PAO Arena : Ο Παναθηναϊκός μπαίνει στο νέο του σπίτι τη σεζόν 2023-24!

Καταιγιστικές είναι οι εξελίξεις γύρω από το γηπεδικό θέμα του Παναθηναϊκού. Το αναπτυξιακό πρόγραμμα της Διπλής Ανάπλασης μπήκε από σήμερα σε νέα τροχιά με την υπογραφή μνημονίου συναντίληψης και συνεργασίας των αρμόδιων φορέων του έργου, δηλαδή της Κυβέρνησης, του Δήμου Αθηναίων, του Παναθηναϊκού

Αθλητικού Ομίλου, της ΠΑΕ Παναθηναϊκός και της «ΑΕΠ Ελαιώνα» (κοινοπραξία Alpha BankΤράπεζα Πειραιώς) και στον κόσμο της ομάδας επικρατεί ενθουσιασμός αφού βλέπει πως ένα όνειρο δεκαετιών παίρνει σάρκα και οστά.

Η εκπόνηση όλων των αναγκαίων μελετών των αθλητικών εγκαταστάσεων που προορίζονται για τον Ερασιτέχνη Παναθηναϊκό και του γηπέδου ποδοσφαίρου, προβλέπεται να έχει ολοκληρωθεί έως τις 30.6.2021 και από εκεί και πέρα θα μετράμε… αντίστροφα για να μπουν οι μπουλντόζες και να ξεκινήσουν οι εργασίες ανέγερσης του νέου πράσινου παλατιού.

Πότε αναμένεται να γίνει αυτό; Βάσει του χρονοδιαγράμματος που υπάρχει, η προκήρυξη του δημόσιου διαγωνισμού, η ανακήρυξη αναδόχου και η κατασκευή του γηπέδου ποδοσφαίρου αναμένεται να έχουν ολοκληρωθεί σε 36 μήνες. Κάτι που σημαίνει πως τον Νοέμβριο του 2023 ο Παναθηναϊκός θα έχει τα… κλειδιά της νέας του υπερσύγχρονης έδρας.

Ένα χρόνο νωρίτερα αναμένεται να έχουν ολοκληρωθεί και παραδοθεί οι εγκαταστάσεις στον ερασιτέχνη Παναθηναϊκό, ενώ μένει να υπάρξει συνάντηση μεταξύ του Δήμου και της ΚΑΕ Παναθηναϊκός ώστε να συμφωνηθεί η διαδικασία και για το γήπεδο μπάσκετ και να προκύψει και εκείνο το χρονοδιάγραμμα.

Θυμίζουμε τι ανακοίνωσε ο Δήμος για το γήπεδο μπάσκετ: Παράλληλα, ως προς το Κλειστό Γήπεδο Μπάσκετ και Πολλαπλών Χρήσεων, ο Δήμος Αθηναίων αναλαμβάνει την υποχρέωση, εντός τριάντα ημερών, από την υπογραφή του μνημονίου συναντίληψης και συνεργασίας, να προσδιορίσει και να εξειδικεύσει τις ανάγκες της Κ.Α.Ε. ΠΑΟ, σε συνεργασία μαζί της, προκειμένου να ωριμάσει στο συντομότερο δυνατό χρόνο η χωροθέτησή του, καθώς και οι αθλητικές, τεχνικές και λοιπές προδιαγραφές.

Keywords
Τυχαία Θέματα