που έχεις απέναντι σου. Τέλος, ζητάς αποδοχή και κατανόηση, είσαι αυτό που είσαι και δεν θέλεις να αλλάξεις, θέλεις να βελτιωθείς. Γιατί για εσένα πραγματική αγάπη σημαίνει αφοσίωση στη σχέση, κάτι που δεν μπορούν πολλοί να δώσουν.

Δεν έχεις χρόνο για περιπέτειες

Υπάρχουν πολλοί άνθρωποι που ψάχνουν τρόπους να ζήσουν μία περιπέτεια ή απλώς κάποιον να μιλήσουν όταν είναι στεναχωρημένοι. Εσύ ίσως έχεις ζήσει τις περιπέτειες σου ή απλά δεν σου κάνει αυτή η λογική. Είσαι άνθρωπος της δέσμευσης, αλλά μάλλον σε ελκύουν τα ετερώνυμα…

Έχεις πρόγραμμα

Δεν σε νοιάζει τι θα κάνεις Σάββατο βράδυ, μπορείς να κάτσεις και μόνος σπίτι διαβάζοντας ένα βιβλίο, τα έχεις βρει με τον εαυτό σου. Οι στόχοι σου είναι μακροπρόθεσμοι και θέλεις να θέσεις γερές βάσεις για να ζήσεις ευτυχισμένος/-η και σήμερα και τα επόμενα τρία χρόνια. Το άτομο που θέλεις ίσως να ζει για το τώρα, ίσως να ζει πιο αυθόρμητα. Αυτό δεν σημαίνει ότι εσύ είσαι λάθος και εκείνος/-η σωστός/-η. Ο ένας θέλει την ελευθερία να εξερευνήσει τη ζωή και εσύ θέλεις ησυχία και ασφάλεια. Και αυτό ίσως να τρομάζει και τους δύο.

Ίσως κατά βάθος δεν θέλεις ακόμα σχέση

Αναρωτήθηκες αν εσύ βάζεις εμπόδια στον εαυτό σου επειδή έχεις άλλες προτεραιότητες; Τα κοινωνικά πρότυπα μας πιέζουν να τα ακολουθήσουμε, αλλά το υποσυνείδητο δεν είναι υποχρεωμένο να ακολουθήσει.

Έχει άλλες προτεραιότητες

Καμία φορά συμβαίνει κι αυτό. Δεν είναι απαραίτητα δικαιολογία, μάλλον το τάιμινγκ δεν ήταν το σωστό.

Απλώς δεν σε γουστάρει

Απλώς δεν σε γουστάρει.

Keywords
Τυχαία Θέματα