Charlie Hebdo : «Άρωμα» τρομοκρατίας πίσω από την επίθεση με μαχαίρι – Συγκλονιστικές μαρτυρίες

19:49 25/9/2020 - Πηγή: To10.gr

Δύο συλλήψεις και δύο τραυματίες είναι ο απολογισμός της επίθεσης με μαχαίρι κοντά στα παλιά γραφεία του περιοδικού Charlie Hebdo στο Παρίσι, που ξύπνησε μνήμες από την τρομοκρατική επίθεση του 2015.

Ο γάλλος εισαγγελέας αρμόδιος για θέματα τρομοκρατίας δήλωσε ότι οι αρχές υποπτεύονται τρομοκρατικό κίνητρο λόγω του τόπου και του χρόνου της επίθεσης. Σημείωσε, δε, πως οι συλλήψεις αφορούν τόσο τον κύριο ύποπτο όσο και ακόμη

έναν άνδρα που του οποίου η εμπλοκή στο περιστατικό ερευνάται.

Παρ’ όλο που τα κίνητρα της επίθεσης δεν έχουν εξακριβωθεί, το γεγονός ότι τις έρευνες έχει αναλάβει η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία αφήνει ανοιχτά όλα τα ενδεχόμενα. 

Οι ταυτότητες των ύποπτων ως δραστών δεν έχουν δοθεί στη δημοσιότητα και ακόμη δεν είναι σαφές τι οδήγησε στην επίθεση. Ωστόσο, ξεκίνησε έρευνα για «απόπειρα δολοφονίας σε σχέση με τρομοκρατική επιχείρηση» σύμφωνα με αξιωματούχο.

Μάλιστα, σύμφωνα με το Associated Press, ο εισαγγελέας δήλωσε πως ο κύριος ύποπτος δεν γνώριζε τους ανθρώπους που μαχαιρώθηκαν, δύο εργάτες σε εταιρεία παραγωγής ντοκιμαντέρ.

Ο γάλλος πρωθυπουργός Ζαν Καστέξ, είπε πάντως ότι η ζωή των δύο τραυματιών από την επίθεση δεν κινδυνεύει. Εξέφρασε, δε, την αλληλεγγύη της κυβέρνησης προς τις οικογένειες και τους συναδέλφους τους.

Σημειώνεται πως η επίθεση διαπράχθηκε εν μέσω της δίκης που διεξάγεται για τις φονικές επιθέσεις του Ιανουαρίου του 2015, όταν έχασαν τη ζωή τους 12 άνθρωποι.

Συγκλονίζουν αυτόπτες μάρτυρες

Οι δημοσιογράφοι του Associated Press στην περιοχή είδαν την αστυνομία να αποκλείει τη γειτονιά στο ανατολικό Παρίσι κοντά στο σταθμό του μετρό Richard Lenoir, ο οποίος παρέμεινε κλειστός για ώρες.

Υπεύθυνος της εταιρείας που εργάζονται οι δύο τραυματίες είπε ότι ένας άνδρας στο δρόμο «επιτέθηκε σε δύο άτομα που ήταν μπροστά από το κτίριο. Δεν μπήκαν στο κτίριο, τους επιτέθηκε με μαχαίρι και έφυγαν» σημείωσε, διευκρινίζοντας πως η εταιρεία δεν είχε γίνει αποδέκτης απειλών. 

Ο αυτόπτης μάρτυρας Kader Alfa είπε στο AP: «Είδα έναν άντρα -γύρω στα 30 ή 40- με ένα μαχαίρι στο χέρι που περπατούσε πίσω από ένα θύμα γεμάτο αίμα».

«Ήμουν στο γραφείο μου. Άκουσα κραυγές στο δρόμο. Κοίταξα έξω από το παράθυρο και είδα μια γυναίκα που να είναι ξαπλωμένη στο πάτωμα και να έχει χτυπήσει στο πρόσωπο» αναφέρει άλλος στο ραδιόφωνο Europe 1.

Keywords
Τυχαία Θέματα