Abel alert: Η Κυριακή του Αμπέλ Φερέιρα

18:49 20/9/2019 - Πηγή: To10.gr

Ήταν ένα σοκ για τον ΠΑΟΚ η αποχώρηση του Ραζβάν Λουτσέσκου μερικές ώρες πριν ξεκινήσει η προετοιμασία. Θα ήταν σοκ για κάθε ομάδα να χάνει τον προπονητή της τη συγκεκριμένη περίοδο. Πόσο μάλλον από τη στιγμή που ο Ρουμάνος είχε βάλει για τα καλά τη σφραγίδα του στον δικέφαλο.

Δε δυσκολεύτηκαν στη Θεσσαλονίκη να βρουν τον

επόμενο. Πλήρωσαν κάτι παραπάνω, αλλά πήραν τον προπονητή που ταίριαζε στα «θέλω» τους. Νέος, φιλόδοξος, με προοπτική, που να έχει προλάβει ήδη να δείξει έργο. Ο Αμπέλ Φερέιρα είχε το «πακέτο». Από τη στιγμή που έδειξε θετικός, κιόλας, να αφήσει την Μπράγκα, η ρήτρα δεν ήταν πρόβλημα.

Περίπου 2,5 μήνες αργότερα, ο ΠΑΟΚ ψάχνει να βρει ακόμα τον καλό του εαυτό. Και ο Αμπέλ Φερέιρα αναζητά τον τρόπο για να «ξεμπλοκάρει» την ομάδα του. Που θα την κάνει να νιώθει κυρίαρχη στο γήπεδο. Που θα της δώσει το αίσθημα του νικητή, το μέταλλο με το οποίο είχε φτιαχτεί επί Λουτσέσκου.

Ο Πορτογάλος χρεώθηκε από πολλούς τον ευρωπαϊκό αποκλεισμό. Όσα εγκωμιαστικά σχόλια άκουσε για την εικόνα του ΠΑΟΚ απέναντι στον Άγιαξ, σβήστηκαν με τον αποκλεισμό από τη Σλόβαν Μπρατισλάβας. Το πρωτάθλημα θα μπορούσε να αποτελέσει το «φάρμακο» που επιζητούν οι ομάδες σε τέτοιες περιπτώσεις. Κερδίζεις και προχωράς. Ο ΠΑΟΚ τυπικά έχει κάνει ένα καλό ξεκίνημα. Αν δούμε τον πίνακα της βαθμολογίας, είναι άριστο. Τρία στα τρία, εννιά βαθμοί στο σακούλι. Πρακτικά το ποδόσφαιρο που παίζει δεν ενθουσιάζει. Δεν ελκύει. Δεν πείθει. Ασθμαίνοντας κέρδισε τον Πανιώνιο στην Τούμπα, με ένα γκολ στο 80’ που δεν έπρεπε να κερδίσει. Χρειάστηκαν οι καθυστερήσεις για να κερδίσει στο Περιστέρι, παρά το γεγονός πως βρέθηκε μπροστά στο σκορ με 2-0.

Το δύσκολο έργο της διαχείρισης μιας ομάδας που είχε μάθει αλλιώς με τον πρώην προπονητή της έχει εμφανιστεί μπροστά στα μάτια του Πορτογάλου προπονητή. Επί Λουτσέσκου ο ΠΑΟΚ ήταν συμπαγής πίσω. Έτρωγε γκολ με το… στανιό. Πρώτα το μηδέν, ήταν το σκεπτικό του Ρουμάνου. Οι Πορτογάλοι είναι διαφορετικής φιλοσοφίας. Και αυτή τη φιλοσοφία δεν μπορεί να την αφομοιώσει ακόμα η ομάδα.

Σε εφτά παιχνίδια ο «δικέφαλος» έχει δεχτεί 12 γκολ. Τουλάχιστον ένα σε κάθε ματς. Δύο από τον Άγιαξ στην Τούμπα και τρία στο Άμστερνταμ. Ένα από τη Σλόβαν στη Μπρατισλάβα και δύο στην Τούμπα. Δύο από τον Ατρόμητο, από ένα με Πανιώνιο και Παναιτωλικό. Ποτέ μηδέν παθητικό έως τώρα.

Με την Ευρώπη να αποτελεί παρελθόν από νωρίς, ο Φερέιρα έχει περίπου ένα μήνα που δουλεύει την ομάδα έχοντας ένα ματς την εβδομάδα. Και με διακοπή στο ενδιάμεσο. Με την Τούμπα γεμάτη το απόγευμα της Κυριακής και με τον κόσμο να επιθυμεί όχι απλά τη νίκη, αλλά και μια γεμάτη εμφάνιση, το ντέρμπι με τον Άρη μοιάζει με το σημαντικότερο έως τώρα τεστ για τον Πορτογάλο προπονητή.

Μετά τον Άρη ακολουθεί δεύτερο συνεχόμενο ντέρμπι, με την ΑΕΚ στην Αθήνα και στη συνέχεια παιχνίδι στην Τρίπολη. Ένα… διαβολεμένο τρίγωνο για τον Φερέιρα και τον ΠΑΟΚ. Το σημαντικότερο αγωνιστικό τεστ έως τον Νοέμβριο που έρχονται Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός.

Keywords
Τυχαία Θέματα