MVP ο Αντετοκούνμπο, Προπονητής της Χρονιάς ο Μπούντενχολζερ

06:53 25/6/2019 - Πηγή: To10.gr

Είναι πλέον επίσημο. Ο MVP της χρονιάς στο καλύτερο πρωτάθλημα μπάσκετ του κόσμου είναι Έλληνας! Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο επικράτησε στη μάχη με τον Τζέιμς Χάρντεν (κυρίως) αλλά και τον Πολ Τζορτζ και κατέκτησε τον τίτλο του καλύτερου παίκτη της σεζόν για το ΝΒΑ.

Μπορεί η πορεία των Μπακς να σταμάτησε στους Τελικούς της Ανατολής κόντρα στους μετέπειτα πρωταθλητές Ράπτορς, αλλά ο Greek Freak με

την συνολικά υπέροχη εικόνα του μέσα στη σεζόν και τη σταθερότητα που επέδειξε σε συνθήκες πρωταθλητισμού ψηφίστηκε δίκαια ως ο MVP του ΝΒΑ για τη σεζόν 2018-2019.

The 2018-19 #KiaMVP is… @Giannis_An34! #NBAAwards pic.twitter.com/kcJNji3dl8

NBA (@NBA) 25 Ιουνίου 2019

Από κοντά και ο προπονητής του στους Μιλγουόκι Μπακς, Μάικ Μπούντενχολζερ. O 49χρονος προπονητής στην πρώτη του κιόλας χρονιά με τις κινήσεις και τις τακτικές του μετέτρεψε τα Ελάφια σε διεκδικητές πρωταθλήματος, δίνοντας τον χώρο στον Γιάννη για να απογειωθεί.

Ο «coach Bud» νίκησε στην ψηφοφορία τους Ντοκ Ρίβερς (Λος Άντζελες Κλίπερς) και Μάικ Μαλόουν (Ντένβερ Νάγκετς) και πήρε το βραβείο του δηλώνοντας σχετικά:

«Ευχαριστώ τους δημοσιογράφους που με ψήφισαν και… δε μου το κράτησαν, που κάνω τις πιο βαρετές δηλώσεις. Θέλω αρχικά να δώσω συγχαρητήρια στους Ντοκ Ρίβερς και Μάικ Μαλόουν, όλοι οι προπονητές έχουν επιρροές μεταξύ μας.

Ευχαριστώ τις κόρες μου, την οικογένειά μου και τους γονείς μου, που με στήριξαν όλα αυτά τα χρόνια. Το βραβείο αυτό προέρχεται από την ομαδική δουλειά και την οργάνωση. Ευχαριστώ τη διοίκηση του Μιλγουόκι, τον Τζένεραλ Μάνατζερ Τζον Χορστ, τους βοηθούς μου και, ειδικά, τους παίκτες μου, που είναι τόσο ξεχωριστοί.

Ο Γιάννης είναι ιδιαίτερος, αλλά το ίδιο ισχύει και για τους υπόλοιπους. Ελπίζω ακόμη και οι ελεύθεροι να υπογράψουν ξανά μαζί μας. Ευχαριστώ και τους προπονητές μου στην Αριζόνα, όπως και τον Γκρεγκ Πόποβιτς, για τη βοήθειά τους».

The 2018-19 NBA Coach of the Year is… Mike Budenholzer! #NBAAwards pic.twitter.com/2YJEojiF0q

NBA (@NBA) 25 Ιουνίου 2019

Mike Budenholzer of the @Bucks wins the 2018-19 NBA Coach of the Year! #NBAAwards pic.twitter.com/GdLytcP7KK

NBA (@NBA) 25 Ιουνίου 2019

Keywords
Τυχαία Θέματα